Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    [WTS/NJ] nak jual desktop & berberapa barang2 komputer

    Share

    sollehudin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 26
    Location : kl
    Job/hobbies : student/gaming
    Registration date : 22/02/2009

    [WTS/NJ] nak jual desktop & berberapa barang2 komputer

    Post by sollehudin on Wed Jun 17, 2009 12:21 am

    item sold to lowyat.net forumer
    seriously..ak memang nak jual desktop dgan barang2 komputer yg aku ada..
    semenjak ak ada desktop ni, pelajaran aku merosot..
    so, aku amik langkah yang "tegas" ni untuk menjual desktop n barang2nya..
    aku x nak abaikan pelajaran aku..

    sesape yg berminat bolehlah angkot..

    spec seperti berikut..

    proc: intel pentium dual core e2180 2.0gHz 1mb L2 cache..ada waranti..tapi x tau sampai bila..nnti ak cek balik..
    mobo: Gigabyte G32M-ES2L
    GC: Gigabyte nVdia geforce 9400GT 1G
    RAM: Kingston 800DDR2 2G
    HDD: Western Digital 160G
    CD-DRive: LG DVD-RW
    Casing: E-VIEW Casing
    monitor: 17” ACER LCD monitor (AL1717)
    os: window vista ultimate(nak tuka xp bole gak)

    tambahan..
    Labtec wireless keyboard & mouse(open box)baru sampai isnin 15/6..beli kat lelong.com..
    AVF headphone (aku bagi free je)

    TOTAL semua RM1100

    usia barang2 semua tu 6 bulan..warranty mobo, GC, & RAM ada lagi 6 bulan

    ni de gambar..







    sebab jual: nak tumpu pada pelajaran (game ni buat result ak hancor)
    sedih pon ada, tapi apakan daya..demi masa depanku..huhuhuhu..
    cadang baru nk upgrade hd4770, dah x boleh..pepehal..blaja no 1..
    nyesal aku sem lepas result down..ade ke patut dapat 2.6 je..siot punye game..
    tak pe..lpas ni ak janji nak blaja..insyaallah..

    special offer: tambah rm130 dapat power supply huntkey 550W true power(baru beli mggu lepas kat lelong.com)
    tambah rm50 dapat speaker SonicGear Ego 3(baru beli bulan lepas)

    location: UIA,PJ..Jalan U..Sebelah UM..

    Dealing Method: COD

    Contact: PM me..
    CALL/SMS 0132792886
    email sollehudin@gmail.com[b]


    Last edited by sollehudin on Sat Jun 27, 2009 12:14 pm; edited 2 times in total

    sollehudin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 26
    Location : kl
    Job/hobbies : student/gaming
    Registration date : 22/02/2009

    Re: [WTS/NJ] nak jual desktop & berberapa barang2 komputer

    Post by sollehudin on Wed Jun 17, 2009 12:26 am

    BARANG KEDUA ITEM SOLD TO MY FRIEND
    CPU COOLER
    CoolerMaster V8

    baru beli 12/6 ari tu..bukak kotak je..

    sebab jual: same mcm kat atas..

    warranty: ada 2 taun gi..(kalau ikot cakap cina yg jual kat aku tu)

    harga: RM199..

    ni gambar..




    Last edited by sollehudin on Fri Jun 19, 2009 6:41 pm; edited 2 times in total

    antujawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 47
    Age : 31
    Location : parit buntar to KL
    Registration date : 13/02/2009

    Re: [WTS/NJ] nak jual desktop & berberapa barang2 komputer

    Post by antujawi on Wed Jun 17, 2009 9:05 am

    ini ada jual asing ker bro?
    atau semua ni jual satu set?

    sollehudin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 26
    Location : kl
    Job/hobbies : student/gaming
    Registration date : 22/02/2009

    Re: [WTS/NJ] nak jual desktop & berberapa barang2 komputer

    Post by sollehudin on Wed Jun 17, 2009 11:31 am

    antujawi wrote:ini ada jual asing ker bro?
    atau semua ni jual satu set?
    cooler, power supply dgn speaker jual asing..
    kalau desktop tu one set..

