Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    korang keje ape??

    Share

    mosabiro
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Location : Gemas, N9
    Job/hobbies : jaga..
    Registration date : 09/04/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by mosabiro on Tue Jun 30, 2009 5:43 pm

    saya kerja Jaga saja....

    pelangistudio
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 4
    Age : 32
    Location : Johore
    Job/hobbies : Jobless, Web Programming, 3D Modelling,CG,Composite
    Registration date : 01/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by pelangistudio on Sun Jul 05, 2009 12:41 am

    saya tk kerja.... Rolling Eyes

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by khairul anwar on Sun Jul 05, 2009 1:13 am

    salam semua,

    keje aku adalah sebagai operation assistant di sebuah company exhibition organizer,
    selalu nyer company ne buat trade show jer.. consumer fair sangat jarang buat..
    next week 9-11 july nie aku ade event kat pwtc so skarng ni mmg busy sgt2 la (eh leh lak tulis nie hehe Razz Razz

    dalam company nie aku sowang jer melayu (tak termasuk driver la)
    aku pun tak tau camner aku leh tahan pasal hampir 4 taun aku dalam line event nie

    jazy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 215
    Registration date : 02/03/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by jazy on Tue Jul 07, 2009 12:59 pm

    shambahar wrote:
    jazy wrote:
    shambahar wrote:Keje aku ni:


    www.shambahar.com

    bila nak ajar pasal bussines nie....bro!ada kerja kosong..hehehe

    Insyallah boleh...tapi bidang kami ni tak da yang minat..pembersihan
    ini no talipon kalau nak contact..012-6442008 kecuali malam isnin dan selasa. Saya ada kelas mengaji ngan fardu ain...


    boleh2...saya minat belajar x kisah pembersihan or apa2 ajer berkaitan busines yang penting kita kena ikhlas buat apa2 pun...

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by akuccputsedut on Tue Jul 07, 2009 1:05 pm

    khairul anwar wrote:salam semua,

    keje aku adalah sebagai operation assistant di sebuah company exhibition organizer,
    selalu nyer company ne buat trade show jer.. consumer fair sangat jarang buat..
    next week 9-11 july nie aku ade event kat pwtc so skarng ni mmg busy sgt2 la (eh leh lak tulis nie hehe Razz Razz

    dalam company nie aku sowang jer melayu (tak termasuk driver la)
    aku pun tak tau camner aku leh tahan pasal hampir 4 taun aku dalam line event nie

    eh hang nih sama cam aku laa...aku sorang jer sini melayu..tapi bukan satu company laa...sebab kalau kat kilang nun ramai ler melayu...satu department jer dan department aku nih bangunan yang lain laa tak campur ngan seagate bayan lepas tuh...so aku keseorangan disini...tak tahu leh tahan ker tak...tapi hang leh tahan sampai 4tahun aku rasa aku pung boleh kot...hahahahha....


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    imam123
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 86
    Registration date : 22/05/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by imam123 on Fri Jul 10, 2009 10:47 am

    keje kat cc. ari2 duk mengadap budak2 skolah. yg takde duit kerek buat2 mcm byk duit, bile nak bayar, cakap hutang. bile mintak hutang, cakap esok, esok esok esok esok esok. huh.

    keje ke-2, bwk moto laju2 mcm org gile(bukan rempit yg pakai apollo ye). kalo ade aweks, aku folo blakang diorg. jap je la. risau kot2 die jatuh ke ape ke. ekekekekekeke

    keje ke-3 kaco kawan, kutuk2, dan mcm2 lagi perkare2 yg tak senonoh.

    keje ke-4 cari gado kat forum, kutuk2 bile perlu. (kat luar tak penah lagi, tunggu org je yg cari gado, so far takde Very Happy )

    Mr_Iz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 85
    Location : MY
    Job/hobbies : Chargeman
    Registration date : 14/02/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by Mr_Iz on Fri Jul 10, 2009 1:39 pm

    saya keje jual ayam kat pasar. :p
    keje part time menoreh getah....

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by Jedi on Fri Jul 10, 2009 3:22 pm

    Nganggur.
    Ada keje kosong? Razz

    ammartok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 302
    Age : 22
    Location : Jenderam,Sepang
    Job/hobbies : Godek PC
    Registration date : 06/03/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by ammartok on Sat Jul 11, 2009 2:41 am

    ak tak keje...cume ak teringin nak bekerja...

