Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Share

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Wed May 27, 2009 2:58 pm

    heheh...die lg busuk dr ak

    hingus xlap + air liur meleleh...kekekek..

    kalo kakak ak bace ni, mampus die karate ak

    setau ak, budak kecik yg lom leh becakap je ley nmpk...kn? kn?


    --------------------------------------------

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by fiza_cute on Wed May 27, 2009 3:10 pm

    hahaha..
    ye kot..
    mase korang kecik2 penah ke nmpk...sape ingt? Wink

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 40
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by szainizam on Wed May 27, 2009 4:22 pm

    fiza_cute wrote:hahaha..
    ye kot..
    mase korang kecik2 penah ke nmpk...sape ingt? Wink

    hoho...sebut pasal masa kecik...teringat lak kat pocong? pasal aku dah jumpa bende ni masa umur aku 4-5 tahun...mesti tak caya kan..ngapa aku leh ingat..?

    Coz bende ni muncul dalam umah dan yang tepat lagi dalam bilik, depan mata aku..huhu..tak larat nak citer skarang..

    p/s..taip malam 2 baru ada feeling sikit...perghhh! sampai mati pon mesti teringat! siut tol 'bende' tu..

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by fiza_cute on Wed May 27, 2009 7:22 pm

    adeh..tu sbb gaknye nape anak bro nizam ni leh nmpk..
    bpk die dulu leh nmpk jugak..
    no wonderla...hehe..ni tanggapan aku la..hehe..

    mr_sparrow
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 26
    Location : kdg2.. kat rumah... kdg2... kat cc.... kdg2..kat..
    Job/hobbies : amar makruf nahi mungkar
    Registration date : 19/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by mr_sparrow on Wed May 27, 2009 7:37 pm

    fiza_cute wrote:hahaha..
    ye kot..
    mase korang kecik2 penah ke nmpk...sape ingt? Wink

    aku igt mase kcik2 dulu besa la aku kn duk rmh kampung....siling x de,time tu aku lepas tgk gmbr wrestling kot..aku nk tdo nek la tgkt atas(rmh 2 tgkt)pastu aku nmpk..ntu bgkus ke pomtianak ntah (x pasti x kn nk tnung lme2) duk ats alang(bhs kg entah lar korg tau ke x)mau trkejut berok aku...trus aku lari masok tdo n then selimut trus x bk2..tkot wooo..

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Wed May 27, 2009 9:06 pm

    uiks?? dasat r korg

    mak ak dlu nurse kat HKL, mase 2 dlm thun 1970++. ad 1 mlm mase mk ak amik syif mlm.

    tgh die jl2 kat koridor (tade org len), die toleh je kat kwsn pokok2 renek, die nmpk cm mayat terbaring. mak ak da cuak

    'sape lak ltk mayat kat situ'.. ap lg, die trus xpndg n jln laju2 smpi la ke kaunter misi..

    ble da berani (sbb ad org kat kaunter) br die stop n toleh balik kat pokok renek td

    yg ad hanyalah pokok sahaja (yg dorg trim ikut bentuk tulisan, cm salu ad kat tepi jln 2)

    fuhh...legaa..

    nasib mak ak tringat pesan tok ak: kalo nmpk mnde pelik2, pilih ant salah 1, samada tenung semula mnde 2 smpi kt nmpk rupa sebenar objek 2, atau, kalo rase nk lari, lari je laju2 n jgn toleh belakang langsung sehingga kt rase secure.


