Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    cara nak letak link kat blog

    Share

    mivec turbo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 31
    Location : darul ridzuan
    Job/hobbies : ministry of health malaysia
    Registration date : 21/05/2009

    cara nak letak link kat blog

    Post by mivec turbo on Tue May 26, 2009 10:35 pm

    aku ni orang baru tentang komputer .. dan baru plak tentang selok belok blogger..
    so .. aku nak tanya la sikit ...

    macam ner nak letak link kat blog ..agar link tu sentiasa jer hidup ..

    contoh .. nak letak homepage tertentu dalam susunan kata dalam sesebuah post..

    aku dah try masuk kan link tertentu dalam sebuah post ..tp link tu hanya ejaan kata langsung tak hidup,so ada sesiapa bole ajar aku untuk masukkan link tersebut agar ia nya sentiasa hidup ..

    please reply me ...plz

    meteora11
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 53
    Location : atas bumi bawah langit
    Registration date : 04/05/2009

    Re: cara nak letak link kat blog

    Post by meteora11 on Tue May 26, 2009 11:10 pm

    aku xpaham sangat apa yg ko cube terangkan..
    tapi aku cbe wat2 faham =))
    ko msukkan coding cm kat bwah ni...
    <a href="Link utk dimasukkan">disini</a>
    bila ko post die akan kuar perkataan disini dan link akan tersembunyi...

    mivec turbo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 31
    Location : darul ridzuan
    Job/hobbies : ministry of health malaysia
    Registration date : 21/05/2009

    Re: cara nak letak link kat blog

    Post by mivec turbo on Wed May 27, 2009 12:00 am

    thanks bro ...

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: cara nak letak link kat blog

    Post by OngBok on Wed May 27, 2009 1:02 am

    ko nak guna Visual atau HTML

    Sponsored content

    Re: cara nak letak link kat blog

    Post by Sponsored content Today at 12:03 pm


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 12:03 pm