Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Tukar template website

    Share

    Tee Jay
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Location : Bandar Di Raja
    Registration date : 26/05/2009

    Tukar template website

    Post by Tee Jay on Wed May 27, 2009 4:24 pm

    Salam semua....
    nak mtk bantuan... sy dah ada laman web dan gunakan free server sebagai tapak hosting...saya buat web tu gunakan MS frontpage.. maknanya gunakan html je...tak ada apa2 prob pun web tu setakat hari ni...cumanya sy teringin nak ubah site tu dgn gunakan template2 yg byk kat tenet especially yg gunakan cms. Saya dah donlod template ke server berkenaan... mungkin sy dah buat silap ms donlod dan keliru sbb tak tau cara nak tukarkan main page ...harap boleh bantu...

    LanoG
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 537
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Basuh Pinggan
    Registration date : 04/05/2009

    Re: Tukar template website

    Post by LanoG on Wed May 27, 2009 6:20 pm

    Kena tahu apa jenis hosting berkenaan... kadang2 ada yang tak support ker, mana ler tau kan.

    Tee Jay
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Location : Bandar Di Raja
    Registration date : 26/05/2009

    Re: Tukar template website

    Post by Tee Jay on Thu May 28, 2009 9:25 am

    TQ LanoG,
    template yang saya donlod mmg diambil dari web site server..

    mrRemz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 108
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Tukar template website

    Post by mrRemz on Wed Jun 03, 2009 12:45 am

    ko gunakan free server sebagai tapak hosting...ko buat web tu gunakan MS frontpage. maksud web hosting yang ditanya oleh En Lanog tu ko nyer tapak server tu apa namanya? blogspot ker, geocities ker aper2 ker. contoh kalau ko nyer website add - www.aku/geocicties.com. - kalau untuk contoh tu server dier geocities. ko punya apa?

    kalau ko nak edit, open template tu guna front page. pegi ke HTML option, ko tampal web contain ko kat tengah bahagian yg ader <body> </body>. ko cuba dulu then bincnag balik kat sini.

    Sponsored content

    Re: Tukar template website

    Post by Sponsored content Today at 8:14 pm


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 8:14 pm