Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Virus winkido - kaspersky alert

    Share

    zer0Nehza
    Supervisor
    Supervisor

    Number of posts : 256
    Location : P2P Server
    Registration date : 12/02/2009

    Virus winkido - kaspersky alert

    Post by zer0Nehza on Fri Feb 13, 2009 4:08 pm

    Sape dah penah kena ngn trojan hampes ni..

    winvirus kido.ex dan macam2 extension lagi dia create..
    aku dah pakai kido killer, hijackthis.. tapi lepas restart pc akan beranak pinak balik..

    kaspersky detect.. tapi tak leh delete... uisshh


    --------------------------------------------

    bDk L@g3NDa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 213
    Age : 27
    Location : 127.0.0.1
    Job/hobbies : Asst. Technician
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by bDk L@g3NDa on Fri Feb 13, 2009 6:49 pm

    Ye ke. Tp stakat nie x penah jumpa lagi..

    Hmm.. bahaya gak nie, siap beranak pinak, mcm Brontok plak..

    Klau dah beranak pinak, gerenti komp slow tahap gaban nye..

    Kaspersky pun x leh delete..?? affraid affraid

    e_charmed81
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 3
    Location : Hulu Yam
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by e_charmed81 on Fri Feb 13, 2009 7:02 pm

    AV pakai apa? yg license ke yg free? sbb aku pakai kaspersky yg license nye, dia delete gak la, tp dia kene restart balik, bau la dia ok... Laughing

    bDk L@g3NDa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 213
    Age : 27
    Location : 127.0.0.1
    Job/hobbies : Asst. Technician
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by bDk L@g3NDa on Fri Feb 13, 2009 7:11 pm

    Bro pakai KAV atau KIS yang leh delete tuu..??

    Aluda.AluQieY
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 144
    Location : PEKOPON
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by Aluda.AluQieY on Fri Feb 13, 2009 7:47 pm

    haku tak mo dah tukar2 antivirus nanti hang komputer.. ape anti virus yg mantep skali

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by teri-chan on Fri Feb 13, 2009 8:02 pm

    dulu aku pkai avg... mcm sampah... skang ni aku pakai avira pastu topup ngn theartfire.. so far skang ni ok la takde spyware... pkai avg lasg tak dpt detect spyware sedang tidur dlm pc aku huhuhu... n 3 ekor trojan.

    kron1x
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 67
    Location : 127.0.0.1
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by kron1x on Fri Feb 13, 2009 8:48 pm

    tpawah wrote:Sape dah penah kena ngn trojan hampes ni..

    winvirus kido.ex dan macam2 extension lagi dia create..
    aku dah pakai kido killer, hijackthis.. tapi lepas restart pc akan beranak pinak balik..

    kaspersky detect.. tapi tak leh delete... uisshh

    tolong hantar sample virus ke kaspersky lab.

    tolong menolong amalan mulia.. albino

    antiviru
    Guest

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by antiviru on Fri Feb 13, 2009 11:17 pm

    Very Happy ADE YANG KATE KAPERSKY NIE X LEH DELETE VIRUS.AKU TENGOK KAT COMMENTS YOU TUBE.X TAU LAH BETUL KE X..

    zer0Nehza
    Supervisor
    Supervisor

    Number of posts : 256
    Location : P2P Server
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by zer0Nehza on Sat Feb 14, 2009 12:00 am

    simpton tak best kido ni.. dia disable / kasik lag network.. nk update kis mmg tak lepas.. network failure.. kadang2 restart pc.. boleh masuk local network lain.. kis tetap tak leh update.. apetah lagi nk send sample ke kaspersky network.. hehe..


    --------------------------------------------

    antivirus
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 48
    Location : Private Server
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by antivirus on Sat Feb 14, 2009 12:38 am

    eset lagi ringan

    amirul84
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 60
    Age : 31
    Location : ~seremban~dublin~kl
    Job/hobbies : Engineer ~ Computer
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by amirul84 on Sat Feb 14, 2009 12:47 am

    try delate melalui safe mode tak boleh ke???

    bDk L@g3NDa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 213
    Age : 27
    Location : 127.0.0.1
    Job/hobbies : Asst. Technician
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by bDk L@g3NDa on Sat Feb 14, 2009 1:19 am

    x pun klau tahu location virus tu, try delete guna Command Prompt(CMD)..