    --------------------------------------------

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by teri-chan on Wed May 27, 2009 10:23 pm

    Tp ada certain2 org born dgn dinding pelindung dia dh terbuka. Ala apa nama 2, aku lupa. So far dh 2 kwn aku yg leh nmpk. Mula aku xtau, tp kitorg sedar time die xmsuk bilik tv. Dia kte ramai. Padahal kami ber3 je. Aku ni mmg lmbt nk tangkap. Aku bntai tgk cite smpai tgh mlm hehehe.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    redze
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 69
    Location : terbang mengelilingi dunia tanpa berduit
    Registration date : 18/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by redze on Wed May 27, 2009 10:29 pm

    tak pernah jumpa hantu

    luqolas
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 101
    Age : 31
    Location : Seremban
    Job/hobbies : PC Gaming
    Registration date : 17/05/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by luqolas on Wed May 27, 2009 10:43 pm

    hie.. aku ahli baru forum ni. selamat berkenalan lol!

    kalau korang nak dgr pasal pengalaman aku ngan hantu ni, korang leh baca cerita aku kat sini http://ringgitmalaysiaman.blog.friendster.com/category/kisah-seram-aku-eeeeeeeeee/

    enjoy! huhu...

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Wed May 27, 2009 11:33 pm

    welkam loqolas..

    kisah pelesit 2 lawak r

    istimewa tol la ko.. mcm2 jadik sepjg pejlnn idop ko ea..

    sbb hati ko kuat kot.. kalo org len, da jln da


    --------------------------------------------

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by fiza_cute on Thu May 28, 2009 5:58 pm

    waallwei luqolas..
    manyak btul..tp aku tgk ati ko ni kering btul..
    xtakut tuuu..hehehe.. Razz

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by kindaichi_hajime on Thu May 28, 2009 6:21 pm

    ni aku nk citer plak mase atuk aku mninggl taun 99 dlu..
    kt kedah ni..ader spupu aku time tu kck lg dlm 3-4 thn la..
    mlm lps dikebumikan,dier nmpk cm atuk aku terbang2 kt atas dier..
    mmg seram tu....

    pastu ader satu tiang kt umah kg aku..
    besar gler tiang tu..
    kalo korang duduk bersndar kt tiang tu,korang akan nmpk mcm2 yg plik..
    kalo korang tdo sblh tiang tu,bgn2 pg jer korang msti dapati posisi korang berubah..
    contohnyer kalo korang tdo sblh kanan tiang,bgn pg msti kt sblh kiri tiang plak..
    yg bestnyer,bantal n tilam korang pn berubah tmpt same..
    aku da lpe nama tiang tu..
    aritu kt tv3 citer keliwon ader citer pasal tiang cmtu..

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by hampeh on Thu May 28, 2009 6:48 pm

    cam best je kalau sandar kat tiang tu , cuma benda tu jangan kacau lak cukup la

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by mitutoyo on Thu May 28, 2009 7:03 pm

    Aku penah nampak.

    Byk kali sgt,bukan hantu pun penah,wallahuallam.

    Dulu kecik2 time cuti sekolah aku selalu jaga dusun musim buah-buahan.1 hari tu mmg aku nampak gila,aku lari kuar dusun,takut,mak n ayah aku kejar aku nk balik jg,so bejalan la kaki dlm 5km ke rumah.Sebab nk balik sgt.Time tu kami xda transpot pon.

    Pastu waktu aku berumur 20 thn,aku wat khemah tahunan askar wataniah kat air papan,cameron highlands.Malam tu kami kena wat operasi serang hendap.Tunggu musuh lalu lambat gila,dlm kul 5pg bru smpai.Tgh mlm seigt aku kul 1lbh ada lembaga guling2 turun dari atas bukit ( kami kat ladang sawit besebelah dgn kebun buah-buahan ),aku igt mayat guling2 nh dh turun x dtg2 dh,dia dtg lg byk kali,silih berganti.,huhu.,.Ptg tu platun aku wat pantauan lokasi,jumpa sorg pakcik tua nh,dia ckp igt-igt.,,..,then senyum,..,huh,bederau darah aku n member yg dekat2.

