Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    GOOGLE ADSENSE

    Share

    angker2008
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Age : 29
    Location : KUALA KANGSAR BANDAR DIRAJA
    Job/hobbies : PHOTOSHOP DAN FLASH
    Registration date : 02/03/2009

    GOOGLE ADSENSE

    Post by angker2008 on Tue Jun 23, 2009 2:19 pm

    Salam.Boleh sy tau google adsense ni bende pe?Slalu gak baca pasal ni.Tp xpaham2 almaklumlah dlm bahasa inggeris.Derang kata leh wat duit dgn google adsense ni.Mcm mana ek?Harap saudara/ri putera dpt membantu.Terima kasih

    heiji
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 87
    Registration date : 17/06/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by heiji on Tue Jun 23, 2009 3:03 pm

    berdasarkan pemahaman saye.. google adsense adalah adalag berupa iklan yg bole diletakan di website atau blog. google adsense bole didapati sama ada dalam bentuk text atau dalam bentuk gambar.

    mengikut ape yg saye baca dan pahamkan.. google adsense ni bole buat duit..

    sama ada dengan cara per klik atau dengan cara user searching.

    untuk per klik.. misalnye kamu letak adsense kat blog kamu and pelawat klik kat iklan tu and kamu akan dapat duit.

    untuk user searching . misalnye kamu ade letak function search dlm blog kamu, dan pelawat guna untuk search something dan dari situ kamu dapat hasilnye

    klu nak tau lebeh lanjut http://bisnis-online-internet.blogspot.com/2008/06/tutorial-google-adsense.html

    klu tersalah info harap maaf.

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by akuccputsedut on Tue Jun 23, 2009 3:22 pm

    btul la tu aper yang heiji cakap..gi kat google hang search jer adsense nanti kuar laa amik ler result yang pertama ke atau kedua...haa sign up...ada laa dia ajar step dia kat sana...aku pung blajar sendiri jer benda nih..cuma nak tingkat kan traffic ke laman web jer aku belajar ngan orang...hahahahaha...aku pung masih baru..dok belajar2 jugak lai...baru jer dapat pendapatan adsense yang pertama..hahahahahaha....


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    angker2008
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Age : 29
    Location : KUALA KANGSAR BANDAR DIRAJA
    Job/hobbies : PHOTOSHOP DAN FLASH
    Registration date : 02/03/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by angker2008 on Wed Jun 24, 2009 5:29 pm

    Terima kasih.Tp ada gak org kata akaun kita leh terbatal sbb2 tertentu.Contoh pe ek?Klo kita klik sendiri leh dikira masuk dlm akaun ker?Byk ke korang dpt?

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by akuccputsedut on Wed Jun 24, 2009 6:10 pm

    lepas setup adsense tu di pc kat umah hang tuh...hang takleh nak test adsense hang kat pc yang sama..sebab google leh detect nanti...masa hang sign up atau buka akaun adsense hang tuh ada dia bagi warning jangan try kat pc sendiri kalau nak tgk adsense hang berfungsi ker tak...aku pung baru jer belajar pasal adsense nih jugak kalau salah sesaper tolong ler btul kan...ada member aku cakap...kalau hang buka akaun hang kat pc mana2 so pc tuh hang takleh click adsense hang ler...so aku nasihat kan just buka akaun adsense tuh kat pc umah hang jer laa...jangan sibuk nak check akaun adsense kat ofis ker kat cc ker atau mana2 tempat lain...hahahahahaha....takut nanti orang click iklan adsense hang...akaun hang kena band lak...aku rasa camtu ler...hahahahaha....


