Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Yahoo Mesengger Anti Booter

    Share

    wazy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 73
    Age : 32
    Location : Kluang,Johor
    Job/hobbies : surf Internet mencari info ttg pc/godeh2 pc / membaca majalah
    Registration date : 09/03/2009

    Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by wazy on Mon Jun 15, 2009 6:57 pm

    salam semua...

    Baru-baru ni ramai member aku kene bom atau boot yahoo mesengger sampai ada yang shutdown pc dang hang..agak-agak ada ke anti booter ni

    n_hisham
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 16
    Registration date : 25/05/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by n_hisham on Tue Jun 16, 2009 9:04 am

    apa tu?bleh citer sket simpton2 dia..?

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by hampeh on Tue Jun 16, 2009 9:13 am

    kira kena flood dengan ramai2 user sampai ym hang@"don't send" error la kot

    n_hisham
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 16
    Registration date : 25/05/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by n_hisham on Tue Jun 16, 2009 9:25 am

    ooo..gitu..aku last week x buka sminggu YM.tetiba locked sbb ada try nk login YM aku ... internet dh memasuki duni kegelapan gamaknya..byk sgt ancaman loni.. Very Happy

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by hampeh on Tue Jun 16, 2009 9:27 am

    lain tu , yang flood@spam dengan ramai2 user nama pelik tu selalu kat chat room YM tu .

    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by ahaksz28 on Tue Jun 16, 2009 11:09 am

    kalau spam2 yang datang dari id kawan sendiri tu cemane yer..ada saja tetiap hari..ada cara nak prevent ke?


    --------------------------------------------


    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by hampeh on Tue Jun 16, 2009 11:45 am

    haha spam tu boleh je blok terus . senang .. yang pakai software flod@spam tu yang sakit tu ... Neutral

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by Hiruka on Tue Jun 16, 2009 1:33 pm

    Ehehe menda ni aku pon penah guna dlu..Ni kira YM Bomber gakla..Tapi aku dlu sbb tak ske rmai dak opis men chatting. So aku bomb nick / ID yg login kat opis..Antara Simptom die spt Kluar beratus² PM dari pelbagai nick yg akan membuatkan PC hang / freeze akibat CPU / Memory usage melampau..(mostly PC low spec cam PC opis etc). Tapi dlu aku kena register lbih kurang 50 botters untuk menjayakan rancangan jahat ini..ekekeke Twisted Evil

    X taula plak klu Yahoo dh ade prevention die..Mungkin YM Plus kot ade..tapi tu berbayar.. Laughing

    n_hisham
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 16
    Registration date : 25/05/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by n_hisham on Tue Jun 16, 2009 3:42 pm

    mcm itu ke..?xde keje sungguh ...hehe... lenguh la kalu kena kat org yg xtau apa2...mesti asyik uninstall ym or format komp.. sian dieorg

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by Hiruka on Tue Jun 16, 2009 6:25 pm

    xdela smpai pomat PC..koman² kena restart je..asalkan tak login YM dan reveal ID kat org yg tak dikenali..ekekeke

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by hampeh on Tue Jun 16, 2009 6:31 pm

    lagi satu tak payah la masuk chatroom2 tu . kalau nak main private chat je bole la .

    wazy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 73
    Age : 32
    Location : Kluang,Johor
    Job/hobbies : surf Internet mencari info ttg pc/godeh2 pc / membaca majalah
    Registration date : 09/03/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by wazy on Sat Jun 20, 2009 12:24 pm

    huhu ramai yg bg komen ..ade ke anti booter tu..smlm aku kene teruk jgk..adehh ..mcm2 hal sekarang ni

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by hampeh on Sat Jun 20, 2009 1:38 pm

    try la godek2 setting dalam ym tu ,takpun google mana tau ada 3rd party software ke untuk halang msg2 spam tu.

    nivi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 61
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by nivi on Thu Jul 02, 2009 3:25 pm

    try pakai yahelite .. google .. atau kat normal ym tu set hanya yg ada dlm list aje leh pm .. tp bile ko masuk room ko x nampak org taip la sbb die hanya terima org yg dlm list friend ym ko aje..

    GenR
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 51
    Location : (¯`·._.• M-o-o-N
    Registration date : 14/09/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by GenR on Mon Sep 14, 2009 4:36 am

    guna la 3rd party chat client Very Happy seperti supra,yazak or yahelite...

    edzharid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 132
    Age : 30
    Location : Land Below The Wind [SdK]
    Job/hobbies : Games + Online + Download
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by edzharid on Tue Oct 27, 2009 8:55 pm

    hampeh wrote:lagi satu tak payah la masuk chatroom2 tu . kalau nak main private chat je bole la .

    yer ak setuju!~ hehhe!~ chat private jer ngan kengkawan.. taknak ler ak masuk kat room..dah ler kena attack..pastu la ni streamyx dah la byk masalah..sll DC..isk isk isk

    ne0x
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 147
    Age : 29
    Location : Makmal ICT
    Job/hobbies : Repair, Bukak, Rosakkan...PC
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by ne0x on Wed Oct 28, 2009 12:27 am

    kadang2 masalah shutdown/reboot ym ni dtg dari virus conficker

    Sponsored content

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by Sponsored content Today at 5:05 pm


      Current date/time is Tue Jan 24, 2017 5:05 pm