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: [WTS/NJ] nak jual desktop & berberapa barang2 komputer

    Post by sheikomatic on Wed Jun 17, 2009 7:38 pm

    Laa.. Baru je beli V8 tu terus jual desktop 1 set.. ape pun happy selling Smile

    sollehudin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 26
    Location : kl
    Job/hobbies : student/gaming
    Registration date : 22/02/2009

    Re: [WTS/NJ] nak jual desktop & berberapa barang2 komputer

    Post by sollehudin on Wed Jun 17, 2009 8:21 pm

    sheikomatic wrote:Laa.. Baru je beli V8 tu terus jual desktop 1 set.. ape pun happy selling Smile
    memang..aku nak focus kat pelajaran dulu..
    selagi ad pc ni, selagi tu ak x tenteram belaja..

    anakberudu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 279
    Age : 38
    Location : langkawi
    Registration date : 01/03/2009

    Re: [WTS/NJ] nak jual desktop & berberapa barang2 komputer

    Post by anakberudu on Thu Jun 18, 2009 9:44 am

    apa kata kasi pree je kat aku baru tenteram jiwa tuan gumah,.... ehek....aku pun seneng hati gak.. heheheh

    sollehudin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 26
    Location : kl
    Job/hobbies : student/gaming
    Registration date : 22/02/2009

    Re: [WTS/NJ] nak jual desktop & berberapa barang2 komputer

    Post by sollehudin on Thu Jun 18, 2009 3:24 pm

    anakberudu wrote:apa kata kasi pree je kat aku baru tenteram jiwa tuan gumah,.... ehek....aku pun seneng hati gak.. heheheh
    gambar boleh la bagi free.. lol!

    antujawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 47
    Age : 31
    Location : parit buntar to KL
    Registration date : 13/02/2009

    Re: [WTS/NJ] nak jual desktop & berberapa barang2 komputer

    Post by antujawi on Thu Jun 18, 2009 8:58 pm

    tak nak try jual asing2 ke bro? mesti laku hehe

    sollehudin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 26
    Location : kl
    Job/hobbies : student/gaming
    Registration date : 22/02/2009

    Re: [WTS/NJ] nak jual desktop & berberapa barang2 komputer

    Post by sollehudin on Thu Jun 18, 2009 10:56 pm

    antujawi wrote:tak nak try jual asing2 ke bro? mesti laku hehe
    asing2 mcm mna?
    mksud ko jual proc, mobo dll asing2?
    klu mcm tu lgi x bes kot..

    antujawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 47
    Age : 31
    Location : parit buntar to KL
    Registration date : 13/02/2009

    Re: [WTS/NJ] nak jual desktop & berberapa barang2 komputer

    Post by antujawi on Fri Jun 19, 2009 8:38 am

    cadangan aku je bro coz kebanyakan yg dalam PDC ni dah ada PC.
    so jarang ada yg nak beli satu set. JARANG k bukan TAKDE LANGSUNG.
    selalu dia org upgrade sket2 je hardware diaorg tu.
    kalau bro nak jual asing bagi tau lah yer. aku nak mobo tu hehe

    protonexora
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 04/06/2009

    Re: [WTS/NJ] nak jual desktop & berberapa barang2 komputer

    Post by protonexora on Fri Jun 19, 2009 11:12 pm

    bro, aku teringin nak graphic card tu.. PCI kan?

    sollehudin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 26
    Location : kl
    Job/hobbies : student/gaming
    Registration date : 22/02/2009

    Re: [WTS/NJ] nak jual desktop & berberapa barang2 komputer

    Post by sollehudin on Sun Jun 21, 2009 1:04 am

    protonexora wrote:bro, aku teringin nak graphic card tu.. PCI kan?
    pci-e ler..
    ala..beli je baru..
    229 je..
    carik sendiri kat lowyat.net..hehe..

    sollehudin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 26
    Location : kl
    Job/hobbies : student/gaming
    Registration date : 22/02/2009

    Re: [WTS/NJ] nak jual desktop & berberapa barang2 komputer

    Post by sollehudin on Sat Jun 27, 2009 12:09 pm

    item sold to lowyat.net forumer

    Sponsored content

    Re: [WTS/NJ] nak jual desktop & berberapa barang2 komputer

    Post by Sponsored content Today at 4:51 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 4:51 pm