Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Share

    spiderglass
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 115
    Registration date : 16/03/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by spiderglass on Thu Jul 23, 2009 12:15 am

    Hehehe...sure bro...cuma tunggu nak amik mobo aje dari LYN forumer kat bangi...dah siap nanti bole la upload Very Happy

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by myee on Thu Jul 23, 2009 12:16 am

    TS klu ade thermalpaste promotelah kat sini...kasi meriah skit...takyah nak tengok2 kat lawyat.net lagi

    another suggestion to addd
    Smile Water Cooling kit klu ade...

    47th
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 96
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Pachik Cleaner
    Registration date : 09/06/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by 47th on Thu Jul 23, 2009 12:27 am

    Reserved Smile


    Last edited by 47th on Thu Jul 23, 2009 12:35 am; edited 1 time in total

    47th
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 96
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Pachik Cleaner
    Registration date : 09/06/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by 47th on Thu Jul 23, 2009 12:29 am

    spiderglass wrote:Hehehe...sure bro...cuma tunggu nak amik mobo aje dari LYN forumer kat bangi...dah siap nanti bole la upload Very Happy

    Motherboard jenis apa bro? Huhu saya authorized dealer untuk motherboard Gigabyte(Intel je), MSi. Siap nanti upload sini so org leh tgk chaner grand CM690 ni..heheh

    myee wrote:TS klu ade thermalpaste promotelah kat sini...kasi meriah skit...takyah nak tengok2 kat lawyat.net lagi

    another suggestion to addd
    Smile Water Cooling kit klu ade...
    Myee,
    Thermalpaste pun ada gak. Dari jenis picagari sampai ke jenis bekas 40gm.Huhu. Water cooling kit pun ada. Sekarang saya promote Aquagate S1, RM240


    Cooler Master Aquagate S1
    Klik Sini Untuk Maklumat tentang Aquagate

    Video
    Video Aquagate S1

    Terus terang kata kipas dia dalam review katanya bising skit...huhu tapi insyaAllah bila saya siap projek Aquagate s1, saya snap buh sini. Smile

    Kipas Cooler Master pun ada jual.Harga mcm biasa la, PM model. Nanti saya bagi price. Gambar InsyaAllah akan ditambah dlm sikit masa.

    spiderglass
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 115
    Registration date : 16/03/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by spiderglass on Thu Jul 23, 2009 2:43 pm

    47th wrote:
    Motherboard jenis apa bro? Huhu saya authorized dealer untuk motherboard Gigabyte(Intel je), MSi. Siap nanti upload sini so org leh tgk chaner grand CM690 ni..heheh

    Mobo gigabyte bro...GA-EP35-DS3 kalau ada price cantik utk GA-EP45-UD3L / GA-EG45M-UD2H / GA-EP45-UD3P bole la PM saya bro Very Happy

    47th
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 96
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Pachik Cleaner
    Registration date : 09/06/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by 47th on Thu Jul 23, 2009 2:53 pm

    Owh..Huhu

    Untuk GA-EP45-UD3L=RM370, untuk GA-EP45-UD3P=RM555 Smile

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by myee on Thu Jul 23, 2009 2:57 pm

    GPU water cooling kit ade tak?

    47th
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 96
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Pachik Cleaner
    Registration date : 09/06/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by 47th on Thu Jul 23, 2009 3:08 pm

    Ada, Cooler Master Aquagate Viva



    Harga RM189

    Smile

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by myee on Fri Jul 24, 2009 12:08 am

    tak nak yang camni...planning saya nak modding lagi satu tuk sambung kat GC...since saya da ade CPU WC...ade tak?

    bDk L@g3NDa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 213
    Age : 27
    Location : 127.0.0.1
    Job/hobbies : Asst. Technician
    Registration date : 13/02/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by bDk L@g3NDa on Fri Jul 24, 2009 12:10 am

    owh... ok2.. explanation TS yg ckup jelas.. tq ek..

    nant sy pikir2 dlu.. klau konpem nant sy pm bro k..

    anyway, leh pm BEST PRICE utk CM690, CM690 Black Edition, CM690 nVidia Edition

    TQ.. cheers cheers

    47th
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 96
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Pachik Cleaner
    Registration date : 09/06/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by 47th on Fri Jul 24, 2009 12:25 am

    myee wrote:tak nak yang camni...planning saya nak modding lagi satu tuk sambung kat GC...since saya da ade CPU WC...ade tak?

