Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    copy dvd game dan movie

    Share

    ramat152000
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 14/03/2009

    copy dvd game dan movie

    Post by ramat152000 on Thu Jun 04, 2009 12:26 pm

    Assalammualaikum..
    saya ada pinjam 1 dvd game bola fifa 99 dari kawan..masalahnya saya nak copy dvd tu tapi dvd saya tak boleh writer...so macammana saya saya nak copy cd tu dengan masukkan kedlm satu folder didesktop....maknanya kalau saya format pc saya saya boleh install game tu dari desktop(partition)ajer....harap ada kawan dapat membantu...

    satu lagi dvd movie yang tak boleh buat proses copy.seolah2 dvd tu di protect dari dicopy...ada cara tak nak copy...

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: copy dvd game dan movie

    Post by kae on Thu Jun 04, 2009 1:11 pm

    fifa99..??

    poergh.. game lama tuh...

    anyway.. cube tekan properties kat file tuh..
    tengok attributes..
    untick read only and hiddens.. pastu tekan advance.. tick yg bahagian atasjer..

    pastu cube copy ke pendrive...
    klo boleh copy ke pendrive.. maknanya,... ok lah tuh


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: copy dvd game dan movie

    Post by xenomorf on Thu Jun 04, 2009 5:07 pm

    bt je image. nk bt image, ko bleh gn Nero, Alcohol100%.. cam² lg software yg bleh bt cd image.

    klu x bleh copy tu, mmg kena protect la tu.

    Anonymous©
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 11
    Registration date : 02/06/2009

    Re: copy dvd game dan movie

    Post by Anonymous© on Thu Jun 04, 2009 6:10 pm

    Try nie untuk copy games : BlindWrite

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: copy dvd game dan movie

    Post by OngBok on Fri Jun 05, 2009 10:09 am

    Aku suka buat image guna MagicISO.
    Simpan image dalam HD.

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: copy dvd game dan movie

    Post by kae on Fri Jun 05, 2009 10:59 am

    aku pun guna magic iso jer..
    free plak tuh


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: copy dvd game dan movie

    Post by xenomorf on Sun Jun 07, 2009 5:39 pm

    xda ka software yg bt iso tp size akhir dia sama mcm siza asal file tu? kebanyakan yg sygn skarang ni, bila siap iso tu, saiz dia lg besar dari saiz asal.

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: copy dvd game dan movie

    Post by kae on Sun Jun 07, 2009 6:59 pm

    xenomorf wrote:xda ka software yg bt iso tp size akhir dia sama mcm siza asal file tu? kebanyakan yg sygn skarang ni, bila siap iso tu, saiz dia lg besar dari saiz asal.

    ntah lah.. xde kut.

    sebab mmg iso lagi besar

    tapi masuk dlm winrar.. compressed je la


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: copy dvd game dan movie

    Post by xenomorf on Mon Jun 15, 2009 5:45 pm

    klu masuk winrar, jd double la plak size dia. sblm extract, dgn lepas extract. lagi naya.. haha..

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: copy dvd game dan movie

    Post by OngBok on Mon Jun 15, 2009 10:28 pm

    kalau guna MagicIso saiz fail sebelum dan selepas lebih kurang sama je.

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: copy dvd game dan movie

    Post by Razi_IBM on Mon Jun 15, 2009 11:37 pm

    pakai format yang already compress cam .nrg

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: copy dvd game dan movie

    Post by e_sentinel on Mon Jun 15, 2009 11:44 pm

    Nak compress ISO supaya size jadi lebih kecil boleh .. compress guna format ISZ, guna UltraISO untuk compress and mount .. saiz boleh dikecilkan hampir separuh .. nak mount dengan lelain apps. pun boleh, antaranya WinMount .. heavy gamers suka compress guna ISZ sebab nak simpan banyak game, nak play games just mount jer ISZ tu.

    tebuanjantan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 96
    Registration date : 23/03/2009

    Re: copy dvd game dan movie

    Post by tebuanjantan on Mon Jul 06, 2009 12:39 pm

    e_sentinel wrote:Nak compress ISO supaya size jadi lebih kecil boleh .. compress guna format ISZ, guna UltraISO untuk compress and mount .. saiz boleh dikecilkan hampir separuh .. nak mount dengan lelain apps. pun boleh, antaranya WinMount .. heavy gamers suka compress guna ISZ sebab nak simpan banyak game, nak play games just mount jer ISZ tu.

    maksud ko camni ka??

    convert dulu fail tu ke bentuk ISO pastu baru boleh compress tu ISZ format ??

    sebelum ni aku dok buat cara bodo je..camni:
    fail installer game contoh 7GB aku winrar pecahkan kepada beberapa part contoh:200mb
    pastu 4GB aku masukan ke DVD1 dan lebihan tu ke 1 DVD lagi..
    Nk beli DVD9 mahal sgt Laughing

    Sponsored content

    Re: copy dvd game dan movie

    Post by Sponsored content Today at 6:04 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:04 am