Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    cara atau tips nak tambah ketinggian

    Share

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by fiza_cute on Wed Jun 17, 2009 9:09 pm

    wakaka..
    cm bengong lak aku rase ni..
    waakakkaa..

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by kindaichi_hajime on Fri Jun 19, 2009 3:19 am

    wat xtvt regangan bdn...

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by fiza_cute on Fri Jun 19, 2009 1:57 pm

    btui ka klu kite sedu tu nk tggi?
    btui ka?
    btui ka?
    aku rase thread ni kene masuk bghn sudut kesihatan la..

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by Aku Tak Sengal on Fri Jun 19, 2009 9:27 pm

    err.. yeke sedu bole tinggi.. kalo gitu hari2 aku nak sedu.. lol
    nak tinggi mkn kacang pnjang nescaye pnjang ler cam antu galah.. hehe..

    p/s: tempe bole awet mude..

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by kindaichi_hajime on Sat Jun 20, 2009 3:09 am

    ha...pkai ni...
    dlm 3 bln boleh tnggi smpai 9cm...
    cuba la..hehe..

    Kimi Health & Height Increase Device
    search kt google la ye..

    tengkuhaadi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 7
    Location : KT
    Registration date : 23/06/2009

    Antara nasi dan gandum

    Post by tengkuhaadi on Wed Jun 24, 2009 1:16 am

    cuba fikir, naper bangsa hok makanan harian dari gandum cam omputih, org india/pakistan tinggi2 berbanding org Asia yg makanan harian nasi? tu lah rahsianya, ubah dari makan nasi ke makan makanan dari gandum...

    p/s sesuai utk mereka2 yg masih dlm tempoh pembesaran je... lol!

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by teri-chan on Wed Jun 24, 2009 8:28 am

    tp... tapi.... gandum limited n harga yg mahal (tgk la harga roti) boleh tinggi tanpa mkn gandum... kene bg anak2 makn

    Spoiler:


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    ruzlam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 322
    Age : 34
    Location : kuala penyu, sabah
    Job/hobbies : side income
    Registration date : 19/05/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by ruzlam on Thu Jul 16, 2009 10:13 am

    lau aku plak tak yah ssh nak tinggi ni koz aku dah memang tinggi pun... maybe skrg dah 200cm dah ni... risau plak aku ni... tkt tinggi lg ni

    miss_roxy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 158
    Age : 28
    Location : KL
    Registration date : 07/07/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by miss_roxy on Fri Jul 17, 2009 3:06 pm

    ruzlam wrote:lau aku plak tak yah ssh nak tinggi ni koz aku dah memang tinggi pun... maybe skrg dah 200cm dah ni... risau plak aku ni... tkt tinggi lg ni

    aku pon same.. ni sume sbb aku aktif main bola tampar mase skola dlu. so, klo sape2 nak tggi tu.. aku syorkan main la sukan yg melibatkan lompat..

    nak cri pakwe pon kene tggi2.. kalo x, mcm x seimbang je kalo kua g dating.. seb baik pakwe ku tggi.. Razz

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by teri-chan on Fri Jul 17, 2009 9:08 pm

    owh.. aku ni ketinggian cume 5kaki je... n aku proud of it hehehe sbb kecil2 cili api.. org pandang comel sekali ewah hahah!!!


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by crazy_labelle on Sat Jul 18, 2009 4:43 pm

    fiza_cute wrote:btui ka klu kite sedu tu nk tggi?
    btui ka?
    btui ka?
    aku rase thread ni kene masuk bghn sudut kesihatan la..
    tu la ak pon slalu sgr org tua2 kate cmtuh...
    kdang2 ak sedu2 nak tinggi la tu eyk...
    mmg teruk la ak nye sedu... smpai jiran sebelah pon bole dgr ak rse...
    tp masalahnye umur ak da lanjut sgt ni...
    still bole membesar ke eyk...

    teri-chan wrote:owh.. aku ni ketinggian cume 5kaki je... n aku proud of it hehehe sbb kecil2 cili api.. org pandang comel sekali ewah hahah!!!
    ye... kite mmg comel...
    tp kak teri comel lg la... sbb ak dalam 5 kaki 2 kot... huhu...

