Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Nak download lagu dari website imeem.com

    Share
    avatar
    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 31
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Nak download lagu dari website imeem.com

    Post by Superior on Tue May 26, 2009 12:35 am

    Aku tak jumpa la.. Kalau kita dgr lagu kat situ, sebelah dia ada download, tapi download love calculator.. ape la.. camne nak download?
    avatar
    nie feng
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 137
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Nak download lagu dari website imeem.com

    Post by nie feng on Tue May 26, 2009 1:22 am

    imeem mmg tak boleh download lagu situ. tak same macam esnips ade idm terus buleh download.
    avatar
    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 31
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nak download lagu dari website imeem.com

    Post by Superior on Tue May 26, 2009 1:49 am

    http://www.esnips.com/doc/ad91f27f-264e-4c53-9307-75780bc6f846/Spin---Mengusung-Rindu

    ok, kalau kat esnips nak dload mcmana?? tak jumpa pun?
    avatar
    mikicun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : somewhere i belongs...
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Nak download lagu dari website imeem.com

    Post by mikicun on Tue May 26, 2009 2:59 am

    Superior wrote:http://www.esnips.com/doc/ad91f27f-264e-4c53-9307-75780bc6f846/Spin---Mengusung-Rindu

    ok, kalau kat esnips nak dload mcmana?? tak jumpa pun?

    http://www.esnips.com/nsdoc/ad91f27f-264e-4c53-9307-75780bc6f846/ts_id/1243272010484/ns_flash/file88.mp3
    (mungkin valid dalam masa 1 jam sahaja)
    avatar
    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 31
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nak download lagu dari website imeem.com

    Post by Superior on Tue May 26, 2009 4:05 am

    takde apa pun aku klik tu? aku klik kul 3.02am

    dah xleh ke??

    lagu ni 4shared ade, tp kualiti tak best..
    avatar
    nie feng
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 137
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Nak download lagu dari website imeem.com

    Post by nie feng on Tue May 26, 2009 9:36 am

    kalau ade IDM senang. ko pakai browser jenis ape? ko settinglah dalam idm tu tik browser ape ko pakai. nanti ko buke link lagu dalam esnips tu automatik detect download.
    avatar
    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nak download lagu dari website imeem.com

    Post by Jedi on Tue May 26, 2009 6:11 pm

    Free Muzic Zilla Razz
    avatar
    Pardork
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 36
    Age : 28
    Location : Bangladesh
    Job/hobbies : Penyapu Sampah / Termenung
    Registration date : 17/06/2009

    Re: Nak download lagu dari website imeem.com

    Post by Pardork on Thu Jun 18, 2009 6:37 pm

    download je kat http://www.BaikPunyo.Com

    all search result adalah sources dari

    MP3 : 4shared, aimini, esnips, hypster, ijigg, mp3realm, scopbin, socbay, soso, tagoo, wrzuta

    Video : youtube, dailymotion

    Lyric : lyrics

    * sources akan diupdate pada masa akan datang.. Very Happy

    enjoy.. Very Happy bende ni legal.. Very Happy don't worry..
    avatar
    azdi40
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 22
    Age : 48
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Layari internet
    Registration date : 30/07/2009

    Re: Nak download lagu dari website imeem.com

    Post by azdi40 on Fri Jul 31, 2009 12:48 am

    Very Happy Guna la "Ares" cik adik ooii.. Laughing
    avatar
    the_ultimatez_najman
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 521
    Age : 23
    Location : Shah Alam,Selangor
    Job/hobbies : Pc,Pc,Pc
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Nak download lagu dari website imeem.com

    Post by the_ultimatez_najman on Fri Jul 31, 2009 12:53 am

    cre nak download pkai mediafire..
    laju gila babas,,,

    "site:mediafire.com mp3 tajuk lagu"

    contoh

    site:mediafire.com mp3 love story

    paste kat google
    avatar
    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Nak download lagu dari website imeem.com

    Post by TOYSЯUS on Fri Jul 31, 2009 1:18 am

    Memandangkan topik ni nak minta cara download dari IMEEM, cara tarbaik adalah record lagu dari IMEEM guna Goldwave kot.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    verona_worm
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 4
    Location : k. lumpur
    Registration date : 21/08/2009

    Re: Nak download lagu dari website imeem.com

    Post by verona_worm on Fri Aug 21, 2009 3:48 pm

    salam,

    caranya senang dah lama saya guna cara ni...

    Install firefox....tambah addon downloadhelper

    buka lagu mana nak download...dan download jer bila icon bebola tu berpusing...Evil or Very Mad

    Fail tu dalam bentuk flv ..kalau nak format lain cari jer converter.....
    avatar
    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Nak download lagu dari website imeem.com

    Post by TOYSЯUS on Fri Aug 21, 2009 6:14 pm

    O, downloadhelper boleh guna dekat www.imeem.com ker?
    Tak tau pulak ese.


    --------------------------------------------
    TETTT!!
    avatar
    daimon
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 245
    Age : 29
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Nak download lagu dari website imeem.com

    Post by daimon on Fri Aug 21, 2009 7:57 pm

    boleh je download dari imeem, mostly aku grab dari imeem guna downloadhelper
    avatar
    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Nak download lagu dari website imeem.com

    Post by TOYSЯUS on Fri Aug 21, 2009 8:32 pm

    Oic..
    Baru tau. Selalu jugak nampak DownloadHelper tu tapi tak tau plak boleh grab imeem.
    Tq tq.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Sponsored content

    Re: Nak download lagu dari website imeem.com

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sun May 28, 2017 6:59 am