Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    normalkan masa shutdown

    Share
    avatar
    bro2onz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 32
    Location : terengganu
    Registration date : 01/03/2009

    normalkan masa shutdown

    Post by bro2onz on Thu Jun 18, 2009 11:33 pm

    dulu ak ad setting skt spy pc ak cepat shutdown memng la berkesan. lepas tu ak guna tuneup utilities dia tunjuk kat ak mcm ni http://img188.imageshack.us/img188/8121/28101924.gif . ak dah x ingat dah ak setting kat mana.jadi ak nak tanya korang mcm mana ak nak buat jadi normal balik
    avatar
    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: normalkan masa shutdown

    Post by Razi_IBM on Wed Jun 24, 2009 5:52 am

    picit jela increase tu.
    avatar
    PELUKIS
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 319
    Age : 33
    Location : jalan kaki dah sampai sunway lagoon
    Job/hobbies : melukis
    Registration date : 23/02/2009

    Re: normalkan masa shutdown

    Post by PELUKIS on Sun Jun 28, 2009 4:24 pm

    boleh terangkan tak...
    maksudnye bila kite tekan button shutdown...
    dia akan tulis waiting bla... bla..
    masa yang itu ke.... maknenya ianya boleh dikawal ye...
    avatar
    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: normalkan masa shutdown

    Post by Razi_IBM on Sun Jun 28, 2009 4:33 pm

    tak..
    masa yang sistem(windows) beri untuk application mematikan proses sendiri(termasuk auto save, save config..)
    lebih dari masa tu, sistem matikan secara paksa(sistem assume proses tu not responding)

    Sponsored content

    Re: normalkan masa shutdown

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Thu Apr 27, 2017 9:12 am