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    angker2008
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Age : 29
    Location : KUALA KANGSAR BANDAR DIRAJA
    Job/hobbies : PHOTOSHOP DAN FLASH
    Registration date : 02/03/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by angker2008 on Sat Jun 27, 2009 6:17 pm

    Tp derang detect Ip Address ke atau komputer? Katakanlah kat rumah ada 2 komputer tp guna line internet yg sama.Komp A kita wat akaun adsense dan komputer B kita men guna utk click kat adsense kita. Mcm mana pendapat saudara/ri sekalian? Korang penah buat x cara mcm nih? Atau ada pengalaman sendiri..

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by akuccputsedut on Sat Jun 27, 2009 8:52 pm

    ooo...aku tak pernah lak ler buat camner..aku tak pernah try pung adsense aku tuh pas setup...pas jer aku letak kat blog aku..aku bagitau ler tok guru aku kata dah letak adsense so dia pung click satu iklan..dan aku cek akaun tengok jalan ker tak adsense aku tuh..kalau cam yang hang cakap tuh aku tak pernah wat lagi so aku pung tak tau camner google detect...cuma aku baca warning kat situ kata takleh cuba kat pc sendiri so aku tak cuba ler...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    heiji
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 87
    Registration date : 17/06/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by heiji on Sun Jun 28, 2009 1:31 pm

    angker2008 wrote:Tp derang detect Ip Address ke atau komputer? Katakanlah kat rumah ada 2 komputer tp guna line internet yg sama.Komp A kita wat akaun adsense dan komputer B kita men guna utk click kat adsense kita. Mcm mana pendapat saudara/ri sekalian? Korang penah buat x cara mcm nih? Atau ada pengalaman sendiri..

    klu x silap aku cara 2 xbole..
    walaupun ko ade 2 pc tp line internet sama sama..
    ko nye public ip masih sama
    yg beza klu xsalah aku cuma lan ip..

    so diorang akan detect ip yg sama..
    sama gak klu kite dl guna RS free user..ever pc berbeza diorang akan cakap kite dah guna padahal x guna pon..sebab public ip yg sama.
    aku rasa ko xyah guna cara cam 2.

    sayyidbest
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 125
    Registration date : 02/03/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by sayyidbest on Sun Jun 28, 2009 4:39 pm

    Tak semstinya IP bro.dia tengok CTR korang naik mendadak bersedia untuk dibanned.

    angker2008
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Age : 29
    Location : KUALA KANGSAR BANDAR DIRAJA
    Job/hobbies : PHOTOSHOP DAN FLASH
    Registration date : 02/03/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by angker2008 on Mon Jun 29, 2009 10:18 pm

    Terima Kasih sume.Sy masih baru berjinak2 nk wat websites.Cadangnye nk masukkan tutorial photoshop, flash dll.Skang ngah blaja Autodesk Maya.Leh tahan gak susah.Nt dah siap leh la letak google adsense.

    heiji
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 87
    Registration date : 17/06/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by heiji on Tue Jun 30, 2009 12:36 am

    oh dah pandai leh ar wat tutorial kat sini..hehehe

    angker2008
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Age : 29
    Location : KUALA KANGSAR BANDAR DIRAJA
    Job/hobbies : PHOTOSHOP DAN FLASH
    Registration date : 02/03/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by angker2008 on Sat Jul 11, 2009 7:15 pm

    forum putera ni xpakai google adsense ker?Klo pakai boleh la saya klik hari2.

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by e_sentinel on Sat Jul 11, 2009 8:10 pm

    Ko klik kat blog aku je lah, kasi riban2 kali klik .. muahahah

    Setsuna F. Seiei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 210
    Age : 59
    Registration date : 27/02/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by Setsuna F. Seiei on Sun Jul 12, 2009 10:04 am

    angker2008 wrote:Tp derang detect Ip Address ke atau komputer? Katakanlah kat rumah ada 2 komputer tp guna line internet yg sama.Komp A kita wat akaun adsense dan komputer B kita men guna utk click kat adsense kita. Mcm mana pendapat saudara/ri sekalian? Korang penah buat x cara mcm nih? Atau ada pengalaman sendiri..

    pakai jer proxy abess cerita

    mfaizal2008
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 217
    Age : 36
    Location : Cyberjaya
    Job/hobbies : Technician
    Registration date : 01/03/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by mfaizal2008 on Wed Jul 15, 2009 10:20 am

    meh melawat blog aku: http://janawangdariblog.blogspot.com/
    selain Google Adsense kita boleh dapat income dengan paparkan iklan dari Nuffnang...

    ini senarai e-book percuma, silalah download...