    Di Pulau langkawi pula aku turun ke laut,ada 3 kejadian.Yg pertama kami nk tido,so belabuh la dekat dgn pulau,kat atas bot nelayan yg lain ada langsuir bertengek atas dek,menangis pastu mengilai.MUka xnampak sgt sebab tutup dgn rambut,MMg adik aku record time tu,pastinya aku tgk balik 2/3x.Balik kg sebar2.Video tu aku xpasti ada lg x,sebab dh 2thn lepas.Adik aku pun dh kawin.

    kat P.langkawi juga,kmi berlabuh kat perairan selat panchor.(kalo sapa naik feri dari Kuala perlis-Langkawi mmg kamu lalu kawasan nh).Ada suara manusia membaca alquran.Suara pompuan yg merdu.3@4 kali aku pnah dengar kalo belabuh kat situ.(aku dulu nelayan,hbh SPM,xda duit nk masuk U,so keja dulu)

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Hiruka on Thu May 28, 2009 7:45 pm

    Dlu pernah gak wat hal zmn bebudak..tataula klu antara korang msih igt pasal kacang hijau ngan toyol. Aku luper mane dpt info psl menda ni time tuh, yela zmn bebudak..kat kampung lak tuh..biasela dak nakal cam aku...ekeke

    Mulanya lepas abis ngaji dlm kol 10, nk wat aktiviti memalam skit. Yela esok ari sabtu..aku ngan kawan 2 orang belilah satu peket kacang ijau 50sen kongsi duit. Sikit simpan wat stock men perang straw kat skolah lagi ckit amik simpan dlm poket..Tmpatnye kat serambi umah atuk aku. Dipendekkan cite, tutup lampu serambi..pastu taburkan kacang ijau tu kat depan pintu serambi. Pastu aku ngan 2 org kwn aku duk membelakangi pintu dan tundukkan pala melalui celah kangkang untuk tgk kacang tu..memula gelak² biasela bebudak wat camtu. pastu tau tak, dlm masa 5 minit aku nmpk 3 orang dak kecik naik tangga lompat²..time tu aku rase dh terhuyung hayang dah cam nk pitam..and terus menatang 3 ekor tuh pi kat kacang ijau tu..sumer diam dan mase tu dgr nafas memasing je..Khusyuk natang tu main kacang² tuh..dekat 10 minit gakla skodeng menda alah tu, tetiba spoil member aku sorang ni gemok skit. Ade ke die terkentut time tu..FUhh aku msih igt sekor makhluk tu dgn pantas tepat renung kat mata aku pastu..kilat siot mata die..sume menjerit lari msuk rumah. haru biru rumah atuk aku. Haa pastu lari keluar rumah blik tiga² org termasuk aku..sbb ape? Atuk aku plak naik hantu kejar pkai ranting kemuning nk sebat sekor²..haha tapi tula antara kejadian yg berbekas kat aku smpai skang..teringat muka toyol tuh, mmg tak ke toilet la aku klu dh tetengah mlm.. aduila Laughing

    mr_sparrow
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 26
    Location : kdg2.. kat rumah... kdg2... kat cc.... kdg2..kat..
    Job/hobbies : amar makruf nahi mungkar
    Registration date : 19/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by mr_sparrow on Thu May 28, 2009 7:52 pm

    ko nmpk betul ke toyol tu.....la pesal ko x msokkn dlm btol..kalo x bleh ko share kt sni..bg kitorg tgk....

    gurau jew...hehe


    p/s:xpe kew gurau cmni..

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by hampeh on Thu May 28, 2009 8:11 pm

    toyol simpan dalam botol nescafe classic tu baru tahan lama . Laughing

    naxe88
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 28
    Location : sandakan
    Job/hobbies : student
    Registration date : 16/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by naxe88 on Thu May 28, 2009 8:53 pm

    hohohoho.....cerita hantu ye...hahahaha...

    hantu ni pun ciptaan tuhan juga....


    tak kira kita nampak atau tak....

    mereka2 ni memang ada di sekeliling kita.....


    macam makhluk yg lain juga macam lipas, tikus, semut dan sebaginya...

    kadang2 kita akan nampak macam lipas juga ataupun tikus....


    kadang2 bila kita jalan2 kat satu tempat tiba2 kita ternampak tikus ke atau kucing ke tapi kita selamba je...


