Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Software Microsoft office 2007

    Share
    avatar
    melor
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 51
    Registration date : 16/04/2009

    Software Microsoft office 2007

    Post by melor on Wed Jun 24, 2009 9:31 am

    salam

    nak mintak tolong sape ada link utk download software microsoft office 2007.

    saya ada cari tapi kebanyakan link yg berbayar ..

    dan ada jugak yg kene bayar.....


    huhuhu

    harap ada kawan sudi membantu Embarassed Sad
    avatar
    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 31
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by TOYSЯUS on Wed Jun 24, 2009 10:02 am

    Di PDC kami tak beri bantuan untuk cetak rompak.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 32
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by budak baik on Wed Jun 24, 2009 12:06 pm

    pe brg pkai office 2007 aku da pkai 2010....hehe
    ko cri kat rapidshare or kadz...ko search je pe yg nk automatik kua pe yg ko crik tu..tp lme ckit la nk donload sb byk link..
    ko nk sng ko donlod rapidshare auto donlod..da install ko juz copy link then ko paste kt rs auto donlod tu.tp pas ciap 1st link ko kne tgu 15min utk link seterusnya.cre x nak tgu 15 min tu ko restart cnnction tenet ko..so, xyah r tgu smpai 15min..nk sng lg ko donlod rs reset timer pas ko install ko nk donlod xyh nk restrt cnection tenet ko da, rs reset timer tu akn reset cnnection ko so ko x yah nk restrt2 da..

    diharap dapat membantu.. Very Happy
    avatar
    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 33
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by akuccputsedut on Wed Jun 24, 2009 1:07 pm

    hahahahahha...aper kata ko gi jer kedai beli..yang ori ada yang jack_sparrow pun ada....hahahaha....tapi aku rasa hang nih nak barang free kan...?? boleh jer download kat rapidshare tapi jack_sparrow nih biasa laa...banyak problem...kalau hang pakai windows ori kat pc...nanti jack_sparrow office07 hang ada problem ler...corrupt..hahahaha...aku pakai 2007 gak..ritu kat laptop aku camtu ler..tapi sekarang pakai ori nyer...company bayar hahahahahaha....aku pung tak pandai sangat bab-bab nih...mungkin ada yang ok kot..nasib laa...hahhahaha...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my
    avatar
    melor
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 51
    Registration date : 16/04/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by melor on Thu Jun 25, 2009 9:02 am

    macam mana tue x fahem ler

    nk wat kat rapid share???

    huhuhuh
    avatar
    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by OngBok on Thu Jun 25, 2009 10:08 am

    Melor... link RS tu tak der masalah.
    Tak tau la awak pernah guna RS ker tak.

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 32
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by budak baik on Thu Jun 25, 2009 2:50 pm

    aku da gtaw tp de org edit lak msg aku..bli je r kat kdai prabeh duit tu..stakat nak pkai wt assgment bek crik kat tenet je x yah ssh nak crik kat kdai yg ckik darah tu... Mad

    nk pkai ori knon tgk windows korg tu ori ke x..jgn men ckp je.. bounce


    Last edited by budak baik on Thu Jun 25, 2009 4:22 pm; edited 1 time in total
    avatar
    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 27
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by Razi_IBM on Thu Jun 25, 2009 3:02 pm

    guna pm untuk buat 'kerja2' ni...
    avatar
    TJ-Ariff
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 473
    Age : 97
    Location : D'Royal City Of Silver
    Job/hobbies : IT / membaca / Santai
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by TJ-Ariff on Thu Jun 25, 2009 7:00 pm

    nasib baik kat forum nie tak ada WARNING BAR .. kalau tidak dah tentu ada yg dah kene warning .... hu hu hu.. Cool


    --------------------------------------------

    I'm A Big Big Man, In A Big Big World, It's Not A Big Big Thing, If You Leave Me.
    When GOD Opened the window of mercy,HE asked me; What is your wish for to day?, I said; Allah, Please take care of that person who is reading this message.
    avatar
    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 27
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by Razi_IBM on Thu Jun 25, 2009 7:04 pm

    budak baik wrote:aku da gtaw tp de org edit lak msg aku..bli je r kat kdai prabeh duit tu..stakat nak pkai wt assgment bek crik kat tenet je x yah ssh nak crik kat kdai yg ckik darah tu... Mad

    nk pkai ori knon tgk windows korg tu ori ke x..jgn men ckp je.. bounce
    wah..emo betul.yela..backup 'melor'..haha..

    aku ada multiboot xp+vista,
    xp aku ori
    vista aku ori
    av aku ori
    office 2007 aku ori
    photoshop suite aku pairet <-boleh dimaafkan,aku takde rm4k untuk main edit2 gambar.

