Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    nak buka web dan nak jaga

    Share
    avatar
    chank
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 91
    Age : 29
    Job/hobbies : MIS OFFICER
    Registration date : 18/02/2009

    nak buka web dan nak jaga

    Post by chank on Wed Jun 03, 2009 2:25 pm

    salam bahagia sya nak tanye sikit sayak tak tau pe pe pasal web site tp dalam bulan july saya cadag nak buka website dan nak jaga so boleh tak otai otai semua ajar saya ada web side nak belajar ni semua ke afro




    Senang ke nak buat web hosting...............


    Last edited by chank on Wed Jun 03, 2009 5:11 pm; edited 2 times in total
    avatar
    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: nak buka web dan nak jaga

    Post by OngBok on Wed Jun 03, 2009 2:53 pm

    dalam bulan may
    Ko nie biar betul. Post hari nie, Jun nak buat bulan Mei?

    webside dan nak jaga
    Web Site

    Senang ke nak buat web hosting...............
    Susah la jugak.

    OK.

    Ko kena sewa web hosting dan dari situ ko boleh mula balajar buat laman web dan website. Atau kalau ko tak ada duit nak sewa, ko boleh dapat free di SINI.
    http://www.xlphp.net
    avatar
    chank
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 91
    Age : 29
    Job/hobbies : MIS OFFICER
    Registration date : 18/02/2009

    Re: nak buka web dan nak jaga

    Post by chank on Wed Jun 03, 2009 5:13 pm

    ok kalau nak jaga web site dan nak jaga email server mcm mane sebenarnye saya baru dlm bidang ni.
    avatar
    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: nak buka web dan nak jaga

    Post by OngBok on Wed Jun 03, 2009 9:23 pm

    Ke pergi ke server farm.
    ko boleh jaga direct kat situ.
    avatar
    redzone2005
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 61
    Age : 35
    Location : kuala terengganu
    Job/hobbies : Pencari Duit
    Registration date : 13/03/2009

    Re: nak buka web dan nak jaga

    Post by redzone2005 on Sun Jun 14, 2009 2:16 am

    ha ah... software pe nak guna kalu nak buat website ni, selain frontpage ?
    avatar
    meteora11
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 53
    Location : atas bumi bawah langit
    Registration date : 04/05/2009

    Re: nak buka web dan nak jaga

    Post by meteora11 on Sun Jun 14, 2009 7:52 am

    pakai macromedia dreamweaver...
    avatar
    Hansz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 184
    Age : 30
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Job/hobbies : PHP, Design, Developing, Composing, Computer
    Registration date : 01/06/2009

    Re: nak buka web dan nak jaga

    Post by Hansz on Sun Jun 14, 2009 4:34 pm

    redzone2005 wrote:ha ah... software pe nak guna kalu nak buat website ni, selain frontpage ?

    Untuk Design :
    - Macromedia Flash MX
    - Adobe Photoshop CS3 / Illustrator CS


    Untuk Edit Rangka/Table :
    - Microsoft Office FrontPage

    Untuk Java, CSS, CGI & PHP Coding :
    - DzSoft PHP Editor / PHP Expert Editor

    Untuk Try & Error Coding :
    - Wamp Server
    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: nak buka web dan nak jaga

    Post by kae on Sun Jun 14, 2009 5:07 pm

    semua memerlukan duit..

    dah la software tuh mahal bebenor

    avatar
    the_ultimatez_najman
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 521
    Age : 23
    Location : Shah Alam,Selangor
    Job/hobbies : Pc,Pc,Pc
    Registration date : 19/02/2009

    Re: nak buka web dan nak jaga

    Post by the_ultimatez_najman on Sun Jun 14, 2009 5:21 pm

    gi gudang..serach jer aper yg kita nak..mesti jumpe...
    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: nak buka web dan nak jaga

    Post by kae on Sun Jun 14, 2009 9:20 pm

    the_ultimatez_najman wrote:gi gudang..serach jer aper yg kita nak..mesti jumpe...

    gudang mne..??
    gudang tuh bukan kilang ker..??

    takkan nk 'rompak' plak No

    avatar
    the_ultimatez_najman
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 521
    Age : 23
    Location : Shah Alam,Selangor
    Job/hobbies : Pc,Pc,Pc
    Registration date : 19/02/2009

    Re: nak buka web dan nak jaga

    Post by the_ultimatez_najman on Sun Jun 14, 2009 9:49 pm

    ware-z la...

    stabillo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 17
    Registration date : 25/04/2009

    Re: nak buka web dan nak jaga

    Post by stabillo on Mon Jun 22, 2009 2:10 pm

    huhu boleh buat cepat web site kl tahu cara dia..ni web aku yang aku buat dlm masa 1 hari jer..simple jer web aku.. www.nagagila.net
    avatar
    daimon
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 245
    Age : 29
    Registration date : 12/02/2009

    Re: nak buka web dan nak jaga

    Post by daimon on Mon Jun 22, 2009 2:56 pm

    nak jaga website ape?
    jaga mcm mane?
    non profit website?

    terangkan serba sedikit..
    aku boleh la jaga website based on phpbb3 , joomla, wordpress..

    free je...
    tapi kene tgk kelapangan aku la..

    Sponsored content

    Re: nak buka web dan nak jaga

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Nov 20, 2017 3:37 am