    biasalh kan...

    tapi napa pula bila nampak hantu ni semua ketakutan padahal dia setakat tunjukkan diri je...

    bukan nya nak makan kamu pun, macam dracula kah...

    aku pun masa umur 12-14 thn pun selalu juga kena benda2 macam ni....

    muala2 tu memang takut sangat, masa tu aku masih penakut lagi...

    telalu banyak gangguan sampai aku naik trauma tapi nasiblah ada seorang kawan tu bagi nasihat...

    ingatlah tuhan sentiasa sebab hanya kepada-NYA sahaja kita sepatutnya takut sebab maha berkuasa dan maha besar...

    hantu ni tiada kuasa dan tiada hak untuk mengambal nyama kita kecuali hanya tuhan sahaja yang berhak kerana DIA-lah yg memberikan kita nyawa dan DIA jugalah yg akan mematikan kita...


    jadi napa perlu takut dengan hantu????

    cuma kamu ingat, masa kamu jumpa hantu tu??? adakah kamu ingat tuhan???mseti yg terlintas kat kepala kamu nak lari je kan???

    selepas aku dengar nasihat kawanku tu...dari situlah aku anggap hantu ni hanya makhluk biasa juga...


    bezanya mungkin rupanya yang menakutkan sebab kita jarang lihat...hahahaha....

    kalau hari2 kita lihat rupa mereka ni...mesti kita pun lali dah dengan rupa mereka ni....


    sampai sekarang aku masih lagi amalkan apa yg kawan aku tu katakan, walaupun aku pernah juga terserempek tapi asal saja aku jumpa benda ni aku mesti kata tuhan lebih berkuasa, DIA-lah yg maha besar....

    asal jak aku ingat macam tu...tiba2 jak aku tak rasa takut dan benda tu mesti hilang...


    benda2 ni sebenarnya antara lain mereka menunjukkan diri mereka sebab pertama mau menguji orang tu beriman kah tak....

    dan kadang2 orang yang beriman tinggi dan iamn yg kurang tu biasa kena...

    sebabnya benda2 ni berasal dari jin dansyaitan dan mereka ni cemburu pada iamn yg ada...


    sebaliknya mereka2 yg kurang iman pula akan mempercayai syaitan dan jin ni lebih berkuasa dan akhirnya tidak mempercayai ada tuhan sudah....tiada keyakinan sudah...



    walau kita berdoa pada tuhan yg esa namun tidak yakin kepada-NYA...


    tiada makna juga sebab kita tidak yakin akan kekuasaan tuhan....

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by teri-chan on Thu May 28, 2009 11:13 pm

    yup!!! betul tu..

    aku teringat time "Zaman Gelap Uitm" segamat dulu kan... budak ni giler lemah semangat... pastu ramai2 la keliling dia bc yassin kan.. skali budak yg kene rasuk tu sound tepet je... baca yassin pun salah.. terdiam budak2 surau ni.. tp teruskan bacaan jugk wlaupun ati dh berderau heeheh...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 40
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by szainizam on Fri May 29, 2009 1:25 am

    ABAH NAMPAK TAK HANTU KAT POKOK TU??

    Kisah terbaru..aku tak tahu samada anak aku berimiginasi atau benar2 realiti.

    Semalam (malam khamis), selepas maghrib aku n famili pergi ke kiosks mak mertua aku kat puchong. Suka benar anak2 aku dapat berjalan2. Kebetulan masa kami sampai, kiosk mak mertua aku lom buka. So anak2 aku pun berjalan2 sekitar kawasan kiosks tu yang terdapat pelbagai kedai yang menjual pelbagai makanan.

