Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    [SOLVED] GD Problem : Tampal imej dalam Imej

    Share

    Hansz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 184
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Job/hobbies : PHP, Design, Developing, Composing, Computer
    Registration date : 01/06/2009

    [SOLVED] GD Problem : Tampal imej dalam Imej

    Post by Hansz on Mon Jun 01, 2009 3:58 pm

    Assalamualaikum semua...

    Saya merupakan ahli baru kat web ni. Problem saya sekarang berkenaan dengan GD ni...

    Saya dah berjaya nak letak perkataan pada imej, tapi sekarang ni stuck macam mana saya nak masukkan imej1 dan imej2 pada imej3.

    Sebagai contoh :

    $image1 = kereta
    $image2 = orang
    $image3 = background

    Macam mana nak jadikan 3 image ni dalam 1 gambar/imej...

    Please... Dari 6 pagi tadi aku cuba tak dapat2 jugak Sad


    Last edited by Hansz on Thu Jun 11, 2009 12:35 am; edited 1 time in total

    Hansz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 184
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Job/hobbies : PHP, Design, Developing, Composing, Computer
    Registration date : 01/06/2009

    Re: [SOLVED] GD Problem : Tampal imej dalam Imej

    Post by Hansz on Tue Jun 02, 2009 11:56 am

    Alamak Sad( Tak satled lagi problem ni... Due aku esok, boss nak tengok Sad AKu dah lupa dah coding GD ni Sad(

    Hansz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 184
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Job/hobbies : PHP, Design, Developing, Composing, Computer
    Registration date : 01/06/2009

    Re: [SOLVED] GD Problem : Tampal imej dalam Imej

    Post by Hansz on Wed Jun 03, 2009 10:43 am

    Problem SOLVED Smile

    puas menggodeh, akhirnya berjaya jugak letak 10 imej dalam 1 file Smile

    Sponsored content

    Re: [SOLVED] GD Problem : Tampal imej dalam Imej

    Post by Sponsored content Today at 7:39 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:39 pm