Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Share

    lelouch
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by lelouch on Thu Jul 02, 2009 4:25 pm

    laptop nie xtahan panas la...
    panas skit dia off...cerewet...

    nakal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 241
    Age : 38
    Job/hobbies : penolong pegawai perubatan
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by nakal on Fri Jul 03, 2009 10:02 am

    laptop compaq v3000 aku nie skang ok jer....takde masalah walaupun suhu kadang tinggi jugak....lepas guna cooler pad bolehlah...taip hari aku on 4 atau 5 jam jer.....dah ok nie pun sebab dah tukar mobo hp pavillon itu hari masa dalam tempah jaminan heheh.....kalau tak hangin aku dibuatnya

    toto
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by toto on Wed Jul 08, 2009 11:47 pm

    pengalaman aku plak guna laptop ni..slalu kuar white screen..lcd x ble goyang..klo goyang gak jd white screen!!br pakai setahun..warrranty dh hbs..pandai tul la hp ni..ni la kali pertama n terakhir ak percaya kt HP COMPAQ ni.. Mad

    mon678
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 503
    Age : 30
    Location : jb
    Job/hobbies : computer2....computer x habis2
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by mon678 on Thu Jul 09, 2009 2:12 am

    jawapan aku bagi model laptop nieh hampeh

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by SoNic_ATi on Thu Jul 09, 2009 2:16 pm

    mon678 wrote:jawapan aku bagi model laptop nieh hampeh

    betul2......xlama lg aku rasa nak wat masuk muzium je lappy bapak aku ni.....hahahahaha......isi dlm bekas kaca.... bounce

    neutron
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 461
    Registration date : 08/03/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by neutron on Tue Jul 28, 2009 12:42 am

    ramai gak yg x puas hati kat compaq v3000 ni ek..huhuhu

    Alhamdulillah.. dah hampir 3 tahun aku guna V3000 ni x de masalah yg berat lg la yg aku hadapi stakat ni.. aku guna V3616AU.. masalah suhu tu biase ar.. suhu proc xla panas sgt.. tp suhu nvdia tu yg masalah skt.. kalau main game x guna coolerpad suhu blh cecah sampai 100'c (caye x?)huhuh kalau letak tgn kat belakang laptop tu rs mcm nak tebakar..hehehe.. tp lepas servis hari tu suhu turun la skt..

    tp 2..3 hari lepas dia buat hal... lepas aku ckp nak guna pc plak dia buat hal..hehehe
    ms online slalu je blue skrin.. tp aku rs bukan masalah besar pon..

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by budak baik on Tue Jul 28, 2009 10:00 am

    bg aku lappy aku xde mslh pon V3754TU.. lappy pns pon bese r tp aku kipas yg tolong sejukkan xpkai cooler pad pon..

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by SoNic_ATi on Tue Jul 28, 2009 3:32 pm

    ye ke budak baik...lappy kau dah berapa tahun usia dia...
    lappy aku baru je masuk bangkel....
    coz x detect dvd.....dah reset bios apa semua....
    tetap xleh...smpai aku suruh tokey kedai tukar dvd baru pun xleh.....
    n kmungkinan besor mobo aku dah nk mula kondem...hehehhehehe lol!

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by budak baik on Tue Jul 28, 2009 4:59 pm

    ada la setahun lebih dh lappy aku ni. lupa aku nk ckp cuma mslh nk install driver sound je r. lepas format install driver sume x ley xde sound gk. pastu aku install win7 tiba2 plak ada sound.. plik gila. suma driver yg kt web hp tu aku install tp xley gk.tu je la mslh aku.mslh mobo sume tu xde lg wat mse sekarang ni mungkin 2-3 thun akn dtg ada la tu..hehe..ko punya lak sonic dh bpe tahun?

    chaer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 27
    Registration date : 15/03/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by chaer89 on Tue Jul 28, 2009 7:57 pm

    mon678 wrote:jawapan aku bagi model laptop nieh hampeh

    hahha
    setiap laptop ada kelebihan dan kekurangan nya sndri..
    so nti nk bli beli la dengan pilihan yang bijak Very Happy

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by SoNic_ATi on Tue Jul 28, 2009 11:07 pm

    budak baik wrote:ada la setahun lebih dh lappy aku ni. lupa aku nk ckp cuma mslh nk install driver sound je r. lepas format install driver sume x ley xde sound gk. pastu aku install win7 tiba2 plak ada sound.. plik gila. suma driver yg kt web hp tu aku install tp xley gk.tu je la mslh aku.mslh mobo sume tu xde lg wat mse sekarang ni mungkin 2-3 thun akn dtg ada la tu..hehe..ko punya lak sonic dh bpe tahun?
    aku rasa kalau kau pakai sehari sejam dua mybe leh tahan dua-tiga tahun lg....lappy aku ni baru berusia setahun 8 bulan...whahahahahaha.....sok aku nk tgk...kalau dia xleh repair juga.....n ckp bukan mobo prob...aku nak hempok dia dgn lappy aku tu..whahahahahaha...payah gila xada kmptr...ni pakai pc je...pc aku pulak sempot gila dah leni....whahahahahaha.....pasni nak kumpul duit ambil dell.....tapi nk wat intel i5 nnti dulu kot....hehehehehehe.....

