Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Yahoo Mesengger Anti Booter

    Share
    avatar
    wazy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 73
    Age : 32
    Location : Kluang,Johor
    Job/hobbies : surf Internet mencari info ttg pc/godeh2 pc / membaca majalah
    Registration date : 09/03/2009

    Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by wazy on Mon Jun 15, 2009 6:57 pm

    salam semua...

    Baru-baru ni ramai member aku kene bom atau boot yahoo mesengger sampai ada yang shutdown pc dang hang..agak-agak ada ke anti booter ni

    n_hisham
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 16
    Registration date : 25/05/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by n_hisham on Tue Jun 16, 2009 9:04 am

    apa tu?bleh citer sket simpton2 dia..?
    avatar
    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by hampeh on Tue Jun 16, 2009 9:13 am

    kira kena flood dengan ramai2 user sampai ym hang@"don't send" error la kot

    n_hisham
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 16
    Registration date : 25/05/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by n_hisham on Tue Jun 16, 2009 9:25 am

    ooo..gitu..aku last week x buka sminggu YM.tetiba locked sbb ada try nk login YM aku ... internet dh memasuki duni kegelapan gamaknya..byk sgt ancaman loni.. Very Happy
    avatar
    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by hampeh on Tue Jun 16, 2009 9:27 am

    lain tu , yang flood@spam dengan ramai2 user nama pelik tu selalu kat chat room YM tu .
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by ahaksz28 on Tue Jun 16, 2009 11:09 am

    kalau spam2 yang datang dari id kawan sendiri tu cemane yer..ada saja tetiap hari..ada cara nak prevent ke?


    --------------------------------------------

    avatar
    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by hampeh on Tue Jun 16, 2009 11:45 am

    haha spam tu boleh je blok terus . senang .. yang pakai software flod@spam tu yang sakit tu ... Neutral
    avatar
    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by Hiruka on Tue Jun 16, 2009 1:33 pm

    Ehehe menda ni aku pon penah guna dlu..Ni kira YM Bomber gakla..Tapi aku dlu sbb tak ske rmai dak opis men chatting. So aku bomb nick / ID yg login kat opis..Antara Simptom die spt Kluar beratus² PM dari pelbagai nick yg akan membuatkan PC hang / freeze akibat CPU / Memory usage melampau..(mostly PC low spec cam PC opis etc). Tapi dlu aku kena register lbih kurang 50 botters untuk menjayakan rancangan jahat ini..ekekeke Twisted Evil

    X taula plak klu Yahoo dh ade prevention die..Mungkin YM Plus kot ade..tapi tu berbayar.. Laughing

    n_hisham
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 16
    Registration date : 25/05/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by n_hisham on Tue Jun 16, 2009 3:42 pm

    mcm itu ke..?xde keje sungguh ...hehe... lenguh la kalu kena kat org yg xtau apa2...mesti asyik uninstall ym or format komp.. sian dieorg
    avatar
    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by Hiruka on Tue Jun 16, 2009 6:25 pm

    xdela smpai pomat PC..koman² kena restart je..asalkan tak login YM dan reveal ID kat org yg tak dikenali..ekekeke
    avatar
    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by hampeh on Tue Jun 16, 2009 6:31 pm

    lagi satu tak payah la masuk chatroom2 tu . kalau nak main private chat je bole la .
    avatar
    wazy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 73
    Age : 32
    Location : Kluang,Johor
    Job/hobbies : surf Internet mencari info ttg pc/godeh2 pc / membaca majalah
    Registration date : 09/03/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by wazy on Sat Jun 20, 2009 12:24 pm

    huhu ramai yg bg komen ..ade ke anti booter tu..smlm aku kene teruk jgk..adehh ..mcm2 hal sekarang ni
    avatar
    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by hampeh on Sat Jun 20, 2009 1:38 pm

    try la godek2 setting dalam ym tu ,takpun google mana tau ada 3rd party software ke untuk halang msg2 spam tu.

    nivi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 61
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by nivi on Thu Jul 02, 2009 3:25 pm

    try pakai yahelite .. google .. atau kat normal ym tu set hanya yg ada dlm list aje leh pm .. tp bile ko masuk room ko x nampak org taip la sbb die hanya terima org yg dlm list friend ym ko aje..
    avatar
    GenR
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 51
    Location : (¯`·._.• M-o-o-N
    Registration date : 14/09/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by GenR on Mon Sep 14, 2009 4:36 am

    guna la 3rd party chat client Very Happy seperti supra,yazak or yahelite...
    avatar
    edzharid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 132
    Age : 30
    Location : Land Below The Wind [SdK]
    Job/hobbies : Games + Online + Download
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by edzharid on Tue Oct 27, 2009 8:55 pm

    hampeh wrote:lagi satu tak payah la masuk chatroom2 tu . kalau nak main private chat je bole la .

    yer ak setuju!~ hehhe!~ chat private jer ngan kengkawan.. taknak ler ak masuk kat room..dah ler kena attack..pastu la ni streamyx dah la byk masalah..sll DC..isk isk isk
    avatar
    ne0x
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 147
    Age : 29
    Location : Makmal ICT
    Job/hobbies : Repair, Bukak, Rosakkan...PC
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by ne0x on Wed Oct 28, 2009 12:27 am

    kadang2 masalah shutdown/reboot ym ni dtg dari virus conficker

    Sponsored content

    Re: Yahoo Mesengger Anti Booter

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sat Jul 22, 2017 8:51 pm