Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Share

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by isomer89 on Fri Jun 26, 2009 3:10 am

    selamat kpd sesiape yg sudi bace post ni....

    hamba nak cari laptop baru...laptop lame hamba kena curi....
    bajet 2.2k dan kebawah....
    acer ok ker?
    nak cr laptop yg ok...
    x banyak ragam...
    kalau bleh graphic nak lawa...
    utk maen game biase2 jer mcm pes09, fifa09 jer...
    x nak lebih2x....

    graphics card intel yg Intel®GMA 4500MHD ni lawa ker?
    Question Question Question

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by isomer89 on Sat Jun 27, 2009 12:39 pm

    sesiapa tolong.....

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by SoNic_ATi on Sat Jun 27, 2009 3:48 pm

    aku saran kan baik kau ambil dell..........
    tapi bajet kena up sikit lah..........
    coz kalau pakai Integrated Graphics,memang kau xpuas hati nak main game nnti.........
    apa pun kau g sini g usah2 dulu.....
    kalau leh jgn ambil acer or compaq....
    coz kau akan taw mcm mane dia punye perangai bbila dah abis wrnty nnti.....

    http://www.dell.com.my/home/laptops

    ammartok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 302
    Age : 22
    Location : Jenderam,Sepang
    Job/hobbies : Godek PC
    Registration date : 06/03/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by ammartok on Sat Jun 27, 2009 6:34 pm

    TS amik Dell Studio 14 rasenye...die ade gc HD4XXX...yg tu mmg bgus...

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by SoNic_ATi on Sat Jun 27, 2009 7:15 pm

    ammartok wrote:TS amik Dell Studio 14 rasenye...die ade gc HD4XXX...yg tu mmg bgus...

    ye ke bro....baru td aku buka laman web dell aku tgk spec dell studio 14 xada plak nmpk dia pakai gc hd4xxx....dell studio 14 setahu aku dia pakai hd 3450 itu pun kena upgrade kalau xsilap........dell studio 15 baru pakai hd4570....
    ni web yg aku g td.....

    dell studio 15=

    http://www1.ap.dell.com/content/products/productdetails.aspx/laptop-studio-1555?c=my&l=en&s=dhs&cs=mydhs1

    dell studio 14=

    http://www1.ap.dell.com/content/products/productdetails.aspx/laptop-studio-14?c=my&l=en&s=dhs&cs=mydhs1

    p/s:kalau salah tolong betul kan ye kawan........ lol!

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by isomer89 on Sun Jun 28, 2009 12:43 am

    adamma wrote:
    isomer89 wrote:selamat kpd sesiape yg sudi bace post ni....

    hamba nak cari laptop baru...laptop lame hamba kena curi....
    bajet 2.2k dan kebawah....
    acer ok ker?
    nak cr laptop yg ok...
    x banyak ragam...
    kalau bleh graphic nak lawa...
    utk maen game biase2 jer mcm pes09, fifa09 jer...
    x nak lebih2x....

    graphics card intel yg Intel®GMA 4500MHD ni lawa ker?
    Question Question Question

    tpksa guna duit ptptn ke ni?


    wow2x...x der la...ak x pakai pun duit ptptn...
    duit sendiri...gaji keje mase cuti ni....
    2 la pasal kena beli yg berbaloi...

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by isomer89 on Sun Jun 28, 2009 12:51 am

    SoNic_ATi wrote:aku saran kan baik kau ambil dell..........
    tapi bajet kena up sikit lah..........
    coz kalau pakai Integrated Graphics,memang kau xpuas hati nak main game nnti.........
    apa pun kau g sini g usah2 dulu.....
    kalau leh jgn ambil acer or compaq....
    coz kau akan taw mcm mane dia punye perangai bbila dah abis wrnty nnti.....

    http://www.dell.com.my/home/laptops


    kalau lenovo g430 ok x?

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by SoNic_ATi on Sun Jun 28, 2009 1:40 am

    brand lenovo ni aku xtaw sgt bro....
    tp dr spec dia aku tgk....
    oklah.....tapi ingat dia pakai Integrated Graphics.....
    so kalau kau nak run game pes09 dgn fifa09 berat sikitlah....
    nnti pendek plak jangka hayat lappy tu....
    seelok2nya kalau nak wat main game cari lah yang bukan pakai Integrated Graphics........... Wink

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by isomer89 on Sun Jun 28, 2009 2:01 am

    SoNic_ATi wrote:brand lenovo ni aku xtaw sgt bro....
    tp dr spec dia aku tgk....
    oklah.....tapi ingat dia pakai Integrated Graphics.....
    so kalau kau nak run game pes09 dgn fifa09 berat sikitlah....
    nnti pendek plak jangka hayat lappy tu....
    seelok2nya kalau nak wat main game cari lah yang bukan pakai Integrated Graphics........... Wink

    owh...mcm tu...
    kirenye kena cari yg pakai gc nvidia atau ati jgak la...
    sebnrye ak x bpe yakin dgn dell ni...
    benQ ok x?