    HyBriDz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 54
    Age : 26
    Location : Clunk Valley
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by HyBriDz on Sat Feb 14, 2009 11:32 am

    Try guna Dr.web AV, aku guna ni jerk..die portable xyah install tp kena slalu update..
    ni link die. ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/cureit/launch.exe klu cari mmg xdpt yg ori..ade 2 beza 1 lunch (ori) 1 lg cure it (ni da di ubah suai dak2 kt)

    cisqo87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 174
    Location : Tasik Permaisuri
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by cisqo87 on Sat Feb 14, 2009 7:07 pm

    tpawah wrote:Sape dah penah kena ngn trojan hampes ni..

    winvirus kido.ex dan macam2 extension lagi dia create..
    aku dah pakai kido killer, hijackthis.. tapi lepas restart pc akan beranak pinak balik..

    kaspersky detect.. tapi tak leh delete... uisshh
    assalamualaikum..bro.cuba pakai malwarebyte's..install pastu update dan terus scan..
    Malwarebytes' Anti Mallware
    just ingin menolong

    game4life
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 72
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by game4life on Sat Feb 14, 2009 7:13 pm

    delete guna unlocker

    Haibara Ai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 85
    Age : 29
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : Bermain dengan coding
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by Haibara Ai on Sun Feb 15, 2009 2:26 pm

    wow virus baru ke ni?..
    memang tak best la kalu ia sekat network.. Rolling Eyes
    dah try ke guna software yg dorang ckp tu cam malwarebytes n so on?..

    orang
    Guest

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by orang on Mon Feb 16, 2009 6:48 pm

    cube download yg nih

    lpmike87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 16/02/2009

    cube carik ni

    Post by lpmike87 on Mon Feb 16, 2009 6:50 pm

    W32.Downadup Removal Tool
    kat symantec

    keroncong
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 17
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by keroncong on Tue Feb 17, 2009 6:18 pm

    update windows..

    mith
    Guest

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by mith on Tue Feb 24, 2009 2:05 pm

    Tempat aku jg kena virus kido nih. aku pun dah cuba buang beberapa kali. kalau avira free tuh, dia dapat buang melalui safe mode. lepas restart virus masih lagi ada, guna removal tools dari symantec pun tak dapat. scan sekejap lepas tuh close sendiri removal tools.. No

    Trend micro detect memanjang virus nih, buang tak. sekarang nih sedang mencari cara nak nyahkan makluk kido nih dari network. Pc yang aku pakai nih menggunakan kasperky, buat masa nih kido masih belum mampu nak menakluki pc nih.

    zer0Nehza
    Supervisor
    Supervisor

    Number of posts : 256
    Location : P2P Server
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by zer0Nehza on Wed Feb 25, 2009 12:02 am

    aku dah try bermacam2 av ngn spyware.. winkido.ex ni virus autorun yang tak leh delete.. test pakai autorun eater pon tak leh delete... aku test manual pon access denied.. cuba tengok ss ni..



    --------------------------------------------

    daimon
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 245
    Age : 28
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by daimon on Wed Feb 25, 2009 11:08 am

    dah download tools dari kaspersky?

    Kaspersky (kido)

    atau remove manually (belum try sbb x de sample)
    Code:
    How to fight network worm Net-Worm.Win32.Kido

    Methods of disinfection.

    Regardless of the selected disinfection method, it is obligatory that the patch from Microsoft, that covers the vulnerability MS08-067, is installed. More information via the link: http://www.microsoft.com/technet/security/...n/MS08-067.mspx

    A special utility should be used to remove this worm. Utility can be run locally on the infected PC, or remotely with the help of Kaspersky Administration Kit.

    * To remove the virus locally:

    1. Download the archive with the utility (klwk.zip) and extract the contents into a folder on the infected PC.

    2. Run file run_klwk.bat

    3. Wait till the scanning is complete.

    * To remove the virus via Administration Kit:

    1. Download the archive with the utility klwk.zip and extract contents into a folder.

    2. In Administration Kit console create installation package for application klwk.com. In the installation package settings indicate command line parameters:

    /path %WINDIR%\system32

    3. Create a task for remote installation of the package to designated computers and run the task.

    After the scanning is complete a window with the scan results will stay open, and it will be closed if any key is pressed.

    To close this window automatically you can run the utility KLWK with additional parameter /y

    /y /path %WINDIR%\system32

    Discussion regarding Kido Killer Tools

    zer0Nehza
    Supervisor
    Supervisor

    Number of posts : 256
    Location : P2P Server
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by zer0Nehza on Wed Feb 25, 2009 6:08 pm

    sebenarnya aku dah test kido killer tu. dia tak detect untuk .ex
    lepas tu aku pakai combofix, yes dia delete dan restart. lepas tu unplug usb, plug in balik, win32.kido.ex tu ada balik.. macam boleh beranak plak.. keep annoying Razz


    --------------------------------------------

    baok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 169
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by baok on Wed Feb 25, 2009 10:01 pm

    zer0Nehza, post log ComboFix tu kat sini.. Biar aku tengok.. Carik log tu kat C:\combofix.txt atau C:\combofix\combofix.txt

    dan format usb thumbdrive tu..

    zer0Nehza
    Supervisor
    Supervisor

    Number of posts : 256
    Location : P2P Server
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by zer0Nehza on Thu Feb 26, 2009 6:00 pm

    kelakar.. aku dah full format external tu... selepas buat combo fix.. dia beranak pinak balik.. keke..
    dah full format pon masih ada balik..

    ok nanti aku carik balik log combofix tu..

    tapi yang pasti dia delete x:autorun.inf


    --------------------------------------------

    Sponsored content

    Re: Virus winkido - kaspersky alert

    Post by Sponsored content Today at 6:02 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:02 am