Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya

    sains gunaan?

    Share

    asyila
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 10
    Age: 22
    Location: batu pahat
    Job/hobbies: student
    Registration date: 16/05/2009

    sains gunaan?

    Post by asyila on Tue May 26, 2009 7:42 am

    salam. sy nak mintak pendapat ckit. sy dapat diploma sains, fakulti sains gunaan.
    Hmm besar ke peluang kerjaya dalam sains gunaan ni? masih boleh ke sy menceburi bidang farmasi?

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts: 1012
    Age: 29
    Location: KL
    Job/hobbies: Tengok bintang2..
    Registration date: 25/04/2009

    Re: sains gunaan?

    Post by kindaichi_hajime on Tue May 26, 2009 5:31 pm

    boleh taw dpt sains gunaan yg mne?
    sbb ader byk jenis sains gunaan ni..

    nazihah_9119
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 18
    Registration date: 16/05/2009

    Re: sains gunaan?

    Post by nazihah_9119 on Wed May 27, 2009 7:53 am

    saya pon dpt diploma sains- sains gunaaan...ayah saya dah kol org uitm kata diploma sains ni under fakulti sains gunaan..kita tak belajar sains gunaan pon..lps dip sn ni leh sambung nk mik degree dlm idang medic , farmasi , pergigian n sume bidang berkaitan sn..tp ikut la aliran yg kita amik..ada 2 aliran...aliran biologikal n aliran fizikal...
    awk dpt uitm mana??? saya dpt uitm N9...

    asyila
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 10
    Age: 22
    Location: batu pahat
    Job/hobbies: student
    Registration date: 16/05/2009

    Re: sains gunaan?

    Post by asyila on Wed May 27, 2009 8:53 am

    oh, macam tu ke nazihah_9119! maknanya sy masih boleh amek bhgn medic la ea...
    sy sebenarnya risau sngat coz sy da tolak matrik.. sy pun dpt kt n9. kuala pilah kan?

    asyila
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 10
    Age: 22
    Location: batu pahat
    Job/hobbies: student
    Registration date: 16/05/2009

    Re: sains gunaan?

    Post by asyila on Wed May 27, 2009 8:59 am

    sy tak thu lg sains gunaan ape..
    coz sy pun tak thu ape2 pasal sains gunaan ni.. Laughing
    bulan jun ni bru sy start.

    200
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 45
    Registration date: 18/04/2009

    Re: sains gunaan?

    Post by 200 on Thu May 28, 2009 12:13 am

    kalau nk amek farmasi result ke mantap la..nnt kene bersaing ngan student2 matrik utk dpt tempat.

    nazihah_9119
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 18
    Registration date: 16/05/2009

    Re: sains gunaan?

    Post by nazihah_9119 on Thu May 28, 2009 7:33 am

    saya pon start julai ni...saya pon tolak matrik sbb parent tak bg masuk dan ramai kwn2 parent tak bg masuk..kita tak kena bersaing dgn bdk matrik masa amik degree nanti..sbb nati UiTM offer kat bdk diploma dlu utk wat degree...baru offer bdk luar...

    contoh: A - pelajar lepasan matrik dpt 3.8 dan nak wat farmasi di UiTM
    B - pelajar lepasan diploma UiTM dpt 3.8 dan nak wat farmasi di UiTM gak..

    Agak2 UiTM pilih sape???

    Jawapannya mesti dia pilih pelajar B sbb pelajar tu dekat di hati UiTM...

    Maknanya kita tak perlu bersaing utk dgn bdk matrik kalau nak ambil degree kat UiTM..

    Kalau ambil degree UiTM , yuran pon murah..hehehe

    nazihah_9119
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 18
    Registration date: 16/05/2009

    Re: sains gunaan?

    Post by nazihah_9119 on Thu May 28, 2009 7:41 am

    asyila...awk tinggal kat ne???awk da tak blog atau myspace??leh tak saya jd kwn awk kat sana nanti???

    asyila
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 10
    Age: 22
    Location: batu pahat
    Job/hobbies: student
    Registration date: 16/05/2009

    Re: sains gunaan?

    Post by asyila on Thu May 28, 2009 8:24 am

    nazihah, awak ni kre senasib tau ngn sy. hehhe
    sy dok area johor..
    sy tak de masalah lau nk b'kwn. no hal punye! Very Happy
    awk da banyak membantu sy..
    sy cume ad friendster laa..hehe

    asyila
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 10
    Age: 22
    Location: batu pahat
    Job/hobbies: student
    Registration date: 16/05/2009

    Re: sains gunaan?

    Post by asyila on Thu May 28, 2009 8:28 am

    insyallah sy akn usha keras,
    sy thu nak jd farmasi bukan senang..
    chaiyok2!!!..

    nazihah_9119
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 18
    Registration date: 16/05/2009

    Re: sains gunaan?

    Post by nazihah_9119 on Thu May 28, 2009 8:50 am

    awk bg e-mail awk leh tak..nnt saya wat friendster...

    asyila
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 10
    Age: 22
    Location: batu pahat
    Job/hobbies: student
    Registration date: 16/05/2009

    Re: sains gunaan?

    Post by asyila on Thu May 28, 2009 8:57 am

    asyila_91@yahoo.com
    ape email awk tuk myspace?

    sy sebenarnya mcm tak cye bole jupe awk sebelum g UitM.
    kecik betol dunia ni.. hehe

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts: 1012
    Age: 29
    Location: KL
    Job/hobbies: Tengok bintang2..
    Registration date: 25/04/2009

    Re: sains gunaan?

    Post by kindaichi_hajime on Thu May 28, 2009 5:07 pm

    pastikan dpt 3.5 keatas..
    nnti kne lelong..

    200
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 45
    Registration date: 18/04/2009

    Re: sains gunaan?

    Post by 200 on Thu May 28, 2009 6:08 pm

    nazihah_9119 wrote:saya pon start julai ni...saya pon tolak matrik sbb parent tak bg masuk dan ramai kwn2 parent tak bg masuk..kita tak kena bersaing dgn bdk matrik masa amik degree nanti..sbb nati UiTM offer kat bdk diploma dlu utk wat degree...baru offer bdk luar...

    contoh: A - pelajar lepasan matrik dpt 3.8 dan nak wat farmasi di UiTM
    B - pelajar lepasan diploma UiTM dpt 3.8 dan nak wat farmasi di UiTM gak..

    Agak2 UiTM pilih sape???

    Jawapannya mesti dia pilih pelajar B sbb pelajar tu dekat di hati UiTM...

    Maknanya kita tak perlu bersaing utk dgn bdk matrik kalau nak ambil degree kat UiTM..

    Kalau ambil degree UiTM , yuran pon murah..hehehe


    ye ke??
    aku rase uitm mesti amek matrik..
    sebab student diploma dah ade diploma..korang boleh carik keje gune sijil tu..
    student matrik..ape yang diorang ade??sijil matrik diorang mmg tak laku utk carik keje..so tak rase diorang ni akan dpt keutamaan ke?kesian student2 matrik yang tak dpt degree..

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts: 1012
    Age: 29
    Location: KL
    Job/hobbies: Tengok bintang2..
    Registration date: 25/04/2009

    Re: sains gunaan?

    Post by kindaichi_hajime on Fri May 29, 2009 1:41 am

    IPTA akan amik bdk stpm n matriks dlu...
    pstu bru diorg amik bdk diploma...
    nisbah stpm,matriks,diploma.
    2:2:1

      Current date/time is Tue Jul 29, 2014 2:39 pm