Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    cam ne nak buat blog

    Share

    nakal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 241
    Age : 38
    Job/hobbies : penolong pegawai perubatan
    Registration date : 20/02/2009

    cam ne nak buat blog

    Post by nakal on Sat Jun 27, 2009 2:24 pm

    salam dan selamat tengahari

    aku nak tanya pakar2 blogger kat putera nie cam ne yerk nak buat blog percuma. aku try cari tutorial percuma nak paham susah. aku dah create ngan blogspot.com tapi tak cantik sangatlah. ada ker tutorial yang lebih best dan blog kelihatan lebih cantik. terima kasih pada yang membantu

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: cam ne nak buat blog

    Post by OngBok on Sat Jun 27, 2009 2:59 pm

    kalau nak lebih cantik, sewa webhosting.
    Install wordpress + template

    nakal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 241
    Age : 38
    Job/hobbies : penolong pegawai perubatan
    Registration date : 20/02/2009

    Re: cam ne nak buat blog

    Post by nakal on Thu Jul 02, 2009 1:19 am

    aku dah berjaya buat simple blog...try2 jer heehh...minat tu penting orang kata

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: cam ne nak buat blog

    Post by neology on Thu Jul 02, 2009 11:47 am

    ko bleh buka satu akaun webhosting secara percuma.
    bleh cuba www.000webhost.com

    then, ko install worpress+theme

    then..start blogging..

    fiqz4ce
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 53
    Age : 25
    Location : JB
    Registration date : 14/07/2009

    Re: cam ne nak buat blog

    Post by fiqz4ce on Tue Jul 21, 2009 10:14 pm

    ko buat blogger la.. mcm aku pakai blogger.. pastu aku design template aku gune firebug.. lawa gak la aku edit design blog aku.. heheh.. http://www.syafiqkamaruddin.co.cc/ tapi aku rse mcm x puas hati lgi dgn tu... hhoho..

    btw, klau nk blaja blogger trick.. silekan ke http://www.digilyfe.co.cc/

    akuler14
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Location : Terengganu
    Registration date : 21/07/2009

    Re: cam ne nak buat blog

    Post by akuler14 on Tue Jul 21, 2009 10:28 pm

    pakcik ada wat panduan membina blog guna blogspot, jom tgk http://binablog2.blogspot.com

    Sponsored content

    Re: cam ne nak buat blog

    Post by Sponsored content Today at 4:22 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 4:22 am