Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Minta "recomend" PC Auto Shutdown yg baik......

    Share
    avatar
    Noning
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 37
    Location : Land Below The Wind
    Job/hobbies : Eat...Eat...Eat...Sleep zzzzzzzz
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Minta "recomend" PC Auto Shutdown yg baik......

    Post by Noning on Mon Jun 15, 2009 9:52 pm

    Kang aku buat 1 C3PO (Protocol Droid) karang, George Lucas pun boleh ternganga lak Laughing
    avatar
    syafsp
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 64
    Registration date : 12/03/2009

    Re: Minta "recomend" PC Auto Shutdown yg baik......

    Post by syafsp on Tue Jun 16, 2009 8:06 pm

    nash_001 wrote:salam...
    aku dak baru kat cni...
    nak tny sape yg ter'lampau' pandai kat sini...
    agak2 rosak tak kalau tak tutup(shutdown) pc?
    dah dua-tiga bulan aku tak tutup pc aku ni...
    cuma bila time nak men game baru restart pc ni...hehe

    waa!!! PC x off2 langsung?
    masih boleh berfungsi ke PC tu???
    aku tak penah dgr pn slma ni =.="
    avatar
    syafsp
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 64
    Registration date : 12/03/2009

    Re: Minta "recomend" PC Auto Shutdown yg baik......

    Post by syafsp on Tue Jun 16, 2009 8:09 pm

    TJ-Ariff wrote:ha ha.. korang nie macam macam.. Laughing

    ada banyak cara kalau nak on kan pc tanpa ko sentuh pc tu..!

    1) guna sensor bunyi
    2) guna jangka masa (timer)
    3) guna robot ( ini bagi yang banyak duit la..) ha ha

    memacam mengkomer nie....

    drpd aku beli robot yg import dr US atau beli kat kedai runcit yang berdekatan, lebih baik aku pinjam MONYET Pak Long Bidin kat belakang rumah aku ni tlg ONkan PC aku ni.... kekekek... aku ajar dia sikit, mesti dia pandai tekan button POWER tu... lol!
    avatar
    Noning
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 37
    Location : Land Below The Wind
    Job/hobbies : Eat...Eat...Eat...Sleep zzzzzzzz
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Minta "recomend" PC Auto Shutdown yg baik......

    Post by Noning on Wed Jun 17, 2009 9:52 am

    cheers hebat idea abg syafsp......kalau kat Thailand dah ada sekolah ajar beruk petik kelapa. Nie bole buka sekolah ajar beruk "ON"kan pc la pulak. lol!
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Minta "recomend" PC Auto Shutdown yg baik......

    Post by ahaksz28 on Wed Jun 17, 2009 10:01 pm

    aku ada gadget auto shut down..tapi untuk vista saja ye..hehe..kalau mahu nanti PM aku emel korang.. Smile


    --------------------------------------------

    avatar
    Noning
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 37
    Location : Land Below The Wind
    Job/hobbies : Eat...Eat...Eat...Sleep zzzzzzzz
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Minta "recomend" PC Auto Shutdown yg baik......

    Post by Noning on Wed Jun 17, 2009 10:19 pm

    abg ahaksz28.....pm aku leh?? nak juga gadjet tu Razz
    avatar
    syafsp
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 64
    Registration date : 12/03/2009

    Re: Minta "recomend" PC Auto Shutdown yg baik......

    Post by syafsp on Thu Jun 18, 2009 2:32 am

    Noning wrote:cheers hebat idea abg syafsp......kalau kat Thailand dah ada sekolah ajar beruk petik kelapa. Nie bole buka sekolah ajar beruk "ON"kan pc la pulak. lol!

    eh! eh!! gajah plak boleh petik kelapa?waa!! gajah pro tu... mesti mak dia ajar dulu kecik2 suruh buas p rumah org.. kekeke!!

    ah beruk pn boleh la...

    eeh! mana tutorial auto ON pc ni?? xjumpa pown huhu~~~...
    ada kt page 1 kot....

    ah!! stu lagi, alang2 tengah HOT topic ni.. aku nk mtk tlg sapa2 yg terrer psl PC tlg bntu aku topic yg ni ~~~~~ http://putera.forumotion.com/windows-f22/macam-mana-nak-buka-23-program-yang-sama-sekaligus-t1676.htm

    kejersama anda di harapkan. sekian cheers

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: Minta "recomend" PC Auto Shutdown yg baik......

    Post by budak baik on Tue Jun 23, 2009 2:52 pm

    nak pree cri kat rapidshare or kadz..search je pe yg ko nk sume de skali ngn serial..
    avatar
    syafsp
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 64
    Registration date : 12/03/2009

    Re: Minta "recomend" PC Auto Shutdown yg baik......

    Post by syafsp on Tue Jun 23, 2009 10:43 pm

    budak baik wrote:nak pree cri kat rapidshare or kadz..search je pe yg ko nk sume de skali ngn serial..

    kadz??? ape tu... sejenis website sharing file ke??? Very Happy

    ahmad07
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 49
    Registration date : 06/03/2009

    Re: Minta "recomend" PC Auto Shutdown yg baik......

    Post by ahmad07 on Mon Aug 17, 2009 1:10 pm

    start, run, taip shutdown -s -t 18000 [komputer akan shutdown dalam mase 5 jam atau 18000 saat, bleh tukar2 no saat nih]

    tak perlu software... Very Happy

    Sponsored content

    Re: Minta "recomend" PC Auto Shutdown yg baik......

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Sep 27, 2017 2:17 am