Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    upgrade processor

    Share

    feunul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 41
    Age : 25
    Location : banting
    Registration date : 13/06/2009

    upgrade processor

    Post by feunul on Mon Jun 15, 2009 9:01 pm

    assalamualaikum....

    tumpang tyer,sy org baru, nk mintak pandngan
    boleh x kite nk tukar processor laptop?
    kt mner boleh beli ? mahal x kos die ?
    sy skarang gune laptop dell studio 1555 ( T6400 (2GHz) ) nk upgrade ke T9400 (2.53GHz, 6MB L2 Cache, 1066MHz FSB)


    sekian ,wasslam.. Very Happy

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: upgrade processor

    Post by sheikomatic on Mon Jun 15, 2009 9:54 pm

    Rasanya takde jual, kos pun mungkin dalam rm1000 atau lebih..
    Tambah pulak tak confirm BIOS dan chipset support ke tak..

    Aku cadangkan upgrade RAM dulu, pakai la 4GB ke.. Murah dan mudah Smile

    feunul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 41
    Age : 25
    Location : banting
    Registration date : 13/06/2009

    Re: upgrade processor

    Post by feunul on Mon Jun 15, 2009 10:00 pm

    xde jual? erm... BIOS dan chipset boleh support.
    ram dah guna 4gb.

    kalau sape2 ade info, bagitau ek.

    sollehudin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 26
    Location : kl
    Job/hobbies : student/gaming
    Registration date : 22/02/2009

    Re: upgrade processor

    Post by sollehudin on Thu Jun 18, 2009 12:59 am

    feunul wrote:xde jual? erm... BIOS dan chipset boleh support.
    ram dah guna 4gb.

    kalau sape2 ade info, bagitau ek.
    nape nak upgrade proc pulok?
    ok la dah tu..
    kalau time beli bole la upgrade rasenye..
    tpi dah lma beli agak susah nk upgrade ney..
    mmbe ak ad try dulu..time beli la..
    upgrade dari pentim dual core ke core 2 duo..
    harga same..laptop acer..dell x tau pulak..
    try tnye costumer service..

    feunul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 41
    Age : 25
    Location : banting
    Registration date : 13/06/2009

    Re: upgrade processor

    Post by feunul on Wed Jul 01, 2009 9:01 am

    kadang2 mase buat keje banyak , mesti sangkut2.
    mase aku beli, orang kedai tu ckp, stock abes...
    kepada kawan2, mntak tolong , cam ne nk selesaikan masalah ni. huhuh

    asdasd
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 71
    Registration date : 26/04/2009

    Re: upgrade processor

    Post by asdasd on Wed Jul 01, 2009 12:47 pm

    feunul wrote:kadang2 mase buat keje banyak , mesti sangkut2.
    mase aku beli, orang kedai tu ckp, stock abes...
    kepada kawan2, mntak tolong , cam ne nk selesaikan masalah ni. huhuh

    salam,

    byk faktor yg bole buat sangkut2 masa buat kerja, tak semestinya berpunca dr proc. bole citer skit apa program yg guna masa keje, berapa byk windows bukak kat desktop, apa software yg run kat background dll. cuba la defrag 1-2 kali dlm sebulan terutama kalau byk copy & delete fail besar2.

    paling elok kalau bole amik screenshot desktop masa tgh keje, bukak jugak masa tu task manager biar senang nak tgk apa punca sangkut..

    Sponsored content

    Re: upgrade processor

    Post by Sponsored content Today at 5:58 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 5:58 am