Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    BEG itu YG membawa laptop kita

    Share

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by awi216 on Sat Jun 13, 2009 6:35 pm

    Skrang ni kat pasaran mcam2 beg ada yg digunakan sebagai alat untuk bawak laptop/notebook kita. Ada yg softshell, jenis kain, kain keras, yang hardshell pun ada.

    Bagi aku pemilihan beg untuk lapatop adalah penting untuk pertama-tamanya skali tentulah untuk keselamatan laptop kita daripada sebarang kerosakan dan kedua sebagai satu fesyen jgak benda ni. Jadi apa kata kita share pic2 backpack/bag/slangbag laptop korang sebagai salah satu perkongsian maklumat/panduan sesama kita.

    Aku mulakan dulu. Aku beli beg ni kat e-bay. Aku beli backpack hardshell mcam ni pun, sebab aku slalu naik moto. Jadi hardshell bagi aku lebih safety sikit la kan, walaupun laptop aku tklah semahal mana....hahaha.. Laughing

    Brand : Boblbee (MEgalopolis Aero Backpack)


    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by memito on Sat Jun 13, 2009 11:54 pm

    aku guna beg targus yg dpt masa beli laptop.... Very Happy

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by Razi_IBM on Sun Jun 14, 2009 12:04 am

    slalu orang pilih cap targus gak..

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by awi216 on Sun Jun 14, 2009 7:52 pm

    targus?? ok gak. Biasa la, sebab brand ni banyak kat market Malaysia ni.

    Pernah dengar Brand OGIO, design2 backpack brand OGIO cantik jgak. Cuma nak dapat kat Malaysia ni terhad jgak la. Kt kedah ni, jangan harap la nak jumpa,,, hahaha

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by kindaichi_hajime on Mon Jun 15, 2009 3:12 am

    aku pn targus gak...
    designed for dell...
    cntek gak la..kaler itam merah..

    abixpert
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 49
    Age : 35
    Location : Abi Agro
    Registration date : 15/06/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by abixpert on Mon Jun 15, 2009 10:42 am

    kalau pakai beg laptop, senang orang nak curi laptop tu

    ada 1 kes, baca mana ntah

    owner tu letak beg laptop dalam keta, tapi dalam beg laptop tu letak file, kertas2 opis je
    laptop letak dalam begpack biasa ja

    pastu terus laptop beg yang disambar pencuri
    begpack yang ada laptop langsung xamik

    pengajaran yang aku dapat... jangan boh dalam beg laptop... tak kisah la yang biasa atau begpack branded untuk letak laptop... letak laptop dalam begpack biasa je

    Noning
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 36
    Location : Land Below The Wind
    Job/hobbies : Eat...Eat...Eat...Sleep zzzzzzzz
    Registration date : 12/05/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by Noning on Mon Jun 15, 2009 10:48 am

    aku guna beg laptop juga tapi pilih yg designnya tak nampak sgt cam beg laptop. Cuma design dalamnya yg soft cushion utk melindungi laptop. masalahnya satu jer kalau redah hujan comfirm basah. Laughing

    Noning
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 36
    Location : Land Below The Wind
    Job/hobbies : Eat...Eat...Eat...Sleep zzzzzzzz
    Registration date : 12/05/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by Noning on Mon Jun 15, 2009 10:49 am

    aku guna beg laptop juga tapi pilih yg designnya tak nampak sgt cam beg laptop. Cuma design dalamnya yg soft cushion utk melindungi laptop. masalahnya satu jer kalau redah hujan confirm basah. Laughing

    abixpert
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 49
    Age : 35
    Location : Abi Agro
    Registration date : 15/06/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by abixpert on Mon Jun 15, 2009 11:24 am

    bukan setakat design, brand pon amik kira jugak...
    kalau cam targus ke, kalau pencuri nampak brand, confirm dalam tu ada laptop

    cybertech_pb
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 29
    Location : Shah Alam
    Registration date : 15/02/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by cybertech_pb on Mon Jun 15, 2009 7:56 pm

    aku pnya brand Case Logic...xtau la femes ke x brand nih..
    rupa bentuk mcm beg sandang ja, tp bnyk giler poket kt dlm!!
    klu blk kmpg, aku gna beg ni je, laptop + baju...haha.. Very Happy


    mr_sparrow
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 26
    Location : kdg2.. kat rumah... kdg2... kat cc.... kdg2..kat..
    Job/hobbies : amar makruf nahi mungkar
    Registration date : 19/02/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by mr_sparrow on Mon Jun 15, 2009 8:10 pm

    aku guna bag sekolah aku je yg mcm beg tgn pompuan tu tp pnjg la tli dia hehe....ngn chrger skli aku tarok dlm tu...x nmpk mcm aku bwk laptop pun...tp kalo terhempas skli hncur trus...

