Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Software Compress FIle

    Share

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Software Compress FIle

    Post by zirbad on Tue May 26, 2009 4:28 pm

    Ada sesiapa tahu tak software yang compress file dengan ratio yang tinggi.
    Contoh kalau kita compress file yang size 20MB jadi lebih kurang 1MB ke.
    Kalau guna winrar dapat compress sikit je,tapi still size besar. Tujuan?Tujuan dia sebab nak hantar dokumen guna email.kalau saiz lebih dari 2MB agak lama jugak la kalau nak send.

    e-asymetric
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 32
    Registration date : 20/05/2009

    Re: Software Compress FIle

    Post by e-asymetric on Tue May 26, 2009 4:35 pm

    fail yg ko nk compress tu fail ap?....saiz compression bergantung pada jenis fail...kalu mcm dokumen yang mengandungi byk tulisan spt .doc .txt dll dpt compress ratio yg tinggi...

    tp kalu compress .exe atau ap jua aplikasi susah nk dapat saiz yg kecil...

    cadangan ak ko upload kt mane2 web yg boleh menyimpan fail secara online mcm filefactory dll sbb dgn care ni lebih efficient tuk hntr fail besar berbanding email...tp still kne tunggu mse lama nk upload

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Software Compress FIle

    Post by zirbad on Tue May 26, 2009 4:39 pm

    fail photoshop.nak anta kat kedai printing nak suruh diorang print.

    e-asymetric
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 32
    Registration date : 20/05/2009

    Re: Software Compress FIle

    Post by e-asymetric on Tue May 26, 2009 4:45 pm

    fail photoshop rasenye mmg tak boleh nk compress byk....rasenye ko mgkn dpt kurg dlm 2-5mb je la
    itu je la yg boleh ak bantu

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Software Compress FIle

    Post by zirbad on Tue May 26, 2009 4:49 pm

    Ok, takpe..aku guna 7z pun boleh reduce 50% je,tak tahu la leh kurang lagi atau tak sebab tak pandai sangat nak guna.

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Software Compress FIle

    Post by Razi_IBM on Tue May 26, 2009 7:48 pm

    bukan algo je main peranan,parameter pun kena ambik port jugak.
    buat profile best compression-longest time dan solid archive.
    rasanya kalau hantar guna mel elok span kepada beberapa bahagian..bukan apa..nak pakai mel handle fail besar2 ni bukan boleh harap sangat.

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Software Compress FIle

    Post by dans kam on Fri May 29, 2009 6:08 pm

    nape x convert ke pdf je? setkan kualiti imej 100%..

    Aku xtau ape2 pasal design. Sekadar bertanya je...

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Software Compress FIle

    Post by zirbad on Fri May 29, 2009 7:54 pm

    dans kam wrote:nape x convert ke pdf je? setkan kualiti imej 100%..

    Aku xtau ape2 pasal design. Sekadar bertanya je...

    tak boleh la,nak kena hantar fail yang 'hidup' je, senang dia nak edit, kalau hantar yang 'mati'(pdf), tak leh nak edit dah.

    Sponsored content

    Re: Software Compress FIle

    Post by Sponsored content Today at 6:07 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:07 pm