Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    (Wts) Beberapa Brg Pc Untuk Dijual

    Share

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: (Wts) Beberapa Brg Pc Untuk Dijual

    Post by wanjihan on Fri May 29, 2009 10:25 pm

    tokwan beli ape?

    TokWan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 93
    Registration date : 24/02/2009

    Re: (Wts) Beberapa Brg Pc Untuk Dijual

    Post by TokWan on Fri May 29, 2009 10:31 pm

    mobo rm 90. lupa lak nak print screen, biasa ada bukti, yang ni terlepas pandang lak pasal busy skit....

    naqninetwo92
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 148
    Age : 24
    Location : A/S
    Job/hobbies : hmm
    Registration date : 21/02/2009

    Re: (Wts) Beberapa Brg Pc Untuk Dijual

    Post by naqninetwo92 on Sat May 30, 2009 1:57 am

    aku tak sangka la pulak dia scammer...dulu dia ok jer...active dlm pdc dulu...anyway please be reponsible boyzgamer

    mrmuvin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 34
    Location : Bumi Melaka
    Job/hobbies : Tukang Bako Sampah Sarap
    Registration date : 22/04/2009

    Re: (Wts) Beberapa Brg Pc Untuk Dijual

    Post by mrmuvin on Sat May 30, 2009 2:11 am

    x sangke tol aku...seorang yg celik IT upe nye tak celik hati... Sad

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: (Wts) Beberapa Brg Pc Untuk Dijual

    Post by myee on Sat May 30, 2009 2:41 am

    TokWan wrote:Tapi boyz janji nak pulangkan, takpe kita tunggu.....
    kat Lowyat pun ada kena jugak.....aduhhh

    Duit ko sume die direct ke lowyat.net punyer forumer...aku akan dapat balik duit aku esok, bukan dari die tapi dari orang yang dia tipu gak....nasib baik orang tuh dah tau awal2 dan terus call poslaju kat sandakan supaya pulangkan balik barang dier....so bior pun aku dah dapat balik duit aku, aku tetap kejo budak ingusan nih...adik, aku dah selok2 sangat dah nak serbu umah orang nih....sebab die dah nampak dah, banyak report polis tentang orang nih, kat sarawak, selangok, kl dan banyak tempat lagi....

    baok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 169
    Registration date : 20/02/2009

    Re: (Wts) Beberapa Brg Pc Untuk Dijual

    Post by baok on Sat May 30, 2009 7:16 am

    TokWan wrote:Tapi boyz janji nak pulangkan, takpe kita tunggu.....
    kat Lowyat pun ada kena jugak.....aduhhh

    Dude, sekali conman, selamanya conman. Tak mungkin berubah.
    Jangan harap dia nak pulangkan satu sen pun. Pergi report polis biar orang tu kena tangkap.
    Kalau aku la yang kena, aku tak kisah dia forumer Putera ke, Melayu ke, Islam ke, aku buat report polis dan terus harap dia masuk jail.

    Ingat pada forumer bernama "lumpy" atau "kunyit09"? Dia pun pernah con orang kat lowyat.net. Lepas semua detail dia orang dedahkan baru la terhegeh2 nak pulangkan duit orang yang dia tipu. Siap boleh bohong dan cakap besar lagi tuh

    Aku rasa skang ni dah mula nak start trend forumer Putera con orang kat forum lowyat.net la. damn.....

    ammartok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 302
    Age : 22
    Location : Jenderam,Sepang
    Job/hobbies : Godek PC
    Registration date : 06/03/2009

    Re: (Wts) Beberapa Brg Pc Untuk Dijual

    Post by ammartok on Sat May 30, 2009 8:55 pm

    eh....kunyit pon conman gak???

    baok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 169
    Registration date : 20/02/2009

    Re: (Wts) Beberapa Brg Pc Untuk Dijual

    Post by baok on Sat May 30, 2009 9:28 pm

    ammartok wrote:eh....kunyit pon conman gak???

    Dia cuba nak con duit forumer lowyat.net, tapi then dorg dapat tahu sapa dia sebenarnya, so dia pulangkan balik sumer duit yang dia con..
    Nih link.. Baca la dari awal..

    http://forum.lowyat.net/topic/992470/+60

    Dia terbukti cuba con kat forum lowyat sebab no IC yang dia bagi adalah palsu.. Dan aku tahu no IC dia sebenar.. Once database dia ada kat UiTM, senang je nak amek... Don't ask me how.. Seb bek dia pulangkan, kalau tak, memang aku dah suruh forumer lowyat buat aduan rasmi soh buang dia dari UiTM..

    saudade05
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 41
    Registration date : 22/04/2009

    Re: (Wts) Beberapa Brg Pc Untuk Dijual

    Post by saudade05 on Mon Jun 01, 2009 5:01 pm

    ish2
    macam mane lah org meniaga nak berjaya
    asik menipu org aje

    ganabathi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 10
    Registration date : 14/06/2009

    Re: (Wts) Beberapa Brg Pc Untuk Dijual

    Post by ganabathi on Mon Jun 15, 2009 9:05 pm

    i memang dah agak pasal dia ni... long time im observing him in other forum memang ahli active... now jadi famous

    Sponsored content

    Re: (Wts) Beberapa Brg Pc Untuk Dijual

    Post by Sponsored content Today at 12:00 pm


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 12:00 pm