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by SoNic_ATi on Sun Jun 28, 2009 2:14 am

    aha....coz nama pun nak wat main game....
    paling mudahlah cuba kau tgk lappy for games....semua ada gc....
    xada yg pakai Integrated Graphics.......
    kenapa kau xcaya kat dell plak????
    aku terus terang jenis lain memang aku noob.....
    aku lebih berminat kepada jenama apple,dell and sony vaio n satu jenama lg aku lupa n xada kat malaysia kot....
    coz jenama tu semua...kalau beli memang puas hati........
    xada masalah remeh temeh mcm compaq aku ni or acer........

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by isomer89 on Sun Jun 28, 2009 2:17 am

    SoNic_ATi wrote:aha....coz nama pun nak wat main game....
    paling mudahlah cuba kau tgk lappy for games....semua ada gc....
    xada yg pakai Integrated Graphics.......
    kenapa kau xcaya kat dell plak????
    aku terus terang jenis lain memang aku noob.....
    aku lebih berminat kepada jenama apple,dell and sony vaio n satu jenama lg aku lupa n xada kat malaysia kot....
    coz jenama tu semua...kalau beli memang puas hati........
    xada masalah remeh temeh mcm compaq aku ni or acer........


    mcm susah nak dpt jer laptop dell...
    ko tahu x kedai mane kat low yatt 2 yg ade jual laptop dell n kedai yg bleh diharap...

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by SoNic_ATi on Sun Jun 28, 2009 4:13 am

    online je senang bro........
    apa2 masalah kol je dia.........
    low yat xtawlah........
    coz aku duduk kat pahang..........
    tp aku penah tgk...
    kal belakang mega mall kuantan ada satu kedai jual lappy dell.......

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by SoNic_ATi on Mon Jun 29, 2009 3:39 pm

    adamma wrote:
    SoNic_ATi wrote:online je senang bro........
    apa2 masalah kol je dia.........
    low yat xtawlah........
    coz aku duduk kat pahang..........
    tp aku penah tgk...
    kal belakang mega mall kuantan ada satu kedai jual lappy dell.......

    kalau utk games, Alienware MI7x Laptop





    http://www1.ap.dell.com/content/products/productdetails.aspx/laptop-alienware-m17x?c=my&cs=mydhs1&l=en&s=dhs&ref=homepg

    mau member ni makan maggie setahun..............hehehehehe
    tuan tanah xnak try angkat yg ni ke....
    memang best gila wat main game...........

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by isomer89 on Mon Jun 29, 2009 3:50 pm

    SoNic_ATi wrote:
    adamma wrote:
    SoNic_ATi wrote:online je senang bro........
    apa2 masalah kol je dia.........
    low yat xtawlah........
    coz aku duduk kat pahang..........
    tp aku penah tgk...
    kal belakang mega mall kuantan ada satu kedai jual lappy dell.......

    kalau utk games, Alienware MI7x Laptop





    http://www1.ap.dell.com/content/products/productdetails.aspx/laptop-alienware-m17x?c=my&cs=mydhs1&l=en&s=dhs&ref=homepg

    mau member ni makan maggie setahun..............hehehehehe
    tuan tanah xnak try angkat yg ni ke....
    memang best gila wat main game...........


    kalau angkat yg ni mmg x mkn la...hahahaha...ni utk hardcore games jer....
    ak maen pes n fifa jer....x berbaloi la nak ambik alienware....hahahha
    ak decide nak angkat hp pavilion dv2...
    ok x korang rase? bom

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 2:24 am

    design dv2 cantik jugak au tgk..siap ada bulat2 apa tah...game pes/fifa mmg leh main guna laptop tu...tp satu je aku aku x berkenan,kaki screen dia...jauh sgt dr badan laptop cheers

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by isomer89 on Tue Jun 30, 2009 2:31 am

    memito wrote:design dv2 cantik jugak au tgk..siap ada bulat2 apa tah...game pes/fifa mmg leh main guna laptop tu...tp satu je aku aku x berkenan,kaki screen dia...jauh sgt dr badan laptop cheers


    ak da x jadi nk angkat dv2...dvd-rom die bg yg external...
    ak nak angkat hp pavillion dv3611tx...

