Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    cara atau tips nak tambah ketinggian

    Share

    mystery_05
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 11/03/2009

    cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by mystery_05 on Tue Jun 16, 2009 9:59 pm

    ada sesiapa tahu tak cara/tips/petua nak tambah ketinggian..

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by teri-chan on Wed Jun 17, 2009 1:06 am

    Hehehe, ever dream to be tall? then here is some tips from you. Actually this one was copied from grow-taller-secret blog. So, here we go for 12 basic tips to be TALLER !:

    Grow Taller Tip 1 Eat at regular hours.

    Grow Taller Tip 2 Don’t skip any meal

    Grow Taller Tip 3 Don’t forget to eat breakfast. Always start the day with a well-rounded meal.

    Grow Taller Tip 4 Take the time to taste and to chew your food well.

    Grow Taller Tip 5 Vary your menu.

    Grow Taller Tip 6 Avoid pastries, sweets, crisps, soda drinks -anything that has little or no nutritious value.

    Grow Taller Tip 7 Beware of salt consumption. It can cause hypertension.

    Grow Taller Tip 8 Eat a lot of raw vegetables and fresh juice. Choose whole wheat bread.

    Grow Taller Tip 9 Drink six (6) to eight 8 glasses of water or vegetable juice or sugar-free juice per day.

    Grow Taller Tip 10 You should also drink milk.

    Grow Taller Tip 11 Eat good quality food supplements every day.

    Grow Taller Tip 12 After each meal you should rest. Don’t start to work or exercise right after.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 25
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by Razi_IBM on Wed Jun 17, 2009 1:13 am

    waktu membesar kerjanya makan je...tu je cara nak tinggi.

    kalau usia membesar dah habis(biasanya bila mula masuk u)....kesimpulannya..dan terlambat.macam tu jela tingginya sebelum jadi pendek balik waktu dah tua.

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by teri-chan on Wed Jun 17, 2009 1:16 am

    yg penting ialah ini



    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 25
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by Razi_IBM on Wed Jun 17, 2009 1:20 am

    dan...
    jangan lupe yang ni..hehe..
    Spoiler:
    tempe
    nyam nyam..

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by teri-chan on Wed Jun 17, 2009 1:26 am

    hahahah



    pastu mkn ngn kicap bawang putih tu.. pergh...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by mitutoyo on Wed Jun 17, 2009 1:56 am

    menu asing bg aku

    PinguSpy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 78
    Registration date : 19/05/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by PinguSpy on Wed Jun 17, 2009 2:53 am

    1.minum milo/horliks tiap ari. air wajib aku bile kt kedai mamak/warung/etc
    2.kuat tido
    3.slalu bergayut.mcm monyet
    4.time tido kaki melentang
    5.operation letak besi

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 25
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by Razi_IBM on Wed Jun 17, 2009 2:57 am

    kalau nak operation letak besi,kena rempit dulu la.

    tapi..kalau letak besi untuk tinggi tu dah extreme sangat dow..

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by mitutoyo on Wed Jun 17, 2009 3:01 am

    seringkali melompat longkang dan lompat tembok

    PinguSpy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 78
    Registration date : 19/05/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by PinguSpy on Wed Jun 17, 2009 3:01 am

    lompat = main bola keranjang hehe
    sure tinggi

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by mitutoyo on Wed Jun 17, 2009 3:07 am

    tarik komuter dgn cara ikat rambut dan sambil mengundur

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by teri-chan on Wed Jun 17, 2009 7:46 am

    mitutoyo wrote:menu asing bg aku


    org selatan kenal la tempe ni...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by mitutoyo on Wed Jun 17, 2009 10:30 am

    Btol teri,.,.yg tak seletan pun mkn,aku sj.,tgk tempe ja,..,ok menu lain,kalo dwn mkn telor grg pun jadi laaa.,asalkan bukan tempe,ikan keli,& tauhu ( sumabt,grg,celup n etc)

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by loy_azloy on Wed Jun 17, 2009 10:31 am

    teri-chan wrote:hahahah



    pastu mkn ngn kicap bawang putih tu.. pergh...
    uuuhhh``` makan gatah(bhs johor) pun sedap.mcm makan ayam goreng...!!!

    naza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 111
    Age : 28
    Location : di mana bumi ku pijak...di situ la aku.
    Job/hobbies : sesi bercakap dgn kucing...
    Registration date : 10/03/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by naza on Wed Jun 17, 2009 5:22 pm

    peh..tempe...
    my peberet...
    uhuhuhu...iskh..ishk...(sampai terhatu aku tgk ko tempe ) Sad

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 30
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by Hiruka on Wed Jun 17, 2009 5:38 pm

    Terhatu? jadi hantu ka? @.@"
    antara aktiviti mudah yg ko leh lakukn mmg melompat dan bergayut..boleh bela seekor berok untuk menjadi trainer..wakakaka
    Susu sbg xtra supplement untuk kuatkan tulang.. Laughing

    p/s: lamenye x mkn sambal tempe ikan bilis..