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by raidizh AR on Sat Jul 18, 2009 6:44 pm

    ak ad dua kaki je... tp tggi ak 167cm kot... kire ok la kn? kn? kn?

    tp bf ak tggi orgnye, yela kn, pemain bola sepak, nk kate pe.. tp xpela, inzaghi kate die xkesah..

    p/s: tp ak rase BMI ak underweight.. adess


    --------------------------------------------

    mr_sparrow
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 26
    Location : kdg2.. kat rumah... kdg2... kat cc.... kdg2..kat..
    Job/hobbies : amar makruf nahi mungkar
    Registration date : 19/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by mr_sparrow on Sun Jul 19, 2009 9:47 pm

    raidizh AR wrote:ak ad dua kaki je... tp tggi ak 167cm kot... kire ok la kn? kn? kn?

    tp bf ak tggi orgnye, yela kn, pemain bola sepak, nk kate pe.. tp xpela, inzaghi kate die xkesah..

    p/s: tp ak rase BMI ak underweight.. adess

    mak aihh tggi nya ko.. aku 164cm je... arrgghh ni yg geram ni

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by raidizh AR on Sun Jul 19, 2009 9:51 pm

    adess... ahahahahhaaha

    ak tesilap la.... ak 157....ampunn kwn2 sekalian


    --------------------------------------------

    miss_roxy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 158
    Age : 28
    Location : KL
    Registration date : 07/07/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by miss_roxy on Mon Jul 20, 2009 3:59 pm

    mr_sparrow wrote:
    raidizh AR wrote:ak ad dua kaki je... tp tggi ak 167cm kot... kire ok la kn? kn? kn?

    tp bf ak tggi orgnye, yela kn, pemain bola sepak, nk kate pe.. tp xpela, inzaghi kate die xkesah..

    p/s: tp ak rase BMI ak underweight.. adess

    mak aihh tggi nya ko.. aku 164cm je... arrgghh ni yg geram ni

    hehe.. kire aku lagi tggi la.. tggi aku 172cm.. dulu time skola rendah.. rase lain jer.. berator mesti aku last sbb paling tggi.. siap ade yg panggil aku zirafah.. rase nak ketok jer pale mereka ni.. tp, bile dah masuk U. baru la senang hati. rupenye ade lg yg tggi dr aku.. so, dah selamat dah skrg..

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by crazy_labelle on Mon Jul 20, 2009 5:24 pm

    ak pon 172cm jgak... tp tinggi ak + heel kasut la... hohoho...
    mcm kat sekolah ak pon rmai yg tinggi2...
    ade sekali tuh sorg minah ni 175cm...
    pergh mmg ley jd model catwalk la... (kalo die size xs la Very Happy )
    tp masalahnye yg ak xpham... org yg tinggi2 sgt ni mesti low esteem...
    jalan mcm bongkok skit, pastu duduk mesti tunduk same level dgn kwan2...
    i mean... wtf weyh... bangga la... sume org nak tinggi kan...

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by teri-chan on Mon Jul 20, 2009 9:10 pm

    kecik2 malu la bila diri tu sorg je yg menjulang, yg lain comey2 blake. skang mungkin budak2 nk tinggi kot, sbb bile besar dia ckp ngn mummy dia "mummy2... wo wiou ter moder" (mummy2.. i want to be a model hahaha)


    budak skang lg nk jd model dr malu dengan ketinggian sindri.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    ruzlam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 322
    Age : 34
    Location : kuala penyu, sabah
    Job/hobbies : side income
    Registration date : 19/05/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by ruzlam on Tue Jul 21, 2009 12:59 am

    lah 172cm jer tinggi korang???? aku ni sekarang dah 198cm dah... berat 95kg lg...pemain badminton dan bola tampar lg ni....

    ruzlam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 322
    Age : 34
    Location : kuala penyu, sabah
    Job/hobbies : side income
    Registration date : 19/05/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by ruzlam on Tue Jul 21, 2009 1:00 am

    bayangkan lah lau budak umur 2 ke 4 thn dorg bole lalu bwh kaki aku jer... hahahaha pastu yg seronoknya budak2 tu lau pandang aku mcm tgk KLCC hahahaha....