    ~~tapi aku cakap Windows Aku Ori~~

    [sarcasm]sebab aku budak baik~~i'm a good guy you know... Very Happy[/sarcasm]
    avatar
    mr_sparrow
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 27
    Location : kdg2.. kat rumah... kdg2... kat cc.... kdg2..kat..
    Job/hobbies : amar makruf nahi mungkar
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by mr_sparrow on Thu Jun 25, 2009 7:49 pm

    ehem...ehem...haih nick aku pun naik skali dlm threat ni.. ko nk ke melur... kalo nk pm aku.. lepas ko pm.. ko kne tggl no.. t***f*n kt aku.. hehe..phm.. muhahahaha Twisted Evil



    p/s: gurau je..aku dh pm ko..ko donlod la..tp jgn bg tau org tau.. ini rahsia kita dua je ni
    avatar
    haykop
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 29
    Age : 31
    Location : Perlis@Kedah
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by haykop on Thu Jun 25, 2009 9:59 pm

    cam nie pon ade ker??
    beli la cd yg ori tu... rm5 jer... Cool
    avatar
    mr_sparrow
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 27
    Location : kdg2.. kat rumah... kdg2... kat cc.... kdg2..kat..
    Job/hobbies : amar makruf nahi mungkar
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by mr_sparrow on Fri Jun 26, 2009 1:37 am

    haykop wrote:cam nie pon ade ker??
    beli la cd yg ori tu... rm5 jer... Cool

    uikkss ori RM5 wah kt mne ko bli ni..aku nk satu...
    avatar
    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 33
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by akuccputsedut on Fri Jun 26, 2009 3:10 pm

    mr_sparrow wrote:
    haykop wrote:cam nie pon ade ker??
    beli la cd yg ori tu... rm5 jer... Cool

    uikkss ori RM5 wah kt mne ko bli ni..aku nk satu...

    eh hang nak jugak RM5..patut la nama hang mr.sparrow...hahahahha...untuk pengetahuan budak baik..windows aku ori k..sebelum nih aku pakai vista...vista aku dulu pung ori jugak...sekarang pakai windows xp pro pung ori gak...nape hang emo lebih nih....??kalau nak wat assign pakai yang free pung ok..budak baik hang pakai openoffice laa tak yah susah2 nak cari yang office2007 nih k...aku rasa tuan punya thread dah dapat solution kot...hahahaha..ok chow!!..


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my
    avatar
    masokis
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 47
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by masokis on Sun Jun 28, 2009 1:51 pm

    oit... mau jack_sparrow ka?
    pakai je oss punya. open.office.org cat

    kc
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 45
    Registration date : 19/05/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by kc on Sun Jun 28, 2009 2:24 pm

    dah le tu sembang wei. orang kata, kalau bijak, usaha sendiri cari bagaimana nak pakai free. kalau KURANG bijak, beli sahaja yang genuine. tapi, jangan nampak TIDAK BIJAK apabila mengatakan bahawa yang asli itu RM 5. faham? Very Happy

    azwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 14
    Location : sepang
    Registration date : 18/07/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by azwan on Sun Jul 19, 2009 6:30 pm

    cbe ko cri kat
    youtube.com
    avatar
    Noning
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 37
    Location : Land Below The Wind
    Job/hobbies : Eat...Eat...Eat...Sleep zzzzzzzz
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by Noning on Sun Jul 19, 2009 11:04 pm

    aku penah donload Office software kat t0rrent....ada beberapa sumber bole didonload tapi terpulang kepada jenis penggunaan.

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 32
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by budak baik on Mon Jul 20, 2009 8:53 am

    RS je..

    Sponsored content

    Re: Software Microsoft office 2007

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Dec 13, 2017 1:15 pm