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by budak baik on Wed Jul 29, 2009 7:55 am

    SoNic_ATi wrote:
    budak baik wrote:ada la setahun lebih dh lappy aku ni. lupa aku nk ckp cuma mslh nk install driver sound je r. lepas format install driver sume x ley xde sound gk. pastu aku install win7 tiba2 plak ada sound.. plik gila. suma driver yg kt web hp tu aku install tp xley gk.tu je la mslh aku.mslh mobo sume tu xde lg wat mse sekarang ni mungkin 2-3 thun akn dtg ada la tu..hehe..ko punya lak sonic dh bpe tahun?
    aku rasa kalau kau pakai sehari sejam dua mybe leh tahan dua-tiga tahun lg....lappy aku ni baru berusia setahun 8 bulan...whahahahahaha.....sok aku nk tgk...kalau dia xleh repair juga.....n ckp bukan mobo prob...aku nak hempok dia dgn lappy aku tu..whahahahahaha...payah gila xada kmptr...ni pakai pc je...pc aku pulak sempot gila dah leni....whahahahahaha.....pasni nak kumpul duit ambil dell.....tapi nk wat intel i5 nnti dulu kot....hehehehehehe.....

    hahaha... aku on dr kul 7 smpai 10 mlm kang... aku tgk resit semalam aku bli bulan 3 thun lepas. dh setahun 4bln..hehe... xlme dh nk sme mcm ko..hahaha

    Hackezkk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 147
    Age : 28
    Registration date : 06/05/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by Hackezkk on Wed Jul 29, 2009 10:47 am

    lappy ni mmg prob skit mobo dier..huhuh..seb bek aku tak beli...barang2 len mcm lcd dvdrom sume tu still bole pakai lagi..korang jual jd spare part je lew
    Very Happy

    locco
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 12
    Age : 35
    Location : Nilai, N9
    Registration date : 29/07/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by locco on Thu Jul 30, 2009 1:33 am

    lappy aku v3010au masih lagi OK lepas 3 tahun berkhidmat... bateri bios jer yg K.O few months back.

    Noning
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 36
    Location : Land Below The Wind
    Job/hobbies : Eat...Eat...Eat...Sleep zzzzzzzz
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by Noning on Thu Jul 30, 2009 6:28 am

    aiks...cakap pasal tempoh penggunaan, baru perasan bila tgk balik resit pembelian rupanya dah lebih setahun Laughing

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by budak baik on Thu Jul 30, 2009 7:57 am

    beteri aku still tahan lg cz x guna waktu on.. waktu aku bli dulu tokey kdai tu siap pesan lg kalu ngh on cbut beteri.. sume betri cmtu klu fon punya wktu cas kne off.. bru x kong..

    sleyer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 117
    Registration date : 21/04/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by sleyer on Fri Aug 07, 2009 3:19 pm

    JANGAN BELI PRODUCT HP ... harga repair mahal .. waranty after service 3 bulan ... BOIKOT HP!

    trollwarlord
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 11/08/2009

    pengguna V3415AU

    Post by trollwarlord on Tue Aug 11, 2009 11:42 am

    Laptop ni memang hampeh jgk la, memang panas performance tuh ok jgk la sbb aku ni student jer. Tak guna software yang berat2. Baru jer lepas servis tukar motherboard 2x, CPU, heatsink, speaker. Nasib baik la upgrade warranti sampai 3 tahun (bayar 200). Ni la post pertama aku kat sini. cheers

    nuppy_chenko
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 54
    Registration date : 25/06/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by nuppy_chenko on Tue Aug 11, 2009 11:03 pm

    aku dlu kje i.t technition.. l.top ni r l.top paling
    pyh nk ngm ngn dier nye driver..

    daimon
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 245
    Age : 28
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by daimon on Wed Aug 12, 2009 2:21 am

    dulu aku ada pakai laptop ni...
    kalau dikirakan performance dan price, mmg berbaloi..
    tapi bab kualiti mmg out, motherboard prob tu dah common sgt..
    overheating issue, compaq v3xxx mmg semua ada prob ni..

    tapi aku sayang sangat ngan laptop aku ni sbb kena curi dek mat rempit haram!!
    overall, aku rasa berbaloi dengan apa yang aku bayar, kalau laptop ni boleh survive 2 tahun pon dah cukup bagus~

    Sponsored content

    Re: Compaq V3000 series (Luah Semua Kat Sini)

    Post by Sponsored content Today at 6:03 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:03 am