Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    [WTB] Gigabyte GA-EP35-DS3

    Share

    spiderglass
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 115
    Registration date : 16/03/2009

    [WTB] Gigabyte GA-EP35-DS3

    Post by spiderglass on Wed Jun 17, 2009 7:46 pm

    Salam semua...saya mencari mobo Gigabyte GA-EP35-DS3 utk Q8200 baru saya Very Happy. Bajet saya dalam lingkungan RM230 ke bawah... mobo lain juga boleh dipertimbang..janji guna intel P35 chipset & bole support intel Q2D 8200... tengkiu...

    47th
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 96
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Pachik Cleaner
    Registration date : 09/06/2009

    Re: [WTB] Gigabyte GA-EP35-DS3

    Post by 47th on Sat Jun 20, 2009 1:43 am

    Kalu chipset selain P35 tapi harga dlm budget leh terima tak?

    MSi Chipset Intel G41
    Harga dalam budget tu gak. Tapi m-atx.

    Albatron Chipset P43
    PM saya kalau berminat dengan motherboard ni. Harga market rm300++. Antara mobo terlatest dr Albatron.

    MSi P35 Neo
    Harga lebih rm5 dr budget. Harga, rm235 di Thundermatch.

    Ketiga2 motherboard ni xde function RAM overclock seperti mobo Gigabyte. Then Gigabyte support smp DDR2 1066 tp yg 2 mobo kat atas ni support smp DDR2 800 je. Tapi kedua-dua jenis ni offer chipset yg lebih baik Smile

    Diharap ini membantu. Just tambah pilihan yg ada utk spiderglass pertimbangkan. Smile

    spiderglass
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 115
    Registration date : 16/03/2009

    Re: [WTB] Gigabyte GA-EP35-DS3

    Post by spiderglass on Sat Jun 20, 2009 2:02 pm

    thanks bro 47th...sebenarnya saya pilih mobo gigabyte pasal RAM support sampai DDR2 1066 hehehe. Tengok sampai hujung bulan ni.. kalau masih x de sape² yg offer..mungkin saya pilih MSI P35 Neo tuh...kat thundermatch memang ada lagi ye?

    47th
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 96
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Pachik Cleaner
    Registration date : 09/06/2009

    Re: [WTB] Gigabyte GA-EP35-DS3

    Post by 47th on Sat Jun 20, 2009 2:32 pm

    Insya Allah ada. Sbb saya cari dekat pricelist diorg. Kalau ada berkenan dgn mana2 motherboard msi, saya leh cuba bagi harga terbaik.

    Note: Saya xkerja dgn Thundermatch ye. Cuma company saya ada terlibat dgn dealing barangan MSi Smile

    Hansz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 184
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Job/hobbies : PHP, Design, Developing, Composing, Computer
    Registration date : 01/06/2009

    Re: [WTB] Gigabyte GA-EP35-DS3

    Post by Hansz on Sat Jun 20, 2009 7:33 pm



    Aku tak tanya boss aku lagi harga Motherbord ni bleh dapat tak ikut budget ko... Tapi kos POST macam mana ?? Lain2 ker sekali Razz

    spiderglass
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 115
    Registration date : 16/03/2009

    Re: [WTB] Gigabyte GA-EP35-DS3

    Post by spiderglass on Sat Jun 20, 2009 11:21 pm

    Hansz wrote:

    Aku tak tanya boss aku lagi harga Motherbord ni bleh dapat tak ikut budget ko... Tapi kos POST macam mana ?? Lain2 ker sekali Razz

    Ok bos...tolong tanya dulu kat bos tuh...kalau sekali dgn pos brp plak regenya? Kat LYN ada yg offer Gigabyte EP45-DS3 dgn harga RM300 aje Very Happy

    wira4ce
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 100
    Registration date : 21/06/2009

    Re: [WTB] Gigabyte GA-EP35-DS3

    Post by wira4ce on Sun Jun 21, 2009 1:56 am

    salamz, i had this motherboard, kalau nak rm 230 leh bagi tak termasuk cost postage, tapi used one la. no doubt mobo ni best ntuk overclocking.

    spiderglass
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 115
    Registration date : 16/03/2009

    Re: [WTB] Gigabyte GA-EP35-DS3

    Post by spiderglass on Sun Jun 21, 2009 5:33 pm

    wira4ce wrote:salamz, i had this motherboard, kalau nak rm 230 leh bagi tak termasuk cost postage, tapi used one la. no doubt mobo ni best ntuk overclocking.

    PM to me price sekali dgn postage to klang bro Smile..anyway...mobo ni complete tak? maksudnya..sekali dgn i/o backplate & lagi bagus kalau ada skali dgn kotak, manual & cd driver Very Happy

    wira4ce
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 100
    Registration date : 21/06/2009

    Re: [WTB] Gigabyte GA-EP35-DS3

    Post by wira4ce on Sun Jun 21, 2009 6:55 pm

    UGPM Wink

    Sponsored content

    Re: [WTB] Gigabyte GA-EP35-DS3

    Post by Sponsored content Today at 9:54 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:54 am