Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Share
    avatar
    vrie8
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Age : 40
    Location : tuuuuu.....
    Job/hobbies : despatch rider|scuba diving,teNet
    Registration date : 12/02/2009

    Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by vrie8 on Fri Feb 13, 2009 5:56 pm

    Assalamualaikum...
    (untuk perhatian: Admin)

    Saya nak mencadangkan Forum Sementara Putera.com mengaktifkan
    Portal & Widgets untuk menjadikannya lebih menarik walaupun site nie sementara tapi nak buat jadi menarik...silap hari bulan boleh maintain terus site nie.

    Wassalamualaikum... Like a Star @ heaven
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by teri-chan on Fri Feb 13, 2009 7:16 pm

    hem sokong2.. cume skang ni bit slow nk reply ke kan... but... janji ada dr takde...

    semak
    Guest

    bagus cam ni

    Post by semak on Fri Feb 13, 2009 7:57 pm

    bagus cam ni..tak susah aku nak balas...
    avatar
    zer0
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 56
    Age : 26
    Location : my world
    Job/hobbies : naik basikal
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by zer0 on Fri Feb 13, 2009 10:03 pm

    aku rasa avatar tu terlebih besar la..
    menyemak je.. Suspect
    saiz avatar yang lama lagi ok.. aku rasa
    avatar
    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by Aku Tak Sengal on Fri Feb 13, 2009 10:06 pm

    ok pe avatar besar... baru jelas sket pic.. Cool
    avatar
    zer0
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 56
    Age : 26
    Location : my world
    Job/hobbies : naik basikal
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by zer0 on Fri Feb 13, 2009 10:09 pm

    ko tengok la ruang yang dia ambil
    satu post dah macam 3 post jer..
    mau 10 olang antar.. pii page baru le maksudnya Suspect
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by teri-chan on Fri Feb 13, 2009 10:16 pm

    okey wat avatar besar2... leh tau gmbr apa ko letak... aku suka Razz Razz
    avatar
    need
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Age : 29
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Computer
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by need on Fri Feb 13, 2009 10:21 pm

    wat kecik sudah hehe..aku pun suka avatar dulu2 nyer..
    comel jer rase...(gbr avataar lame aku rindu tak sempat nak save pat len huhu) Razz

    rase nak cadangkan Template themes forum yang lebih menarik tak..
    kaler2 forum cam yang ori nyer...


    Last edited by need on Fri Feb 13, 2009 10:22 pm; edited 1 time in total
    avatar
    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by Aku Tak Sengal on Fri Feb 13, 2009 10:21 pm

    kalo cam dulu leceh woo kene kecikan pic baru bole uplod.. skang takde la sgt.. aku pon suke avatar besar nih.. afro
    avatar
    game4life
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 72
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by game4life on Fri Feb 13, 2009 10:24 pm

    aku pkai avatar yg lama je, size pun kecil
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by teri-chan on Fri Feb 13, 2009 10:41 pm

    aku stuju ngn sengal.. best ape avatar besar... kalu kat forum lain mcm cantik je avatar besar... sementara server br ni enjoy la avatar besar... dh dpt yg lama balik pkai la avatar kecik tu... ape salahnye merasa avatar besar..
    avatar
    zer0
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 56
    Age : 26
    Location : my world
    Job/hobbies : naik basikal
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by zer0 on Fri Feb 13, 2009 10:42 pm

    yang pedang sebelah ni pun patut tukar gak
    nampak too tadika.. ruang pun makan byk
    bintang cam dulu2 tu lagi ok Neutral
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by teri-chan on Fri Feb 13, 2009 10:44 pm

    nk nmpk ganas kot.. kelainan beb...
    avatar
    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by Aku Tak Sengal on Fri Feb 13, 2009 10:46 pm

    haha ganas ke pedang tu??
    bab pedang tu aku setuju kot tp ni kan forum sementare jer..
    avatar
    kron1x
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 67
    Location : 127.0.0.1
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by kron1x on Fri Feb 13, 2009 10:51 pm

    manusia never faham.. inilah salah sorgnya... tak faham2 lagi ka..ini forum sementara zero oi...

    kalau ko bagus sgt, buat forum ko sendiri... jemput kami masuk tgk ..haprak ka bagus ka forum ko tu...

    besar komen , kecik komen... pedang la, tadika la... wth wrong with u man? nak jadi attention whore ka?
    avatar
    zer0
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 56
    Age : 26
    Location : my world
    Job/hobbies : naik basikal
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by zer0 on Fri Feb 13, 2009 11:00 pm

    hahahaha..
    lagi sorang mod Cool

    kae
    Guest

    cadangan aku

    Post by kae on Fri Feb 13, 2009 11:15 pm

    cadangan aku...

    putera.com nih.. patut tengok lowyat.net...

    memang bagus dari semua segi...

    aku harap putera.com nih.. lebih bagus dri lowyat.net...

    dan teruskan guna bahasa malaysia..