    Panduan Membuat Blog Dengan Blogger
    Preview Percuma Panduan Asas Blogger
    100 Cara Untuk Tingkatkan Web Trafik Anda
    Tag & Ping: Rahsia Menguasai Trafik Yang Tak Terhingga Dari Enjin Carian
    Ketahui Rahsia Menjana Wang Dengan Google Adsense
    Laporan Percuma Google Adsense
    3 Idea Buat Duit Di Blog
    4 Langkah Mudah Menjana Pendapatan Sampingan Dengan Nuffnang
    Panduan Langkah Demi Langkah Jana Pendapatan Dengan Nuffnang
    Panduan Percuma Nuffnang - Rahsia Jana Trafik & Wang

    silentfox
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 132
    Location : Bergiat aktif ketika malam!
    Job/hobbies : Layan bola especially EPL!
    Registration date : 18/06/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by silentfox on Sat Jul 18, 2009 9:28 am

    google adsense nih tujuan dia untuk pengiklanan kan...so nasihat aku xyah la ko pikir nak klik sendiri ke apa...just let the ad embeded in ur blog or site...then apa yg ko perlu pikir ialah how to optimize ur site utk dapatkan ramai pelawat n contents yg bagus...

    mesti ko nak tahu kan kenapa google sanggup bayar utk setiap klik...
    so mcm nih...

    orang yg iklankan ke setiap iklan yg muncul tuh have to pay kepada google untuk setiap click...diorg nih advertise pakai google adwords...

    so bila diorg dah advertise...google plak buat strategy lain iaitu meletakkan iklan dlm bentuk google adsense...sebenarnya ada cara lain iaitu list kat tepi organic list dlm search engine...but google adsense lebih buatkan diorg untung bcoz kalau la orang yg letak google adsense nih kat site dia pandai bermain dgn content n ramai visitors...

    kesian la org yg advertise tuh kan...ramai gila org klik perday but x convert to sale (tujuan diorg advertise nak promote sesuatu brg,servis etc..)...

    aku x pakar pun adsense nih...but penah buat dulu...cuma nasihat aku...xyah la ko terpikir cmne nak klik2 bagi byk tuh...sbb skali ko kena banned dgn google...mmg harapan utk ko bt akaun lain guna nama ko ialah 0.00001%...or dgn kata lain mmg ko xleh bt dah...sekali seumur hidup...

    pasal berapa punya bayaran setiap kali click depends pada value of the content...ada content value dia high...ada yg rendah jer...aku dah lama x ananlisis benda nih...but ramai dlm putera nih yg power benda nih...klu ko pandai carik sure jumpa...hehe!

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by akuccputsedut on Sat Jul 18, 2009 12:21 pm

    errmm..btul kata silentfox tuh...takyah ler pikir nak klik2 sendiri sebabnya kalau content hang tak berapa

    update walau seribu kali klik pung income still kosong...pastu kena band pulak..lagi susah...terus takleh nak

    buat adsense lagi...aku nasihat kan hang buat content hang jadi menarik..dan bagi ramai traffic..sure ada nyer

    orang klik kat adsense tuh..sebab diaorang nak tahu lagi banyak info...aku rasa laa niih..aku pernah dapat satu

    ari satu klik jer..tapi hrga clik tuh usd1.05...ada gak satu ari 3klik tapi harga klik us0.03...bergantung pada

    artikel gak nih....