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by teri-chan on Wed Jun 17, 2009 8:17 pm

    apakah topik kita ni? tempe ke tinggi... nak mintak mak aku goreng tempelah...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 30
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by fiza_cute on Wed Jun 17, 2009 8:26 pm

    err..tempe kot..wakaka..
    tempe goreng berempah la sedap wei..
    aku baru masak semlm ruka wei..
    sedaaapp..huhu...

    mr_sparrow
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 25
    Location : kdg2.. kat rumah... kdg2... kat cc.... kdg2..kat..
    Job/hobbies : amar makruf nahi mungkar
    Registration date : 19/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by mr_sparrow on Wed Jun 17, 2009 8:32 pm

    tempe tu apa aku x penah mkn pun.....tempeyek aku penah mkn la...kalo tempe x tau la plak...fiza nk sikit

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 30
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by fiza_cute on Wed Jun 17, 2009 8:34 pm

    haih ko ni org mesia ke tak ni?
    tempe xtau?
    pelik sehh..
    xpe2..merujuk gmbo teri tu..itula tempe..
    hehe..
    da beh da..semlm la masak..

    mr_sparrow
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 25
    Location : kdg2.. kat rumah... kdg2... kat cc.... kdg2..kat..
    Job/hobbies : amar makruf nahi mungkar
    Registration date : 19/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by mr_sparrow on Wed Jun 17, 2009 8:42 pm

    merujuk gmbar teri tu nmpk cam sedap.....kt mn jual eh? aku nk gi bli....btol seriyes aku x penah mkn nnt aku nk mkn gk lah....rase cam eyam goreng kn...eeeemmmmmmmmmmm

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 30
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by fiza_cute on Wed Jun 17, 2009 8:48 pm

    kat kedai manyak..
    ni ko tggl area mane ni?
    cube tnyer mak ko tau x tempe tu?
    kwn aku dulu kan ade sorang ni kan..
    die punyela kutuk2 tempe ni..kate xleh masuk la..
    xsedap la..
    pastu satu ari ni..kwn aku ade bwk tempe goreng..
    tetibe tade letrik kat hostel tu..
    so kitorg bergelap pasangla lilin..
    mkn reramai bekalan kwn aku ni..
    then kwn aku yg xske tempe ni die capai satu tempe..die xtau tu yg die makan tu tempe..xbape nk clear mase tu ape yg die mkn..lagipun die rabun..
    nk dijadikkan cite..die ske tempe da la ni..hehe
    pantang nmpk tempe..mesti bli..even xmkn ngn nasik pun..wakaka..klako sgguh!

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 25
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by Razi_IBM on Wed Jun 17, 2009 8:56 pm

    peliknya orang mesia tak tau tempe...tapi..yela..kat Caribbean island mana ada tempe ye tak sparrow?
    nasib baik ko bukan jawa.kalau tak...tak tau la ape nak jadik ngan anak jawe zaman skarang nih..haha..
    tempe ni buat dari soya,so memang mesti di associate ngan tinggi sebab banyak protein(kalau korang ingat lagi la bio form5, pasal 8 essential amino acid tu)

    orang jual tempe kat pasar je...biasanya bungkus dalam daun ngan suratkhabar besar2 tangan.bila pegang rasa hangat2 sikit sebab
    Spoiler:
    secara literal,tempe ialah kacang soya berkulat.atau dalam bahasa sopannya di tapai.aktiviti kulat yang 'hangatkan' tempe tu.

    mr_sparrow
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 25
    Location : kdg2.. kat rumah... kdg2... kat cc.... kdg2..kat..
    Job/hobbies : amar makruf nahi mungkar
    Registration date : 19/02/2009

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by mr_sparrow on Wed Jun 17, 2009 9:06 pm

    aku penah dgr tempe....msa tgk citer kacang² tehehe...ok nnt aku try mkn tempe...kot² aku suka....aku x ley puji sgt tempe ni nnt x suka lak...aku kna kutuk mcm citer kwn ko tu fiza..x gitu cik fiza oi.....tempe x sedap uweeekkk blueeeeek tlueeeek klueeeeek...mlueeeeeeekkk..arr pe lg hah

    Sponsored content

    Re: cara atau tips nak tambah ketinggian

    Post by Sponsored content Today at 2:34 am


      Current date/time is Tue Jun 28, 2016 2:34 am