Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Share

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by ogGy on Thu May 28, 2009 9:18 pm

    Tips tahan lama melalui pernafasan tu dah lama,kalau tanya orang tua2 mesti diaorang akan bagitahu.AKu tahu pun sebab atok2 yang cakap haha....

    Ko kene suruk dengan hantu air kot toyo ?
    Evil or Very Mad


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by raidizh AR on Fri May 29, 2009 4:05 pm

    cubaan pertama - 32 saat
    faktor kegagalan - ak tergelak (sbb xcited sgt kot)

    cubaan ke-2 - 1 minit 7 saat
    faktor berenti - merah da mke ak, kang pitam lak

    moral, kalo ak lemas ke ap, slamatkn ak dlm tempoh kurg 1 mnt 7 saat..!!

    hehehehe


    --------------------------------------------

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by Aku Tak Sengal on Fri May 29, 2009 4:13 pm

    bru buat tadi..
    1 minit 20 saat.. up 20 saat.. huhu

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by TOYSЯUS on Fri May 29, 2009 4:21 pm

    Baru buat jugak. (Selepas 1 jam lunch)
    1minit 04saat.. Alamak, makin kurang pulak keupayaan tahan nafas ni!


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by kindaichi_hajime on Sat May 30, 2009 2:28 am

    raidizh AR wrote:cubaan pertama - 32 saat
    faktor kegagalan - ak tergelak (sbb xcited sgt kot)

    cubaan ke-2 - 1 minit 7 saat
    faktor berenti - merah da mke ak, kang pitam lak

    moral, kalo ak lemas ke ap, slamatkn ak dlm tempoh kurg 1 mnt 7 saat..!!

    hehehehe

    lorr..
    aku duk terbayang cmne la ko tergelak sorang2 sbb excited smata2 nk tulis dlm tread ni..
    hehehehehehe...

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by raidizh AR on Sat May 30, 2009 2:36 am

    huish.. ak mmg bersemangat!!

    yakin boleh..!!

    hahahahah...ak tergelak sbb dlm pale otak ak, 'apela yg ak tgh buat ni..adehh.. kalo org tau, malu ak..'

    ingat: selamatkn ak dlm tempoh yg ditetapkn sekirenye ape2 terjdi kepada ak..


    --------------------------------------------

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by kindaichi_hajime on Sat May 30, 2009 3:44 am

    rai...
    bleh je slmtkn ko dlm 13 mnt 7 saat...
    sbb pas da lemas..ko da mati scara teknikal..
    12 minit kemudian bru otak mati slow2..


    fakta ni..ingt 12 saat!


    Last edited by kindaichi_hajime on Sat May 30, 2009 11:50 am; edited 1 time in total

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by ogGy on Sat May 30, 2009 3:57 am

    Kalau urgent kiteorang leh tlg watkan CPR kan jime ? kan kan kan... Laughing haha.. ( gurau jer )

    "Kalau mati,tanam jer hehe...apa susah. "( kata pesakit aku la.. ) lol!


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by teri-chan on Sat May 30, 2009 9:56 am

    aik? itu mcm pun boleh ka? aiyah..


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by raidizh AR on Sat May 30, 2009 1:02 pm

    ceh..

    doktor pnh cakap kat ak. pesakit yg suffocate lebih dr seploh minit (ke 5 minit..ak xingat lak) mempunyai risiko utk koma adalah tggi..(mati otak)

    cpr harus diberi awl.. bahaya ooo mati otak..


    --------------------------------------------

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by ogGy on Sat May 30, 2009 9:48 pm

    Betul2,so ko kene jaga nafas anda agar tidak berbau,susah nak CPR nanti haha...Ntah2 doc pun same tak cukup napas..


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by kindaichi_hajime on Sun May 31, 2009 2:53 am

    alaa..doc ko jgn ckp la..huhu..
    kdang2 jd doc gigi..tp gigi pn berkarat gak..

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by raidizh AR on Sun May 31, 2009 3:05 am

    ko renang mmg kne tahan napas lame ke? salunye plg maximum bpe lame? bkn leh amik2 napas ke?

    p/s: bwk je tong oksigen tym berenang...xbule?? kekekekke


    --------------------------------------------

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by kindaichi_hajime on Sun May 31, 2009 3:27 am

    xlah rai..
    kalo brenang leh mmbantu sistem jntung kite ntuk mengepam oksigen ke sluruh bdn..
    lagi cekap jntung kite,lg lame kite dpt thn nafas..

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by Aku Tak Sengal on Sun May 31, 2009 3:55 am

    tgh bosan2.. main tahan2 nafas sat..
    1 minit 23 saat.. up lg 3 saat..

    MADReaLJL
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 112
    Registration date : 03/04/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by MADReaLJL on Sun May 31, 2009 8:51 am

    aku try tadi





    hairulfadly wrote:Orang tua-tua kata kalau kita boleh tahan nafas panjang ni..
    Orang tu hebat diranjang..
    Hehehe..tak tahu la betul ke tidak...

    Sape ade pengalaman ?
    jangan la cakap camtu malu i.... Embarassed Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by raidizh AR on Thu Jun 04, 2009 3:48 pm

    ohh...ye x ye

    kwn ak ade sakit 'hyperventilation'..erk..kalo xsilap, 2 la namenye..

    ble sakit die menyerang, die akn krem 1 bdn.. cara nk kurangkan adalah ngn tekop mulut + idung die ngn plastik

    so dat die akn kawal oksigen yang masuk..

    doktor kate, die kne berenang, so dat die bley kawal pernafasan die

    ak tnye cmne die ley ade saket 2, die kate, sbb die stop swimm tibe2.. body die tekejot kot

    ak br jmpe hubungkait ngn kata2 kin....ekekekeek.... akula rai sanders....csi las vegas


    --------------------------------------------

    Sponsored content

    Re: Berapa lama korang boleh tahan nafas?

    Post by Sponsored content Today at 4:25 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 4:25 am