Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Share
    avatar
    LanoG
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 537
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Basuh Pinggan
    Registration date : 04/05/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by LanoG on Wed Oct 14, 2009 10:51 am

    Aku dulu search kat Google pun tak jumpe forum putera sementara nie... asyik keluar yang lama tapi tak boleh access... hehehe. Nasib baik Malayneu bagitau... kalau tak, sampai sekarang tak masuk forum sementara nie.. wahahahaha.
    avatar
    arbanji
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 52
    Registration date : 12/03/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by arbanji on Thu Oct 15, 2009 10:50 am

    tasek16 wrote:Assalamualaikum dan apa khabar semua

    Entah kenapa aku gatal tangan mengGoogle putera.com dan terjumpa forum sementara putera. BTW selamat berjumpa kembali kepada semua dari aku....kalau masih ingat kat aku laaa hehehhehe
    gcloud tak muncul2 lagi...
    avatar
    E_peace6679
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 19
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by E_peace6679 on Sat Oct 17, 2009 10:03 pm

    aku rindu forum putera yang dulu huhu
    avatar
    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 36
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by loy_azloy on Mon Oct 19, 2009 10:25 am

    tasek16 wrote:Assalamualaikum dan apa khabar semua

    Entah kenapa aku gatal tangan mengGoogle putera.com dan terjumpa forum sementara putera. BTW selamat berjumpa kembali kepada semua dari aku....kalau masih ingat kat aku laaa hehehhehe
    ini adalah contoh user yang betul2 nak join putera.com balik,nak seribu daya,mcm yang aku katakan.
    selamat kembali tasek16 lama tak nampak nickname ko...
    avatar
    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by tasek16 on Mon Oct 19, 2009 2:56 pm

    Memang betul tu loy_azloy,

    Aku join putera since putera version paling awal...masa tu aku tak guna nickname tasek16..cuba bayangkan lebih kurang 10 tahun aku kenal putera.com...mana boleh lupa putera.com...banyak benda yang aku dapat belajar dengan putera.com.

    BTW memang aku tak dapat nafikan forum sementara ni tak semeriah yang "official". Kalau dulu satu thread dia punya reply memang cepat dan meriah...tapi aku faham ramai member dah "lost" dengan putera...samada tak jumpa dengan forum ni atau memang malas nak involve..entah laa

    Bayangkan semasa zaman "peak" putera....kalau kita cari masalah mengenai IT dalam bahasa melayu di google...dah tentu thread dari putera.com berada di muka depan google dan di ranking paling atas...bukankah hebat namanya tu...

    Aku harap putera dapat kembali seperti dulu dan di host diserver yang sepatutnya..sesuai dengan keunggulan nama dan kualiti forum putera.com itu sendiri...InsyaAllah & good luck

    ahmades
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 29
    Registration date : 26/12/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by ahmades on Wed Dec 30, 2009 1:49 am

    Assalamualaikum,

    Kualiti didalam mana-mana forum sekalipun bukan terletak pada nama forum, tetapi kepada kualiti posting yang tiap-tiap satu user buat. Kalau posting cap ayam penuh bahasa ringkas tak guna juga dibaca dan dihayati sebab susah nak faham.

    Bagaimanapun, tahniah kerana berjaya jugaklah setup forum sementara. Mana dia en Azuan? Hammlaww? hahahahaha, nostalgia semua tuu..
    avatar
    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by OngBok on Wed Dec 30, 2009 7:13 am

    kalau hendak seribu daya.
    aku tak fikir orang2 tertentu tak jumpa forum nie,
    sebab ada banyak cara nak akses ke forum nie.

    dulu putera.com ada buat redirect link ke forum sementara kan.
    so.. samada nak join ker tidak jer.

    dia orang tu mungkin join dengan nick lain, dan tidak terlalu aktif
    sementara menunggu putera.com publish kembali.

    Ini pendapat aku jer kan... ok.


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009
    avatar
    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 35
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by ryna168 on Mon Jan 04, 2010 6:20 pm

    Hopelah tahun ni PDC akan kembali seperti dulu...Sokong PDC sampai bila2.
    avatar
    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 37
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by Datuk_Seri on Thu Jan 07, 2010 12:59 am

    Semua orang rindukan Putera.com. Aku pun dah bersama-sama Putera ni semenjak dari Angelfire lagi. Aku sendiri pun dah tak ingat berapa lama dah. Kalau tak silap dalam 1996/7 atau mungkin awal lagi daripada tu. Minta maaf kalau tersilap. Bayangkan kalau Putera Sementara ni tak wujud, rasa-rasanya mana ahli-ahli lain pergi? Walaupun sementara, tapi alhamdulillah mampu juga bertahan rasanya hampir setahun. Mungkin waktu permulaan forum sementara ni, berlaku sedikit kekalutan. Aku minta maaf lah sebabnya kekurangan aku sendiri. Aku pun ada kehidupan aku sendiri, yang mana aku mampu buat, aku buat. Aku uruskan forum sementara ni Ikhlas kerana Allah untuk rakan-rakan Putera juga kerana aku tak nak kehilangan ahli dan aku yakin Admin Shanai pun berfikiran macam tu. Sebab tu aku minta tolong rakan-rakan sekalian, berilah sokongan dan kritikan yang membina. Lupakan sengketa yang lama (jika ada) untuk kebaikan Putera juga. Forum ini tempat kita menimba ilmu dan mengeratkan silaturrahim sesama umat. Bersama-sama kita doakan yang Putera.com ni wujud selamanya dan forum utama nanti dapat berdiri. Jika ada kawan-kawan yang bersama-sama didalam Putera ni tidak mengetahui kewujudan forum sementara ni, tolonglah bagitau.


    --------------------------------------------
    Letak kat siggy,forum,blog,fw,twitter,fb korang.
    Code:
    [img]http://illiweb.com/fa/pbucket.gif[/img]
    avatar
    kron1x
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 67
    Location : 127.0.0.1
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by kron1x on Fri Jan 15, 2010 11:52 am

    arbanji wrote:
    tasek16 wrote:Assalamualaikum dan apa khabar semua

    Entah kenapa aku gatal tangan mengGoogle putera.com dan terjumpa forum sementara putera. BTW selamat berjumpa kembali kepada semua dari aku....kalau masih ingat kat aku laaa hehehhehe
    gcloud tak muncul2 lagi...

    wah en arbanji, jumpa juga kita disini. hehe

    baru-baru ni ada kursus videografi kat jabatan pertanian, kuala kedah. team kepala batas. igt tak? Very Happy
    avatar
    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by nelza on Tue Feb 02, 2010 2:53 pm

    alhamdulillah.. tak lama lagi...

    Sponsored content

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Aug 23, 2017 8:46 am