    yeah!!
    avatar
    zer0
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 56
    Age : 26
    Location : my world
    Job/hobbies : naik basikal
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by zer0 on Fri Feb 13, 2009 11:20 pm

    lowyat ngan putera.com yang dulu
    memang sama la bro.. tak payah tengok2


    Last edited by zer0 on Fri Feb 13, 2009 11:31 pm; edited 1 time in total
    avatar
    daimon
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 245
    Age : 29
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by daimon on Fri Feb 13, 2009 11:23 pm

    avatar besar best...
    tapi dier makan space utk save dlm database..

    cuba kurangkan penggunaan bandwidth, forum ni agak slow (mungkin sbb sementara, no dedicated server)

    tapi still berpuas hati dari x dpt masuk langsung...

    byk benda aku nak belajar ni...
    terutama website developing Very Happy


    =============

    kalau forum ni pki phpbb3.x pon ok jugak, banyak option dan mod dlm tu~
    avatar
    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by Aku Tak Sengal on Fri Feb 13, 2009 11:24 pm

    huhu..kite tak semestinye sentiase berade di atas kan.. cam Putera gak.. mane tau nnti lowyat lak down.. sape tau..

    study

    kae
    Guest

    hmm..

    Post by kae on Fri Feb 13, 2009 11:28 pm

    aku tengok ada kelainan dari segi pengiklanan dan komersial..

    cube ko tengok lowyat.net tuh...

    byk betul member...

    dlm sesebuah topik tuh... byk btul thread..

    boleh kata setiap minit mesti ada org posting...

    klo nk bincang atau tnye sesuatu benda... dlm sejam dah boleh dpt jawapan...

    klo nk jual atau beli... dlm sehari dh boleh dpt buyer dan seller


    aku nk tengok kemeriahan dlm putera.com baru nih...


    aku pernah jugak ajak member lowyat.net masuk putera.com...
    dlm masa sebulan diorang join.. feedback diorang mengatakAn bahawa.. putera.com jauh ketinggalan berbanding lowyat.net..

    jadi cdgn aku.. jadikan lowyat.net sebagai role model dan juga tidak mustahil dlm masa bbrp thn lagi putera.com akan lebih bgus brbnding lowyat.net insyaALLAH cheers
    avatar
    need
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Age : 29
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Computer
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by need on Fri Feb 13, 2009 11:43 pm

    kae wrote:aku tengok ada kelainan dari segi pengiklanan dan komersial..

    cube ko tengok lowyat.net tuh...

    byk betul member...

    dlm sesebuah topik tuh... byk btul thread..

    boleh kata setiap minit mesti ada org posting...

    klo nk bincang atau tnye sesuatu benda... dlm sejam dah boleh dpt jawapan...

    klo nk jual atau beli... dlm sehari dh boleh dpt buyer dan seller


    aku nk tengok kemeriahan dlm putera.com baru nih...


    aku pernah jugak ajak member lowyat.net masuk putera.com...
    dlm masa sebulan diorang join.. feedback diorang mengatakAn bahawa.. putera.com jauh ketinggalan berbanding lowyat.net..

    jadi cdgn aku.. jadikan lowyat.net sebagai role model dan juga tidak mustahil dlm masa bbrp thn lagi putera.com akan lebih bgus brbnding lowyat.net insyaALLAH cheers

    forum nie mmg sementara
    aku wat rituh tak ramai pun org join..http://tanyasystm.forumotion.com/
    yang nie official ramai org join..
    amacam bleh tahan pe..
    lowyat pun best gak..tp best lagi forum luar negara nyer lagi ok..
    kalau yang bm nyer aku lebih suka tanya putera..
    avatar
    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by Aku Tak Sengal on Fri Feb 13, 2009 11:45 pm

    betul3.. cube ko ingat blk Putera yg dulu... lg meriah kot.. bkn sejam.. seminit pon soalan ko ade org jawap(eh yeke?).. lgpon ni forum sementare kan... ahli pon tak ramai..


    Last edited by Aku Tak Sengal on Fri Feb 13, 2009 11:47 pm; edited 1 time in total
    avatar
    need
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Age : 29
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Computer
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by need on Fri Feb 13, 2009 11:53 pm

    Aku Tak Sengal wrote:betul3.. cube ko ingat blk Putera yg dulu... lg meriah kot.. bkn sejam.. seminit pon soalan ko ade org jawap(eh yeke?).. lgpon ni forum sementare kan... ahli pon tak ramai..

    btul lah tuh..antar soalan terus dpt jwp..tp kdg2 jd lame gak..tp paling best jwpan sentiasa ada..kira cam slogan astro dulu2 lah masam-masam ada juga pahit..
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by teri-chan on Fri Feb 13, 2009 11:54 pm

    betul tu aku stuju...

    kalu dpt contact yg lama2 mesti ramai yg dtg memeriahkan forum temp ni...

    Sponsored content

    Re: Walau pun sementara...jadikannya menarik...

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sun May 28, 2017 8:29 pm