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 2:50 am

    wow...terus tukar fikiran..bagus la klu mcm tu..gpun dv3611tx tu lg cun..kaler pun cantik..klu dpt yg bronze lg sempoi

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by isomer89 on Tue Jun 30, 2009 2:57 am

    memito wrote:wow...terus tukar fikiran..bagus la klu mcm tu..gpun dv3611tx tu lg cun..kaler pun cantik..klu dpt yg bronze lg sempoi

    ak kalau ade putih...mmg ak nk yg putih la...
    sempoi skit...org jrg pakai warna putih...hahhaah

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 3:05 am

    isomer89 wrote:
    memito wrote:wow...terus tukar fikiran..bagus la klu mcm tu..gpun dv3611tx tu lg cun..kaler pun cantik..klu dpt yg bronze lg sempoi

    ak kalau ade putih...mmg ak nk yg putih la...
    sempoi skit...org jrg pakai warna putih...hahhaah
    betul tu...aku pun nak beli asus tu..ada black dan terbaru white..mmg jrg org guna..tp aku takut nnt dia cpt jd kuning..x mcm tu ke ?

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by isomer89 on Tue Jun 30, 2009 3:10 am

    memito wrote:
    isomer89 wrote:
    memito wrote:wow...terus tukar fikiran..bagus la klu mcm tu..gpun dv3611tx tu lg cun..kaler pun cantik..klu dpt yg bronze lg sempoi

    ak kalau ade putih...mmg ak nk yg putih la...
    sempoi skit...org jrg pakai warna putih...hahhaah
    betul tu...aku pun nak beli asus tu..ada black dan terbaru white..mmg jrg org guna..tp aku takut nnt dia cpt jd kuning..x mcm tu ke ?

    tu la kelemahan putih ni...
    senang kotor...
    lame2 pakai die jadi kuning...
    tapi pandai2 jaga la nk suruh die sentiasa putih...

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by isomer89 on Tue Jun 30, 2009 8:07 am

    memito wrote:putih ada lambang kesucian,hitam adalah mutu keunggulan..jgn beli perelis...wakaka...mcmna eja dia aku pun x tau..rokok ni femes dulu kala.. Razz

    sebat jer....hahaha

    aslam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 38
    Registration date : 01/09/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by aslam on Wed Sep 02, 2009 3:27 pm

    wah...laptop Alienware...
    kalo jenis MI7x laptop...sekurang-kurangnya berapa harga nya...
    berkenan pulak....hehehehe

    berapa besar die punya RAM,hard-disk,and grafik card??
    ap yg membuatkan laptop tu bagus??
    ap2 games boleh masuk ke??

    shythorn
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 33
    Age : 30
    Location : Subang Jaya
    Registration date : 07/07/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by shythorn on Wed Sep 02, 2009 4:09 pm

    aslam wrote:wah...laptop Alienware...
    kalo jenis MI7x laptop...sekurang-kurangnya berapa harga nya...
    berkenan pulak....hehehehe

    berapa besar die punya RAM,hard-disk,and grafik card??
    ap yg membuatkan laptop tu bagus??
    ap2 games boleh masuk ke??

    tgk kat sini ---> http://www1.ap.dell.com/my/en/home/notebooks/laptop-alienware-m17x/pd.aspx?refid=laptop-alienware-m17x&s=dhs&cs=mydhs1

    kalau cte pasal game, COD modern warfare xder hal ler. harga kt situ rm8499.

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by sheikomatic on Wed Sep 02, 2009 4:13 pm

    spec Google la..
    Alienware M17X dalam RM8k je..

    Yang tu dah memang khas untuk main game, nama pun alienware
    Tak payah risau panas ke tak time main game kat laptop..
    Tu je kelebihan dier..

    dan_te
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 86
    Age : 25
    Location : seremban
    Registration date : 31/08/2009

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by dan_te on Fri Sep 04, 2009 1:46 am

    gini la
    ak cdgkan asus k40ab
    gc cantek
    sume ok
    x byk mragam
    ok
    konfem
    laptop ni stabil gler

    Sponsored content

    Re: NAK CARI LAPTOP BARU....urgent ni....nak buat assignment...

    Post by Sponsored content Today at 4:49 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 4:49 pm