Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Task Man ngan Regedit kene Disabled

    Share

    ammartok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 302
    Age : 22
    Location : Jenderam,Sepang
    Job/hobbies : Godek PC
    Registration date : 06/03/2009

    Task Man ngan Regedit kene Disabled

    Post by ammartok on Mon May 18, 2009 8:03 pm

    Salam...pc ak nye task manager and regedit da disabled...ini disebabkan virus yg dtg dari pendrive ak...so...cammane nk delete balik virus tu ye???ak da xbiase kalo task manager ngan regedit kene disabled...aaa

    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Task Man ngan Regedit kene Disabled

    Post by ahaksz28 on Mon May 18, 2009 8:14 pm

    salam

    virus kalau nak clean solution dia antivirus..since aku pakai Kaspersky so aku syorkan Kaspersky..

    untuk task manager pulak boleh buat manual..through gpedit.msc..berikut stepnya..

    1. Start > Run > gpedit.msc
    2. User Configuration > Administrative Template > System > Ctrl + Alt + Del Options > Remove Task Manager

    double click dan set properties dia kepada disable..

    untuk regedit

    1. Start > Run > gpedit.msc
    2. User Configuration > Administrative Template > System > Prevent access to the registry editing tools

    double click dan set properties dia kepada disable..

    cuba dulu..then restart..kalau tak jadi reply balik yer..

    ammartok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 302
    Age : 22
    Location : Jenderam,Sepang
    Job/hobbies : Godek PC
    Registration date : 06/03/2009

    Re: Task Man ngan Regedit kene Disabled

    Post by ammartok on Mon May 18, 2009 8:47 pm

    okeh...da okeh...tq bro ahaksz...ko la pnyelamat ak...haha...

    *Edit


    Last edited by ammartok on Mon May 18, 2009 9:01 pm; edited 1 time in total

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Task Man ngan Regedit kene Disabled

    Post by wanjihan on Mon May 18, 2009 8:59 pm

    tp pc ko tu kena clean dulu.. virus byk tu bro.

    ammartok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 302
    Age : 22
    Location : Jenderam,Sepang
    Job/hobbies : Godek PC
    Registration date : 06/03/2009

    Re: Task Man ngan Regedit kene Disabled

    Post by ammartok on Mon May 18, 2009 9:00 pm

    haha...tp pc nie bru pas format...kul 6 gitu siap...lps cucuk pendrive dtg lik virus mangkuk tuh...ermm..ok x kalo ak gune antivir premium????

    *pendrive tu ak bru je format

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Task Man ngan Regedit kene Disabled

    Post by wanjihan on Mon May 18, 2009 9:11 pm

    pc kwn aku kene virus jd mcm ni gak, 3 kali format dlm satu mlm. first tu dia sendiri format, lepas siap install.. nak install driver, software.. tk sampai 5 minit jadi plak mcm tu. dia call aku. aku pegi umah dia format lg skali semua partition sbb aku suspek partition d: ada virus. selesai semua... aku nak balik dh, dia pun cucuk la pendrive sbb nak kopi gmbr2, lagu2 letak dlm pc.. lagi skali kene virus tu. hahaha....

    last skali aku format semua skali termasuk pendriver dia, nangis2 dia ilang semua file2 dia... ape nak buat kan, kalo tak wat mcm tu sampai bila tkleh clean... selesai tu, aku update av n scan.. pstu baru la ok.

    ammartok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 302
    Age : 22
    Location : Jenderam,Sepang
    Job/hobbies : Godek PC
    Registration date : 06/03/2009

    Re: Task Man ngan Regedit kene Disabled

    Post by ammartok on Mon May 18, 2009 11:42 pm

    haha...sadis gile bile mmbacenye...haha...pc ak da ok...k thanks bro wan ngan ahaksz...

    TOPIC CLOSED

    Sponsored content

    Re: Task Man ngan Regedit kene Disabled

    Post by Sponsored content Today at 2:04 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:04 pm