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by raidizh AR on Tue Jul 21, 2009 1:05 am

    tgginye korg....

    ak dlu tym tadika + skolah rendah,salu kne beratur dpn skali...syokk wwoooo, xpayah angkat tgn...

    tp kdg2 xsyok lak sbb kalo tym assembly,xley tdo...

    mase kanak2 je ak tergolong dlm kalangan kanak 'comel'... masuk skolah menengah, ad lg kemetot dr ak rupenye

    maka berakhrlah era 'beratur dpn skali' dlm hidop ak

    skrg ak nrml je... ok pe 157, bkl cik abg ak nnt xperlula risau ak lg tggi dr die...kahkahkah


    --------------------------------------------

    miss_roxy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 158
    Age : 28
    Location : KL
    Registration date : 07/07/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by miss_roxy on Tue Jul 21, 2009 10:22 am

    ruzlam wrote:lah 172cm jer tinggi korang???? aku ni sekarang dah 198cm dah... berat 95kg lg...pemain badminton dan bola tampar lg ni....

    perh.. tingginye ko ni.. same la kita ruzlam.. aku pun dulu time skola main bola tampar.. tu la pasal tinggi,hari2 melompat je.. bajet dah tggi ni nak jadi pramugari. tp, mak aku x kasi.. Sad katanya jd pramugari ni sosial. nanti takot aku lupa diri. terpaksa la aku lupakan impian nak jd pramugari tu. sabtu lepas (17/7) dah la ada open interview kat MAS. perrhh.. sedih giler.. Sad

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by awi216 on Tue Jul 21, 2009 5:13 pm

    Aku pun aktif bola sepak, bola tampar, futsal, dan segala sukan la, sejak dari sekolah rendah, sampai masuk college. Tapi aku tetap "kecik" je. Budak2 bola tampar lain tengok aku pun sure diorang gelak dulu. Tp lepas tengok aku spike, baru diorang gerunn,, haha.

    Bagi aku kalu tinggi lepas 5 kaki tu, kira normal la kat Malaysia ni. Patut korang yg "pendek2" cam aku ni, patut bersyukur je sebab tk cacat. Lagi satu nasihat bagi budak2 belasan tahun yg baru nak naik. Jangan la aktif sngat body building, takut nanti tak sempat nk naik, "rendang" je yg lebih

    ruzlam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 322
    Age : 34
    Location : kuala penyu, sabah
    Job/hobbies : side income
    Registration date : 19/05/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by ruzlam on Wed Jul 22, 2009 12:19 am

    awi... tu maksudnya dah genetik ko tu kecik hahahahaha.... lau dah tinggi ni kan satu bende jer yg aku tak suka.... org pandang kat kita 1 mcm jer... rimas...

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by Jedi on Wed Jul 22, 2009 12:44 am

    Biasanya tumbesaran berhenti lepas umur 17 tahun.

    Tapi ada cara lain...buat pembedahan.
    Sama cam pembedahan plastik gak...banyak keburukannya.

    Aku 170cm...ikut belah mak sebab abang dia tinggi.
    Tapi malangnya...diorang ada masalah keguguran rambut.
    Aku kena....hua hua hua Crying or Very sad

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by crazy_labelle on Thu Jul 23, 2009 5:13 pm

    xjugak... bdan org berbeza2...
    tp biasanya pompuan stop membesar lbey cpat la..

    Sponsored content

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by Sponsored content Today at 11:00 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 11:00 am