Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    pendrive kena virus JambanMu

    Share

    ryutim
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 20
    Age : 23
    Location : Bintulu
    Job/hobbies : student...shuffler
    Registration date : 07/06/2009

    pendrive kena virus JambanMu

    Post by ryutim on Mon Jun 08, 2009 6:59 pm

    macam mana nak delete virus tu.....kalau virus jambanmu(Jm)kat pc boleh di hapus...tetapi kat pendrive tak dpat......macam mana nie....dah lah pc detect tak dapat.......cucuk ka usb port bunyi pun tak da........habislah macam ni....aku baru beli 3 bulan lepas....cucuk masuk makmal sek terus jd macam tu..........tp virus jm kat pc sek dah dibuang oleh sy...ttp kat pendrive yg masih belum hilang...macam mana ni???/tolong lah sy...

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by hampeh on Mon Jun 08, 2009 8:33 pm

    http://portableantivirus.blogspot.com/

    gi sini pastu download pav , scan dan repair@cure@disinfect mana yang patut.

    ryutim
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 20
    Age : 23
    Location : Bintulu
    Job/hobbies : student...shuffler
    Registration date : 07/06/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by ryutim on Tue Jun 09, 2009 12:49 pm

    computer x dapat delect...............

    the_ultimatez_najman
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 521
    Age : 22
    Location : Shah Alam,Selangor
    Job/hobbies : Pc,Pc,Pc
    Registration date : 19/02/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by the_ultimatez_najman on Tue Jun 09, 2009 1:54 pm

    download and scan
    http://www.geekzlife.net/v1/gvr-41-beta-release/

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by e_sentinel on Tue Jun 09, 2009 2:59 pm

    JambanMU adalah Malware variant "flash" .. boleh search PCMAV atau FlashDisinfector.

    ryutim
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 20
    Age : 23
    Location : Bintulu
    Job/hobbies : student...shuffler
    Registration date : 07/06/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by ryutim on Tue Jun 09, 2009 6:32 pm

    masalah nya..pendrive tk dapat didetect by pc....cucuk pendrive auto play pun tak da..

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by TOYSЯUS on Tue Jun 09, 2009 7:53 pm

    Cucuk di PC / Laptop lain pun tak detect?


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    capoi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 128
    Registration date : 09/03/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by capoi on Wed Jun 10, 2009 12:06 am

    ryutim wrote:masalah nya..pendrive tk dapat didetect by pc....cucuk pendrive auto play pun tak da..

    Masa cucuk kat usb tu ada nyala tak led kat pendrive tuh. Kalau tak nyala mungkin rosak. kalau ada nyala, saya pun tak pandai nak tolong.

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by hampeh on Wed Jun 10, 2009 1:33 am

    Yup,kalau pc pun tak detect ,mungkin rosak la tu .. dah try pc lain ? Mungkin duk cucuk cabut,cucuk cabut habis dia jadi gila Neutral

    ryutim
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 20
    Age : 23
    Location : Bintulu
    Job/hobbies : student...shuffler
    Registration date : 07/06/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by ryutim on Wed Jun 10, 2009 8:39 am

    takda nyala.......dah try pc lain................mula2 ok......tp pas cucuk kat makmal sek terus tak dapat...bukan saya shj yg kena...tp member yg lain pun kena......habis semua pc dicucuk masih tak dapat...

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by hampeh on Wed Jun 10, 2009 6:40 pm

    version baru punya jambanMu ke ? sebelum ni aku tengok yang kena takde la sampai pendrive terus rosak . Neutral

    Fizi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 36
    Registration date : 14/05/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by Fizi on Wed Jun 10, 2009 6:47 pm

    tak auto detect je ke atau tak detect langsung.. kalau tak auto detect je.. try guna explore.. boleh tak?

    ryutim
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 20
    Age : 23
    Location : Bintulu
    Job/hobbies : student...shuffler
    Registration date : 07/06/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by ryutim on Wed Jun 10, 2009 6:58 pm

    kedua dua nya tak da....auto detect tak dapat......explore pun tak dapt........saya ingat pendrive sy rosak...tp kwn2 yg lain pun macam tu juga...setakat nie 8 mangsa jamban mu

    capoi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 128
    Registration date : 09/03/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by capoi on Wed Jun 10, 2009 9:03 pm

    Kalau dah kata pendrive tu tak nyala, kebarangkalian rosak hampir 100% tu.

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by sheikomatic on Thu Jun 11, 2009 8:54 am

    Tak cebok jamban bersih2 nih, sebab tu la kena virus JambanMu..


    Gurau2 je Laughing

    ryutim
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 20
    Age : 23
    Location : Bintulu
    Job/hobbies : student...shuffler
    Registration date : 07/06/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by ryutim on Fri Jun 12, 2009 8:57 am

    haha

    lolsomany
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 11
    Registration date : 05/01/2010

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by lolsomany on Wed Jan 06, 2010 11:11 am

    kt my computer kluar pendrive x? try pc semua member,kalu x klua buang terus.kalu kluar try scan guna malwarebyte....

    muhian
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Age : 27
    Location : batu cave
    Job/hobbies : games,pc,rc car,helicopter,suft internet,upgrade pc,IT.
    Registration date : 06/08/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by muhian on Wed Jan 06, 2010 11:16 am

    try cek kat right click my computer->manage->disk management cek tgk ada muncul pendrive kat bahagian disk2 kat bawah tak.

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by nelza on Wed Jan 06, 2010 3:19 pm

    salah tempat. move

    Sponsored content

    Re: pendrive kena virus JambanMu

    Post by Sponsored content Today at 7:34 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:34 pm