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by crazy_labelle on Sat Jul 11, 2009 12:14 pm

    ak kijer pelajar merangkap part time gaban double side agent cia

    deathman
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 43
    Job/hobbies : futsal and pc games
    Registration date : 10/06/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by deathman on Sat Jul 11, 2009 12:40 pm

    keje tido laei besh...
    hohoho What a Face

    fatin AYUNI
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 47
    Registration date : 24/06/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by fatin AYUNI on Sun Jul 12, 2009 12:31 am

    aku keje sambilan....keja aku berfikir n menghadap komputer seharian..

    crackerX3
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 66
    Age : 31
    Location : bandar saujana putra - usj - seksyen9 s.alam
    Job/hobbies : men game n tenet
    Registration date : 25/02/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by crackerX3 on Sun Jul 12, 2009 3:27 am

    kje aku skang x kje... tengah crik kje(berkaitan networking, maintnance comp..)
    coz aku diberhnetikan oleh cmpny aku (masalah ekonomi global)
    So sape2 info psl kje kosong ke, bgtaw la yee... haha..!

    miss_roxy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 158
    Age : 28
    Location : KL
    Registration date : 07/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by miss_roxy on Tue Jul 14, 2009 4:27 pm

    aku kje dgn worldwide recruitment company..
    aku org yg jage schedule 8 org consultant dlm company ni..
    aku sorg je melayu dlm ni.. sungguh tension...
    hari2 ckp omputih sbb majoriti cina, india, mix..
    seb baik aku tau ckp mandarin..

    Hellghast
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 102
    Location : dimana2 sahaja
    Job/hobbies : cari duit nak kawin/termenung
    Registration date : 13/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by Hellghast on Tue Jul 14, 2009 4:29 pm

    keja gomen fulltime
    part time memasak n mengemas...memakan dan menidorkan diri...

    miss_roxy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 158
    Age : 28
    Location : KL
    Registration date : 07/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by miss_roxy on Tue Jul 14, 2009 4:38 pm

    Hellghast wrote:keja gomen fulltime
    part time memasak n mengemas...memakan dan menidorkan diri...


    gomen??
    ermmm..

    Hellghast
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 102
    Location : dimana2 sahaja
    Job/hobbies : cari duit nak kawin/termenung
    Registration date : 13/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by Hellghast on Tue Jul 14, 2009 5:04 pm

    miss_roxy wrote:


    gomen??
    ermmm..
    kenapa miss roxy?saya ade buat salah ke?

    miss_roxy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 158
    Age : 28
    Location : KL
    Registration date : 07/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by miss_roxy on Tue Jul 14, 2009 5:08 pm

    x salah..
    sayer yg salah paham..
    lalalala...
    owh keje gov ek??

    Hellghast
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 102
    Location : dimana2 sahaja
    Job/hobbies : cari duit nak kawin/termenung
    Registration date : 13/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by Hellghast on Tue Jul 14, 2009 5:10 pm

    gomen la bukan *omen...tehehe... (off topic)

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by nelza on Tue Jul 14, 2009 5:34 pm

    saya bekerja di intel kulim

    Hellghast
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 102
    Location : dimana2 sahaja
    Job/hobbies : cari duit nak kawin/termenung
    Registration date : 13/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by Hellghast on Tue Jul 14, 2009 5:42 pm

    nelza wrote:saya bekerja di intel kulim
    intel??? boikot nelza!!!

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by nelza on Tue Jul 14, 2009 5:51 pm

    Hellghast wrote:
    nelza wrote:saya bekerja di intel kulim
    intel??? boikot nelza!!!

    nak buat macam mana..ini je yang termampu..dah 3 bulan menganggur...dah intel panggil..takkan nak tolak..
    nak mintak masuk gomen, sampai dah abeh kertas printer,punya print borang..satu interbiu pon tak penah dapat..

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by akuccputsedut on Tue Jul 14, 2009 6:21 pm

    nelza wrote:
    Hellghast wrote:
    nelza wrote:saya bekerja di intel kulim
    intel??? boikot nelza!!!

    nak buat macam mana..ini je yang termampu..dah 3 bulan menganggur...dah intel panggil..takkan nak tolak..
    nak mintak masuk gomen, sampai dah abeh kertas printer,punya print borang..satu interbiu pon tak penah dapat..

    nelza hang kat intel kulim ker...nape tak habaq dari awal..ceh cam keje sama tempat jer..takder ler...friend aku ada sana.. kot2 kenal ker..?? free2 bagitau aarr..leh lepak2 sama...hahahaha...


    oopppsss..nape kena boikot..??


    Last edited by akuccputsedut on Wed Jul 15, 2009 4:54 pm; edited 1 time in total


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by nelza on Wed Jul 15, 2009 9:08 am

    tak knal ar... dalam lab ni dua orang sj melayu.. yang lain suma layu..
    emel apa ntah? add kat commicator

    fatin AYUNI
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 47
    Registration date : 24/06/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by fatin AYUNI on Wed Jul 15, 2009 1:23 pm

    nelza keja kt intel kulim jadi technician ker? org lama ke keje kt intel?

    Sponsored content

    Re: korang keje ape??

    Post by Sponsored content Today at 2:02 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:02 pm