Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Outlook express

    Share

    mrx
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 27
    Registration date : 07/05/2009

    Outlook express

    Post by mrx on Mon Jun 15, 2009 12:11 pm

    Outlook express tak boleh hantar email/attach/forward lebih 3 mb.Ada sesiapa yang tahu solution yang lebih berkesan selain gune free email gmail/yahoo

    mrx
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 27
    Registration date : 07/05/2009

    Re: Outlook express

    Post by mrx on Mon Jun 15, 2009 12:12 pm

    Untuk pengetahuan outlook express ni guna akaun streamyx

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Outlook express

    Post by e_sentinel on Mon Jun 15, 2009 7:05 pm

    OE boleh terima/hantar attachments maxima 10 MB tapi bergantung lak ngan email server, samaada gmail atau ymail ... tapi gmail boleh attached 20 MB max dan ymail 10 MB, semuanya dalam akaun percuma ... masaalah nya disini mungkin connection slow menyebabkan email client (OE) ngan server terputus hubungan .. jadi naik error .. boleh cuba Mozilla Firebird yang lebih pantas.
    avatar
    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Outlook express

    Post by Hiruka on Tue Jun 16, 2009 1:39 pm

    Klu x salah aku, OE under company nyer Domain, mmg kena refer kat mane Comp. korang apply. Contoh cam Comp. aku under Locus. So mmg kena upgrade max mail bandwith bagi send/out. Dlu 1mb je skang dh leh send 10mb..Alternatif lain terpaksa la guna mcm Sentinel ckp tuh.. Laughing

    Sponsored content

    Re: Outlook express

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Tue Aug 22, 2017 10:56 pm