Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Hari TemBakau SeDunia...Free ebook untuk korang :)

    Share

    Poll

    Adakah Anda Seorng Perokok?

    [ 3 ]
    18% [18%] 
    [ 14 ]
    82% [82%] 

    Total Votes: 17

    etnio_getic
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 299
    Location : Muo-Tronoh-Jalan Duta-Katil
    Job/hobbies : Automotivers
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Hari TemBakau SeDunia...Free ebook untuk korang :)

    Post by etnio_getic on Tue Jun 23, 2009 12:31 am

    bile kite merokok, deria rasa dan bau macam xberfungsi dengan normal..slow jadinye
    sebab tu org ckp, time merokok ni kite kurus = kurang selera makan.

    after stop merokok, deria -deria tu kite dpt blek, tu yang lahap je tuh
    dan tu jugak penyebab berat badan nek.

    p/s: Aku bedal je semua.haha~

    Hansz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 184
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Job/hobbies : PHP, Design, Developing, Composing, Computer
    Registration date : 01/06/2009

    Re: Hari TemBakau SeDunia...Free ebook untuk korang :)

    Post by Hansz on Tue Jun 23, 2009 3:31 am

    Start aku taip post kat atas tu, aku dah tak hisap rokok dah... Aku pun dah buang kotak2 rokok kat meja aku ni... And infact yang aku dapat :

    * Lebih kurang pukul 7 sehingga pukul 11 malam tadi, hidung aku berair. Macam penagih lah pulak Razz Nampak macam selsema pun ada... Razz

    * Sekarang ni, dalam pukul 2.30 pagi, baru aku rasa selesa sikit, hidung pun tak der lah pedih sangat...

    Tapi kan... Boleh ker aku berhenti ni..? Macam mimpi jer aku tak hisap rokok lebih 7 jam... bounce

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Hari TemBakau SeDunia...Free ebook untuk korang :)

    Post by teri-chan on Tue Jun 23, 2009 8:26 am

    Hansz wrote:Start aku taip post kat atas tu, aku dah tak hisap rokok dah... Aku pun dah buang kotak2 rokok kat meja aku ni... And infact yang aku dapat :

    * Lebih kurang pukul 7 sehingga pukul 11 malam tadi, hidung aku berair. Macam penagih lah pulak Razz Nampak macam selsema pun ada... Razz

    * Sekarang ni, dalam pukul 2.30 pagi, baru aku rasa selesa sikit, hidung pun tak der lah pedih sangat...

    Tapi kan... Boleh ker aku berhenti ni..? Macam mimpi jer aku tak hisap rokok lebih 7 jam... bounce


    boleh.. keep on posting ko punye perkembangan... kami doakan ko berjaya berhenti merokok...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Hari TemBakau SeDunia...Free ebook untuk korang :)

    Post by Hiruka on Tue Jun 23, 2009 11:50 am

    Hehe wlupon statistik ko menunjukkan ko agak xtreme smoker, tapi ko blum dikategorikan sbg perokok tegar rasenye..baru lingkungan 4 tahun / kurang..Lainla dari 18 tahun smpai la dah 40 tahun..hehehe

    Mmg jalan yg ko pilih ni betul. Mula dari awal, dh tua lagi susah beb. Sbb muda² ni la semangat kite kuat..darah panas lagi. Klu dh tekad bebetul, mmg leh success. Antara nasihat aku yg leh bagi, lbihkan mase bersama keluarga (kemas rumah, riadah etc) atau lakukan aktiviti yg tak membuatkan ko ade mase tuk melepak (aktiviti yg byk berfikir cth mudah men game...ekekeke). Lagi satu kawal tekanan yg ade di persekitaran, jgn mudah melenting..Dan yg penting skali, jgn lupe doa pada tuhan mohon kekuatan dan kesabaran..InsyaAllah berjaya..

    Aku doakan niat murni ko ni akan berakhir dgn jayanya kerana kite hidup berkeluarga, So pkirla mase depan anak bini gak. Kesihatan tu satu anugerah yg bukan sumer org leh dapat..Gud luck bro.. Very Happy

    Sponsored content

    Re: Hari TemBakau SeDunia...Free ebook untuk korang :)

    Post by Sponsored content Today at 5:37 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 5:37 pm