Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Asus Maximus II Formula

    Share

    mr_yoshimura1
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 7
    Registration date : 12/05/2009

    Asus Maximus II Formula

    Post by mr_yoshimura1 on Wed May 13, 2009 5:19 pm

    nak tanye korang semua pendapat tentang mobo nie?
    dgr skrang mobo nie dah jatuh harga nyer..

    so dari segi performance dgr review mmg menarik mobo nie klu utk single card cuma dgr cite ade problem kat bios jer..betul ker??
    avatar
    mycos79
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 48
    Location : Alam Fana
    Registration date : 13/05/2009

    Re: Asus Maximus II Formula

    Post by mycos79 on Wed May 13, 2009 6:40 pm

    mr_yoshimura1 wrote:nak tanye korang semua pendapat tentang mobo nie?
    dgr skrang mobo nie dah jatuh harga nyer..

    so dari segi performance dgr review mmg menarik mobo nie klu utk single card cuma dgr cite ade problem kat bios jer..betul ker??

    berapa harga asal....dan harga sekarang....aku pong berminat gak nak tahu... Smile

    mr_yoshimura1
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 7
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Asus Maximus II Formula

    Post by mr_yoshimura1 on Wed May 13, 2009 11:22 pm

    mycos79 wrote:
    mr_yoshimura1 wrote:nak tanye korang semua pendapat tentang mobo nie?
    dgr skrang mobo nie dah jatuh harga nyer..

    so dari segi performance dgr review mmg menarik mobo nie klu utk single card cuma dgr cite ade problem kat bios jer..betul ker??

    berapa harga asal....dan harga sekarang....aku pong berminat gak nak tahu... Smile

    dulu harga die lebih kurang rm980 n skrang nie aku usha harga dah drop jadi rm750..
    dgr cite asus nak turun kan harga tuk chipset p45 sbb chipset nehelem nak kuar..
    avatar
    mycos79
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 48
    Location : Alam Fana
    Registration date : 13/05/2009

    Re: Asus Maximus II Formula

    Post by mycos79 on Thu May 14, 2009 2:09 pm

    mr_yoshimura1 wrote:
    mycos79 wrote:
    mr_yoshimura1 wrote:nak tanye korang semua pendapat tentang mobo nie?
    dgr skrang mobo nie dah jatuh harga nyer..

    so dari segi performance dgr review mmg menarik mobo nie klu utk single card cuma dgr cite ade problem kat bios jer..betul ker??

    berapa harga asal....dan harga sekarang....aku pong berminat gak nak tahu... Smile

    dulu harga die lebih kurang rm980 n skrang nie aku usha harga dah drop jadi rm750..
    dgr cite asus nak turun kan harga tuk chipset p45 sbb chipset nehelem nak kuar..


    kalau mcm tuh kira orait lah... Cool

    mr_yoshimura1
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 7
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Asus Maximus II Formula

    Post by mr_yoshimura1 on Fri May 15, 2009 11:08 am

    itulah..tgh tunggu reveiw daripd ahli putera yg lain nie
    avatar
    neutron
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 461
    Registration date : 08/03/2009

    Re: Asus Maximus II Formula

    Post by neutron on Fri May 15, 2009 10:24 pm

    bagus ar kalau jatuh.. aku pon tgh bujet nak pasang pc gak..ingt nak angkat p5q-e.. kalau harga mabo asus nak jatuh baik tunggu skt lg.. Smile

    mr_yoshimura1
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 7
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Asus Maximus II Formula

    Post by mr_yoshimura1 on Sat May 16, 2009 12:29 pm

    tunggu skit hari tue berapa lama??
    setahun? 2 tahun? Smile Very Happy
    avatar
    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Asus Maximus II Formula

    Post by myee on Sun May 24, 2009 10:34 am

    arga 2nd hand pun masih RM650.00 Rolling Eyes

    mr_yoshimura1
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 7
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Asus Maximus II Formula

    Post by mr_yoshimura1 on Mon May 25, 2009 7:15 pm

    myee wrote:arga 2nd hand pun masih RM650.00 Rolling Eyes

    serius ker? affraid
    baru leh dpt dlm rm750.
    so kire worth it ker nie?
    cyclops
    avatar
    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 32
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Asus Maximus II Formula

    Post by Hiruka on Tue May 26, 2009 12:22 pm

    BIOS problem? xderkot..cuma problem nk memahami setiap function utilities dlm BIOS adela..haha bersepah setting..
    Mmg P45 dlm keadaan menurun skit..standard ar market flow. Board ni mmg cun da untuk gamers.. Laughing

    mr_yoshimura1
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 7
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Asus Maximus II Formula

    Post by mr_yoshimura1 on Tue May 26, 2009 12:27 pm

    Hiruka wrote:BIOS problem? xderkot..cuma problem nk memahami setiap function utilities dlm BIOS adela..haha bersepah setting..
    Mmg P45 dlm keadaan menurun skit..standard ar market flow. Board ni mmg cun da untuk gamers.. Laughing

    ade dpt info dari tauke kedai n forum yg lain. mmg bios die ade prob tuk yg first model.tp skrang dgr cite dah ok kot..
    avatar
    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 32
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Asus Maximus II Formula

    Post by Hiruka on Tue May 26, 2009 12:30 pm

    first mdoel tu taun biler beb..ekekeke dh lama revision bru kuar..BIOS pon dh update byk Very Happy

    Sponsored content

    Re: Asus Maximus II Formula

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Dec 13, 2017 1:09 pm