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by memito on Tue Jun 16, 2009 12:31 am

    cybertech_pb wrote:aku pnya brand Case Logic...xtau la femes ke x brand nih..
    rupa bentuk mcm beg sandang ja, tp bnyk giler poket kt dlm!!
    klu blk kmpg, aku gna beg ni je, laptop + baju...haha.. Very Happy

    cantik jugak bag laptop ko ye...rasanya aku nak tukar jgk beli beg mcm ni...leh galas blkg sbb aku byk naik motor g kerja

    cybertech_pb
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 29
    Location : Shah Alam
    Registration date : 15/02/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by cybertech_pb on Tue Jun 16, 2009 1:57 am

    memito wrote:
    cybertech_pb wrote:aku pnya brand Case Logic...xtau la femes ke x brand nih..
    rupa bentuk mcm beg sandang ja, tp bnyk giler poket kt dlm!!
    klu blk kmpg, aku gna beg ni je, laptop + baju...haha.. Very Happy

    cantik jugak bag laptop ko ye...rasanya aku nak tukar jgk beli beg mcm ni...leh galas blkg sbb aku byk naik motor g kerja

    beg nih dri segi kualiti mmg tiptop..blh tahan lama, kukuh.
    aku beli msa offer 20%,, tinggal rm144 msa nih.. Very Happy

    klu ko naik moto, mmg selamat gna beg ni...x mcm beg laptop pn.
    tp kita ttp kna berwaspada gak...x semestinya selamat 100% kan.

    abixpert
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 49
    Age : 35
    Location : Abi Agro
    Registration date : 15/06/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by abixpert on Tue Jun 16, 2009 10:48 pm

    patut ah tip top

    http://www.caselogic.com/

    tapi mmg cun beg tu Very Happy

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by awi216 on Wed Jun 17, 2009 6:11 pm

    Aku ngan backpack laptop ni memang obses sikit la. Aku pakai backpack skrang pun sebab aku keja ngan laptop, pastu naik moto plak tu. Sebelum ni dah dua laptop aku rosak, aku agak mungkin sebab slalu terhentak kot.Backpack skrang ni memang selesa habis la, skali ngan protection tulang belakang lagi tu.

    Hujan pun insyaAllah takdak problem, satu sebab rain cover, lg satu sebab dia punya material macam helmet, kerass siot. Pasal kecurian laptop tu takyah kata la. Skrang ni ada alat untuk kesan laptop yg kita dok bawak tu. Kalu simpan dalam kereta pun, diorang bleh kesan punya.

    Aku beli dulu skali ngan accesories, ngan duti segala mak nenek nya, lebih kurang USD300++. Harga duti tu pun dh cekik darah nk mampus, padahal beg tu dalam USD250 je.

    abixpert
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 49
    Age : 35
    Location : Abi Agro
    Registration date : 15/06/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by abixpert on Fri Jun 19, 2009 2:32 am

    awi216, utk keselamatan nek moto ok la...
    aku pon mmg minat giler beg tu
    dah lama kuar

    tapi aku bukan jenis nek moto
    pengangkutan awam je
    jadi cam tak berbaloi beli untuk aku
    kalau dapat free ok la
    huhu

    kat melengkung bawah beg boleh letak helmet kan?

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by kindaichi_hajime on Fri Jun 19, 2009 12:25 pm

    beg yg harg kurang rm50 ader x?
    beg galas la..

    cybertech_pb
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 29
    Location : Shah Alam
    Registration date : 15/02/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by cybertech_pb on Fri Jun 19, 2009 11:17 pm

    kindaichi_hajime wrote:beg yg harg kurang rm50 ader x?
    beg galas la..

    aku penah jmpa beg laptop harga rm50...
    kt kdai pc di Sek 7, s.alam...brand sony plak tu.
    tp aku tgk kain beg tu nipis sgt...mcm x tahan lama je.
    yg pntg, mmg wujud beg laptop rm50...haha.. Very Happy

    i-bizz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 95
    Registration date : 06/03/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by i-bizz on Sat Jun 20, 2009 12:41 pm

    g bawah ram50 pon ade kat kedah ni.
    tapi jgn persoalkan la soal kualiti. lebih nipis drp beg skolah, cuma design je cam notebook bag. brand pixon. harga 35 je

    47th
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 96
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Pachik Cleaner
    Registration date : 09/06/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by 47th on Mon Jun 22, 2009 1:11 am

    Salam. Saya ada berurusan juga dengan pembekal 'beg itu YG membawa laptop kita'. Hehe.