    p/s : selalu update content..make sure traffic tip top...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    azdi40
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 22
    Age : 48
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Layari internet
    Registration date : 30/07/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by azdi40 on Fri Jul 31, 2009 4:20 pm

    Jangan klik adsense sendiri.
    Kena ban dek google nnt melepas la korang nk dpt blik.

    mrRemz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 108
    Registration date : 03/03/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by mrRemz on Wed Aug 26, 2009 11:53 am

    ko nak blajar buat google adsense. aku bukan terer sangat dlm adsense ni. tapi pengalaman buat adsense dah lebih setahun jugak. dan aku ader lebih dari 20 blog. nak tau mcm mana nak dapat click yg banyak?... ko kena belajar dari a to z. belajar dari pengalaman. tapi kenalah dangan hati bersih dan sabar. jgn klik blog sendiri. byk yang aku ajar adsense ni mengalah terlalu awal. dulu aku mula 3 bulan baru dapat income USD 0.03. lepas tu aku tak mengalah. lama- lama.. barulah aku dpt survive.

    ko nak temgok contoh blog aku?.. ko pegi sini http://freeyamahaatvservicemanualsonline09.blogspot.com

    aku nak tanya jugak... sesaper yg dah running google adsense.. brapa dah income korang?

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by akuccputsedut on Wed Aug 26, 2009 12:26 pm

    errrmmm...aku buat adsense nih baru jugak ler...dalam 3bulan ada la jugak..income aku sebulan nih memang parah giler ari2 kosong jer...hahahahhaha....nih income arinih page impression banyak jugak click 0...
    Spoiler:
    takleh tunjuk daa...baru tahu....hihihihii


    Last edited by akuccputsedut on Thu Aug 27, 2009 6:19 pm; edited 1 time in total


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    mrRemz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 108
    Registration date : 03/03/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by mrRemz on Wed Aug 26, 2009 6:05 pm

    apa kata ko cuba ikut kedudukkan iklan adsense aku kat http://freeyamahaatvservicemanualsonline09.blogspot.com
    gerenti tak kosong....he he. ko trylah. aku tak penah dapat kosong.... pastu ko tolong klik satu iklan utk aku... sbg tanda terima kasih. makasih

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by akuccputsedut on Wed Aug 26, 2009 6:39 pm

    ceh nak kena clik jugak...hihihihihi...aku tengah cuba adjust ler nih..tapi blog aku tuh bukan tuk adsense jer..tuh ler masalah nyer...hihihihi...aku nak create blog yang lain ler camni..hihhihi bagi ler tunjuk ajar...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    mrRemz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 108
    Registration date : 03/03/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by mrRemz on Wed Aug 26, 2009 11:57 pm

    aku belajar dari beberapa ebook dari taiko adsense. Selepas belajar dari diorang, klik yang aku dapat agak memberangsangkan. dua orang ni ialah Lebanon dan Munawar. Dia orang punya income ribu-ribu sebulan. Cemburu jugak aku... but aku tetap nak berjaya macam diaorang.

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by e_sentinel on Thu Aug 27, 2009 12:20 am

    Tukar kaler text adsense, samaada link atau header, berkesan sangat .... orang akan geli tengok default adsense text yang kebiru-biruan tu.

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by akuccputsedut on Thu Aug 27, 2009 10:03 am

    mrRemz wrote:aku belajar dari beberapa ebook dari taiko adsense. Selepas belajar dari diorang, klik yang aku dapat agak memberangsangkan. dua orang ni ialah Lebanon dan Munawar. Dia orang punya income ribu-ribu sebulan. Cemburu jugak aku... but aku tetap nak berjaya macam diaorang.

    mana hang jumpa diaorang nih...member aku sorang sebelum nih income ratus2 gak sebulan tapi baru jer kena band account adsense dia 2minggu lepas..kesian...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    Sponsored content

    Re: GOOGLE ADSENSE

    Post by Sponsored content Today at 8:16 pm


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 8:16 pm