Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    korang keje ape??

    Share

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by akuccputsedut on Wed Jul 15, 2009 1:32 pm

    nelza wrote:tak knal ar... dalam lab ni dua orang sj melayu.. yang lain suma layu..
    emel apa ntah? add kat commicator

    oo yer jugak intel bukan kecik kan..?? ok ok..


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    mat bunga
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 25
    Registration date : 08/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by mat bunga on Wed Jul 15, 2009 1:33 pm

    aku keje semi gov..

    cara kerja..ala-ala AH LONG
    semua orang tak suka dgn kerja saya

    kesian saya

    fatin AYUNI
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 47
    Registration date : 24/06/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by fatin AYUNI on Wed Jul 15, 2009 1:39 pm

    keje pe 2? insurans ker?

    miss_roxy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 158
    Age : 28
    Location : KL
    Registration date : 07/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by miss_roxy on Wed Jul 15, 2009 1:46 pm

    mat bunga wrote:aku keje semi gov..

    cara kerja..ala-ala AH LONG
    semua orang tak suka dgn kerja saya

    kesian saya

    ko keje collector ke?
    minta2 hutang..

    Hellghast
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 102
    Location : dimana2 sahaja
    Job/hobbies : cari duit nak kawin/termenung
    Registration date : 13/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by Hellghast on Wed Jul 15, 2009 1:49 pm

    mat bunga wrote:aku keje semi gov..

    cara kerja..ala-ala AH LONG
    semua orang tak suka dgn kerja saya

    kesian saya
    keja mcm mutual fund ke?atau Etiqa?

    mat bunga
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 25
    Registration date : 08/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by mat bunga on Wed Jul 15, 2009 1:50 pm

    miss_roxy wrote:
    mat bunga wrote:aku keje semi gov..

    cara kerja..ala-ala AH LONG
    semua orang tak suka dgn kerja saya

    kesian saya

    ko keje collector ke?
    minta2 hutang..

    lebey kurang laa..tak mintak hutang tapi pow duit orang Evil or Very Mad

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by nelza on Wed Jul 15, 2009 2:05 pm

    fatin AYUNI wrote:nelza keja kt intel kulim jadi technician ker? org lama ke keje kt intel?

    it validation engineer. baru je masuk.. hari ni genap hari ke 14 :p..
    kamu kerja apa?


    **encik/cik/tuan/puan siputsedut kerja kat mana?

    Hellghast
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 102
    Location : dimana2 sahaja
    Job/hobbies : cari duit nak kawin/termenung
    Registration date : 13/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by Hellghast on Wed Jul 15, 2009 2:08 pm

    mat bunga wrote:
    miss_roxy wrote:
    mat bunga wrote:aku keje semi gov..

    cara kerja..ala-ala AH LONG
    semua orang tak suka dgn kerja saya

    kesian saya

    ko keje collector ke?
    minta2 hutang..

    lebey kurang laa..tak mintak hutang tapi pow duit orang Evil or Very Mad
    kire jahat la nih...LHDN kot

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by akuccputsedut on Wed Jul 15, 2009 2:54 pm

    nelza wrote:
    fatin AYUNI wrote:nelza keja kt intel kulim jadi technician ker? org lama ke keje kt intel?

    it validation engineer. baru je masuk.. hari ni genap hari ke 14 :p..
    kamu kerja apa?


    **encik/cik/tuan/puan siputsedut kerja kat mana?

    kawan aku ada gak keje IT validation engineer kat intel kulim nun..lama2 skit hang kenal ler kot...aku keje kat seagate penang...


    Last edited by akuccputsedut on Wed Jul 15, 2009 4:53 pm; edited 1 time in total


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    mat bunga
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 25
    Registration date : 08/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by mat bunga on Wed Jul 15, 2009 3:16 pm

    Hellghast wrote:
    mat bunga wrote:
    miss_roxy wrote:
    mat bunga wrote:aku keje semi gov..

    cara kerja..ala-ala AH LONG
    semua orang tak suka dgn kerja saya

    kesian saya

    ko keje collector ke?
    minta2 hutang..

    lebey kurang laa..tak mintak hutang tapi pow duit orang Evil or Very Mad
    kire jahat la nih...LHDN kot
    hmm..jahat ke LHDN tu. aku kena cukai jugak..tapi tak cakap jahat pun

    ruzlam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 322
    Age : 34
    Location : kuala penyu, sabah
    Job/hobbies : side income
    Registration date : 19/05/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by ruzlam on Wed Jul 15, 2009 4:31 pm

    hahahha bnayak yg nak keje yer... aku bole bg keje kalo korang nak ler... keje jd pengedar jual mutiara dari sabah... ada spa nak ker.... off topic jap hehehehe

    Hellghast
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 102
    Location : dimana2 sahaja
    Job/hobbies : cari duit nak kawin/termenung
    Registration date : 13/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by Hellghast on Wed Jul 15, 2009 4:36 pm

    mat bunga wrote:
    hmm..jahat ke LHDN tu. aku kena cukai jugak..tapi tak cakap jahat pun
    yang saya kata jahat tu saya gurau sebab encik bunga kata pow duit orang.kedua saya teka LHDN tempat encik kerja,so jahat dgn LHDN tu dua statement yang berbeza,saya minta maaf kalau encik salah faham...

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by nelza on Thu Jul 16, 2009 9:08 am

    hah, dah jumpa pon si lukman hakim tu..
    atleast sekarang nih dah ada kawan..