    Huhu..xde la bro. Itu je pun yg ada Smile

    47th
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 96
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Pachik Cleaner
    Registration date : 09/06/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by 47th on Fri Jul 24, 2009 12:26 am

    bDk L@g3NDa wrote:owh... ok2.. explanation TS yg ckup jelas.. tq ek..

    nant sy pikir2 dlu.. klau konpem nant sy pm bro k..

    anyway, leh pm BEST PRICE utk CM690, CM690 Black Edition, CM690 nVidia Edition

    TQ.. cheers cheers

    OK bro,nanti saya PM kan harga utk cm690 range. Smile

    spiderglass
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 115
    Registration date : 16/03/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by spiderglass on Fri Jul 24, 2009 8:11 pm

    Hehehe...salam semua. Juz nak update semlm dah COD dgn 47th kat Kota Damansara utk CM690 & Hyper N520. Very nice seller and highly recommended Very Happy Very Happy Very Happy

    47th
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 96
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Pachik Cleaner
    Registration date : 09/06/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by 47th on Fri Jul 24, 2009 8:59 pm

    Thanks bro for de compliment.Huhu muka spiderglass hensem woo...da mcm pelakon.Hehe Smile

    spiderglass
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 115
    Registration date : 16/03/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by spiderglass on Fri Jul 24, 2009 9:26 pm

    Hahaha...mana ade bro..berlakon jadik crook bole la Very Happy Very Happy Very Happy nnt jgn lupa e-mail kat saya pricelist notebook yg saya mintak tu ye Very Happy

    47th
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 96
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Pachik Cleaner
    Registration date : 09/06/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by 47th on Fri Jul 24, 2009 10:06 pm

    Sure bro..saya akan cuba secepat mungkin.Arini baru receive harga untuk laptop Lenovo dgn Toshiba yg bakal dijual di Pc Fair. Smile

    Bro nak pakai tak ram corsair dominator high performance 1x2gb ddr2 1066? sebab ada harga baik punya.InsyaAllah minggu depan dapat.Sapa beli mmg xmenyesal punya sebab harga PC Fair.

    LIMITED 20 Unit Sahaja. Kipas ada 5 set!! Esklusif Smile



    Klik Sini Untuk Maklumat Lanjut

    spiderglass
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 115
    Registration date : 16/03/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by spiderglass on Sat Jul 25, 2009 12:14 am

    Kalau nak bagi pricelist lenovo & toshiba tu pun boleh gak...err boleh dpt tak notebook yg ada serial port? Tak kisah brand ape pun...janji harga menarik & menawan Very Happy. RAM corsair dominator tu berapa plak harganya? Sila PM kat saya Smile

    47th
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 96
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Pachik Cleaner
    Registration date : 09/06/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by 47th on Sat Jul 25, 2009 12:30 am

    Saya nga wat pricelist utk laptop tu. Nanti bro kena check yg mana ada serial based on model name. Dalam quotation tu ada dicompare dengan harga market dan harga pc fair yg akan datang ni Twisted Evil

    Bout harga Corsair, xleh exposed lagi tapi hint yg saya leh bagi, harga dia bawah rm200 Twisted Evil

    spiderglass
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 115
    Registration date : 16/03/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by spiderglass on Sat Jul 25, 2009 12:37 am

    47th wrote:Saya nga wat pricelist utk laptop tu. Nanti bro kena check yg mana ada serial based on model name. Dalam quotation tu ada dicompare dengan harga market dan harga pc fair yg akan datang ni Twisted Evil

    Bout harga Corsair, xleh exposed lagi tapi hint yg saya leh bagi, harga dia bawah rm200 Twisted Evil

    OK...nanti e-mail je la pricelist tu yek Smile. Harga corsair tu utk 1x2gb ker?

    47th
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 96
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Pachik Cleaner
    Registration date : 09/06/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by 47th on Sat Jul 25, 2009 12:42 am

    Yup. For Dual Channel Purposed..Huhu Smile <---- Silap. 2x1Gb

    Pricelist nak siap da.Dalam setengah jam lagi InsyaAllah akan diemail. Brand HP byk da abis stock. Lgpun spec Lenovo dan Toshiba smer power2. Harga bawah rm2k sesetengahnya.

    spiderglass
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 115
    Registration date : 16/03/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by spiderglass on Fri Jul 31, 2009 12:32 am

    Salam bro...

    Nak tanya skit, CoolerMaster 90 CFM LED Silent Fan 120mm ada jual tak? Saya nak carik yg warna biru...ingat nak kasik colorful skit CM690 saya tu Very Happy quot kat saya utk 2 unit...

    47th
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 96
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Pachik Cleaner
    Registration date : 09/06/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by 47th on Sun Aug 02, 2009 8:54 pm

    Sorry bro sbb lambat reply..Bz betul dlm minggu ni. Nanti saya sms harga Smile

    Gateway
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 170
    Registration date : 04/03/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by Gateway on Wed Sep 02, 2009 9:04 pm

    bro tumpang tanya cpu cooler untuk soket 478 ade?

    47th
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 96
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Pachik Cleaner
    Registration date : 09/06/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by 47th on Thu Sep 03, 2009 3:03 am

    Saya rasa ada. Just brand Gigabyte. Tapi saya kena check stock dgn supllier dulu. Smile

    Gateway
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 170
    Registration date : 04/03/2009

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by Gateway on Thu Sep 03, 2009 4:37 am

    bro cek stok pastu pm saya model dengan rega skali upah pos ok...

    tq

    Sponsored content

    Re: [WTS/NJ] CPU Cooler, Laptop Cooler & Chasis (21/07/09)

    Post by Sponsored content Today at 9:56 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:56 am