    Silalah singgah ke :
    Toxic Gear Laptop/Notebook Bag

    Diharap sesiapa pengguna beg ni bagi maklum balas ye. Tima kasih. Smile

    reborn
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 75
    Location : kajang
    Job/hobbies : student
    Registration date : 17/05/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by reborn on Tue Jun 23, 2009 12:05 pm

    ak tk beli brand targus..mg pencuri pon dh maklum brand tu..
    dpt je beg free HP, trus ak simpan..tk pnh pakai smp skrg..
    ak beli backpack brand biase..susah nk jumpe brand TnB..besar, harga rm90..
    ak dh stand-by plastik angin (yg blh letup2 tu) dlm beg...bila hujan je, trus sarung (tak basah)..
    backpack brand ni kalis air, tp maklum la..naik motor, ujan lbt giler, sure lencun wpun brand targus.. Razz

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by awi216 on Tue Jun 23, 2009 3:27 pm

    lama tk jenguk thread ni..hoho

    Yg melengkung tu memang bleh tak helmet. Letak benda lain pun bleh gak. Bergantung kepada accesories yg kita beli dan kita pasang. Untuk permulaan aku cuma beli, cargo net, helmet net, ngan rain cover je. YG lain tu nanti dulu la kot. Sebab kalu nak diikutkan accessories untuk backpack ni memang banyak gila.

    Backpackers backpack ni ada group diorang sendiri. Kat Malaysia ni aku taktau la, tapi aku pernah group2 camni kat indo , thailand. Slalunya diorang akn buat gathering pastu airbrush backpack masing2. Kat negara cam thai ngan singapore maybe murah sikit, sebab diorang ada reseller diorang sendiri. Kat malaysia ni pun aku taktau kat mana nak beli benda ni.

    Satu pesanan untuk semua, jangan kedekut untuk mengeluarkan budget lebih sikit untuk keselesaan laptop masing2. Kerna sayangkan seratus-dua, laptop yg mahal itu lebih pendek jangka hayatnya.

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by raidizh AR on Tue Jun 30, 2009 11:41 am

    adamma wrote:

    a'a bro, aku jumpa gmbr ni




    huuyoo... dasat gler beg nih... ley betukar jadik robot x? da ala2 trenfomer ak tgk...

    ak gne beg laptop cap ap ntah lupe.. bli cikai je sbb ak tgh kopak tym 2... bahaya...kne xtra careful, tkut terhempas..nipis kusyen die

    tp skrg da tuka sbb abg ak membebel takut leptop rosak..


    --------------------------------------------

    F18 HORNET
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 28
    Age : 31
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : IT Tech
    Registration date : 17/02/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by F18 HORNET on Tue Jul 21, 2009 9:56 am

    aku pakai beg nike je.beg biase n bukan beg laptop..pada aku adalah berisiko bawak laptop pakai beg laptop..sebab perompak akan target ko...sebab..die mesti la tau ko bawak laptop yang berharga ribuan ringgit...tak kire la laki ke perempuan..kalo perompak tu jenis hati kering..muke ganas mane pun akan dirompak..lagi2 time jalan malam2 sorang2..

    bile aku pakai beg biase aku rase lagi selamat..keselamatan aku dan laptop aku..keselamatan laptop aku tak risau sangat..sebab memang selamat la laptop tu dalam beg..yang risau keselamatan jiwa dan ragaku..huhuhuhuhuhu..

    terpulang la pade individu..setakat nak menunjuk yang kite ni bawak laptop kehulu kehilir baik tak payah..kang kalo da kene rompak...cakap tak guna..tembak tak kena..tul x?

    so...up to you...

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by kindaichi_hajime on Sun Jul 26, 2009 1:52 pm

    aku skang pkai beh LINE7...
    dier beg laptop..tp xnmpk cm beg laptop pn..
    so aku rase slmt skit ar..
    hehe

    harga.. 127...tp aku dpt kurangkn smpai 90..

    Sponsored content

    Re: BEG itu YG membawa laptop kita

    Post by Sponsored content Today at 7:09 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:09 am