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by akuccputsedut on Thu Jul 16, 2009 10:59 am

    nelza wrote:hah, dah jumpa pon si lukman tu..
    atleast sekarang nih dah ada kawan..

    hahahahaha...dah jumpa yer..ok ler tuh..leh berkenal2...dia tak bagi letak nama penuh dia ler sini...taknak glamer dia kata...hahahahha...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by nelza on Thu Jul 16, 2009 11:06 am

    kawan² pompuan tadak kat intel nih? ♂ :blush:

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by akuccputsedut on Thu Jul 16, 2009 11:16 am

    kawan perempuan...hahaahahhaa...aku tak ramai kawan pompuan sian kat hang takleh nak rekemen sesaper..hahahhahaha...kalau ada pung disini admin intel penang....pagi tadi baru aku lalu depan intel hi-tech tuh besar jugak yer...aku gi antar kakak aku keje di celestica...hahahahha...free2 bagitau ler leh lepak2...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    mat bunga
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 25
    Registration date : 08/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by mat bunga on Thu Jul 16, 2009 11:25 am

    Hellghast wrote:
    mat bunga wrote:
    hmm..jahat ke LHDN tu. aku kena cukai jugak..tapi tak cakap jahat pun
    yang saya kata jahat tu saya gurau sebab encik bunga kata pow duit orang.kedua saya teka LHDN tempat encik kerja,so jahat dgn LHDN tu dua statement yang berbeza,saya minta maaf kalau encik salah faham...

    peace Very Happy

    saya pun mintak maaf pada encik sebab salah faham

    miss_roxy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 158
    Age : 28
    Location : KL
    Registration date : 07/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by miss_roxy on Thu Jul 16, 2009 11:46 am

    akuccputsedut wrote:kawan perempuan...hahaahahhaa...aku tak ramai kawan pompuan sian kat hang takleh nak rekemen sesaper..hahahhahaha...kalau ada pung disini admin intel penang....pagi tadi baru aku lalu depan intel hi-tech tuh besar jugak yer...aku gi antar kakak aku keje di celestica...hahahahha...free2 bagitau ler leh lepak2...

    ccputsedut..

    aku pun same x de kawan pompuan kat sini.. Sad

    sume lelaki pastu bukan melayu plak tu..

    sob..sob.. Sad

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by akuccputsedut on Thu Jul 16, 2009 11:55 am

    aku bukan kat ofis jer takder kawan pompuan melayu..ofis aku nih semua cina, india ada 5orang..melayu ada seorang aku la orang nyer...kat luar pung aku ada 1-2 jer kawan pompuan...lelaki pung tak ramai sangat jugak..aku jarang laa berkawan2 niih sebenor-benor nyer...aku ramai kawan tenet jer...hahahahaha...virtualfriends..


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    cast
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 99
    Age : 58
    Location : Prince of Wales Island
    Registration date : 12/02/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by cast on Thu Jul 16, 2009 12:03 pm

    akuccputsedut, kau ada kawan keje kt First Solar, Kulim tak?

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by akuccputsedut on Thu Jul 16, 2009 12:08 pm

    errrmmm...first solar..tahu kilang tuh...tapi setakat nih takder lagi ler yang keje sana...nape yer..?? hang keje kat first solar ker..?? atau nak cari keje..???


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    miss_roxy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 158
    Age : 28
    Location : KL
    Registration date : 07/07/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by miss_roxy on Thu Jul 16, 2009 12:11 pm

    lorr.. gitu ke..

    aku plak x leh idop tanpe kwn..

    dats y, aku rase mcm nak benti je koje ni..

    kat ofis aku ni plak cina pling ramai, yg mix ade , india pon ade.. tp bukan india estate..

    yg ni ensem2 belaka.. semua kat sini stok yg mix blood punye..

    seb baik la aku ni kategori gojes la jgk (ekekekke)..

    so x la ganjal sgt... tp aku yg pling muda, so rase mcm agak kelembapan sket sbb dorg ni byk benor experiencesnye...

    cast
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 99
    Age : 58
    Location : Prince of Wales Island
    Registration date : 12/02/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by cast on Thu Jul 16, 2009 12:17 pm

    akuccputsedut wrote:errrmmm...first solar..tahu kilang tuh...tapi setakat nih takder lagi ler yang keje sana...nape yer..?? hang keje kat first solar ker..?? atau nak cari keje..???

    oh saja tanya, sbb nickname kau mcm familiar mcm kawan aku keja kt First Solar sana. Smile

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by nelza on Thu Jul 16, 2009 12:28 pm

    ramai gak member keja kat first solar..bahagian MH dengan stor je la

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: korang keje ape??

    Post by akuccputsedut on Thu Jul 16, 2009 12:30 pm

    oohh..ada gak ker orang serupa nick name aku..aku dah register abis nick name aku nih..bagi tak available dah kat mana2..hahahaha..tak tahu ler kot ada gak yang sama..haa nelza ada ramai kawan sana...ada pape leh tanya dia..

    aku plak x leh idop tanpe kwn..

    aku plk dah biasa berkeseorangan...hahahaha..tak kisah ler ada kawan ker takder aku ok jer..tapi aku rasa tak pernah seumur hidup aku .... orang taknak berkawan ngan aku..aku ok jer..enjoy...keje kat sini walau aku sorang melayu aku ok jer..layan jer laa...diaorang cakap cina kalau aku paham skit2 aku sampuk tak paham aku diam..kalau india lak memang aku tak paham tamil langsung tapi diaorang tak pernah speaking tamil pung kat sini...semua spekang omputih..so senang nak deal..yang cina2 jer selalu cakap cina...apa2 pung aku ok keje sini...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    Sponsored content

    Re: korang keje ape??

    Post by Sponsored content Today at 9:56 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:56 am