    Kebetulan berdekatan kawasan kiosks tu ada sebatang pokok besar..entah apa ke namanya terletak bersebelahan dengan bus stop. Anak aku yang kecil sekali (syafiqah) baru 'dapat kaki', so asik berjalan ke sana sini. Siap tak mau dipegang tangan lagi. Memang pokok ni aku rasa ada semacam. Pasal sebelum ni, Syafiqah dikatakan 'tersampuk' dengan makhluk ghaib yang lepak kat situ. Jadi, bila syafiqah ni asik ke nak datang bawah pokok tu, aku pon cuak jugak..siap dia leh marah2 aku bila aku pegang tangan dia..

    Bila dah makan nasi lemak kukus lauk burung puyuh, perut dah kenyang..anak2 aku yang aktif ni berlari ke sana sini..bergurau..gelak ketawa ngan mak sedara dia (adik ipar aku) cam takde orang lain kat situ. Dah ler..kawasan tu bersebelahan jalan raya...kang tak pasal2 jer...Tiba2 Along terdiam..matanya asik kepada pokok tu..?..

    Bila balik rumah, dalam kereta..aku tanya dia, " nape along tengok pokok tadi?. Dia jawab, "along nampak antu." Aku buat2 tanya lah..nak tenguk dia ceritakan antu tu camner rupanya...sekali dia kata," dia pakai kain putih panjang sampai kaki, rambut panjang, muka warna merah (berdarah la kot) berdiri tenguk along."

    Aku dan isteri berpandangan. Perghhh..camtu sekali dia leh 'discripe' (tul ke ejaannya) ..padahal kami memang tak pernah bagi tenguk citer2 seram dan memang kami tak jadikan isu 'hantu' jadi mainan anak2...dan malam tadi, dia tidur di celah kami suami isteri..takut kottt...huhuhu

    So..apa pendapat korang..betul ke 'bende' yang dia lihat tu ....? Atau maybe sekadar imiginasi dia..entah la..tapi memang syaitan tu wujud...dan kerja dia..biar kita jadi syirik..takut selain ALLAH.

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Aku Tak Sengal on Fri May 29, 2009 2:00 am

    adeh.. seram lak bace cite incik lawyer ni.. malam2 bute lak nih aku bace... hehe
    pasal imagenasi ke betul.. tu aku pon tak sure.. sbb aku pon belum penah tgk 'bende2' tu.. just dengar org2 brcerita cam dlm thread nih.. huhu
    tapi syaitan kan.. memang keje nk menyesatkan manusia le..

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by kindaichi_hajime on Fri May 29, 2009 2:48 am

    huhu..
    best la citer korang2...
    nnti david teo bleh cari idea kt cni..

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by teri-chan on Fri May 29, 2009 9:26 am

    szainizam wrote:ABAH NAMPAK TAK HANTU KAT POKOK TU??

    Kisah terbaru..aku tak tahu samada anak aku berimiginasi atau benar2 realiti.

    Semalam (malam khamis), selepas maghrib aku n famili pergi ke kiosks mak mertua aku kat puchong. Suka benar anak2 aku dapat berjalan2. Kebetulan masa kami sampai, kiosk mak mertua aku lom buka. So anak2 aku pun berjalan2 sekitar kawasan kiosks tu yang terdapat pelbagai kedai yang menjual pelbagai makanan.

    Kebetulan berdekatan kawasan kiosks tu ada sebatang pokok besar..entah apa ke namanya terletak bersebelahan dengan bus stop. Anak aku yang kecil sekali (syafiqah) baru 'dapat kaki', so asik berjalan ke sana sini. Siap tak mau dipegang tangan lagi. Memang pokok ni aku rasa ada semacam. Pasal sebelum ni, Syafiqah dikatakan 'tersampuk' dengan makhluk ghaib yang lepak kat situ. Jadi, bila syafiqah ni asik ke nak datang bawah pokok tu, aku pon cuak jugak..siap dia leh marah2 aku bila aku pegang tangan dia..

    Bila dah makan nasi lemak kukus lauk burung puyuh, perut dah kenyang..anak2 aku yang aktif ni berlari ke sana sini..bergurau..gelak ketawa ngan mak sedara dia (adik ipar aku) cam takde orang lain kat situ. Dah ler..kawasan tu bersebelahan jalan raya...kang tak pasal2 jer...Tiba2 Along terdiam..matanya asik kepada pokok tu..?..

    Bila balik rumah, dalam kereta..aku tanya dia, " nape along tengok pokok tadi?. Dia jawab, "along nampak antu." Aku buat2 tanya lah..nak tenguk dia ceritakan antu tu camner rupanya...sekali dia kata," dia pakai kain putih panjang sampai kaki, rambut panjang, muka warna merah (berdarah la kot) berdiri tenguk along."

    Aku dan isteri berpandangan. Perghhh..camtu sekali dia leh 'discripe' (tul ke ejaannya) ..padahal kami memang tak pernah bagi tenguk citer2 seram dan memang kami tak jadikan isu 'hantu' jadi mainan anak2...dan malam tadi, dia tidur di celah kami suami isteri..takut kottt...huhuhu

    So..apa pendapat korang..betul ke 'bende' yang dia lihat tu ....? Atau maybe sekadar imiginasi dia..entah la..tapi memang syaitan tu wujud...dan kerja dia..biar kita jadi syirik..takut selain ALLAH.

    aku rasa ank ko ni ada special gift laa mcm kwn aku.. tp ank ko bagus... kuat semangatnya. tp trlalu awal utk dikatakan... kene tngu smpai umur dia 7 8 thn.. time tu kalu nmpk lg mmg dia boleh melihat.. tuhan bg peluang dia melihat makhluk halus.

    p/s: ejaaan yg sebetulnya describe


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by TOYSЯUS on Fri May 29, 2009 9:43 am

    @szainizam
    Bertuah sungguh kalau Syakir memang betul-betul dapat tengok 'benda' tu.
    Sebab nanti bila dah besar, dia tak takut atau seram bila nampak 'benda' macam tu, sebab dah biasa nampak dari kecik.
    Mungkin boleh jadi ahli perubatan Islam, siapa tahu kan.
    Ni kali ke berapa dah dia 'nampak' ye?
    Mungkin apa yang dia cakap tu betul, sebab tak silap sayalah, kanak-kanak bawah umur 7 tahun akan bercakap berdasarkan apa yang dilihat, bukan emosi. Pendek kata, tak pandai menipu. Mungkin Doctor ogGy boleh terangkan?

    p/s: Kalau nak tahu muka kita ensem ke tidak, tanyalah pada kanak-kanak bawah umur 7 tahun. (Teringat rancangan Macam-macam Aznil...). Hahaha.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by neology on Fri May 29, 2009 1:36 pm

    budak2 ni dia bleh tgk benda2 camni sebab dia xbyk dosa lg..dosa pn x dikira lg..belum baligh..Mak aku ada sorang kawan la..husband kwn dia ni kire ada la ilmu2 ni sket..anak dia 2 org bleh nampak benda ni dan diorang dh biasa..malah bleh berkomunikasi dengan benda2 ni..tapi menurut husband kwn mak aku tu..anak dia yang sulung..pompuan..umur dh 13 ckp..dia makin kurang nmpak benda2 ni..maybe dia dh tanggung dosa pahala..maka dh kurang sket kemampuannya..tp adik dia yg umur dlm 6-7 thn tu..still jelas lg..

    so, budak2 ni diberi kelebihan camtu..sbb dia bebas daripada dosa..samalah juga dengan ahli perubatan islam yg lain..kita tgk mereka ni org2 yg warak..alim..mendampingi al-quran seperti Ustaz Haron Din..dan lain2 lg..aku byk gak jumpe org berubat cara islam ni..dia ada cerita..kadang2 dia buat tu xmenjadi..salah satu puncanya..terlalai dgn urusan dunia sampai lupa nk baca al-quran,nk berzikir..mata tgk benda2 maksiat..mulut ckp benda2 la'gho..

    Sponsored content

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Sponsored content Today at 8:26 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:26 am