Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    nak tnye ttg wang pos

    Share

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: nak tnye ttg wang pos

    Post by teri-chan on Wed May 13, 2009 10:37 am

    argh!!!! banyak soal la pulak!!! apa kata ko g je pejabat pos tu pastu ko buat praktikal kat sana. kan senang dr ko tanya kat forum pastu ko tak paham sorg???

    cik haz-one sayang... lebih mudah bertanya kat org yg kerja sana tau... seingt aku, aku blaja at benda tu tak smpai 10 min kot kat pejabat pos tu. kakak yg membantu aku tu pun mesra... guide aku ngn penuh senyuman.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    haz-one
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 305
    Age : 24
    Location : kole ganu
    Registration date : 05/03/2009

    Re: nak tnye ttg wang pos

    Post by haz-one on Wed May 13, 2009 10:45 am

    ok laa
    sori laa sme

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: nak tnye ttg wang pos

    Post by Hiruka on Wed May 13, 2009 12:14 pm

    Huhu dari ko serabut tggu 1 reply..1 reply..bek ko dok pacak kaki kat depan kerani Pos office tuh tanye memacam..lg cepat..
    Bukannyer Pos Office xde khidmat pelanggan. Apela malu nk bertanye..xde kena gelaknye depan kaunter tuh..klu kena gelak ko sound je..tu bodohnye kerani..

    dh mcm² dorang explain ko x pepaham gak. Mmg elok ko praktikal kat depan kerani pos tuh..lg fleksibel Laughing

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: nak tnye ttg wang pos

    Post by mitutoyo on Wed May 13, 2009 1:52 pm

    haz-one wrote:ni 1 lg kemusykilan ni
    lepas siap tlis, pstu nak buat ape??


    bom

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: nak tnye ttg wang pos

    Post by fiza_cute on Wed May 13, 2009 1:54 pm

    ok..penyelesaiannye..sila p pejabat pos..hee...

    hazone ko lehla close topic ni...

    p/s: hazone ske tnyer..bgusla...tp lagi baik tnye kat org keje pos opis..huhu~

    sedaye upaye aku tgk toyo explain..hehehe...

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: nak tnye ttg wang pos

    Post by mitutoyo on Wed May 13, 2009 1:55 pm

    lepas siap tulis kamu bg ja pd penerima,samada nk pos biasa,pos laju,pos udara,pos dipang,dn macam2 pos kmu blh pilih,maaf saya ckp,apa masalah kmu sebenarnya?nk ckp newbie post kat putera dh 135,xlogik la,mybe kmu jenis 1: 100K agaknya ( terus terang,sy dh set -ve dlm mind set sy about u)

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: nak tnye ttg wang pos

    Post by kindaichi_hajime on Wed May 13, 2009 2:25 pm

    toyo da bengang...hahahaha..

    ---------ok topic close---------

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: nak tnye ttg wang pos

    Post by ogGy on Wed May 13, 2009 2:32 pm

    Sabar2 mitutoyo...jangan marah dia,mungkin dia masih kurang.Dan kepada TS,hrap ko pergilah ke Pejabat Pos.Senang tak de nak pening2kan kepala ko.Tak rugu kalau ko tanya mak cik keje sana tu. Smile k...


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: nak tnye ttg wang pos

    Post by fiza_cute on Wed May 13, 2009 2:39 pm

    sabr toyo...hhehehee...

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: nak tnye ttg wang pos

    Post by Hiruka on Wed May 13, 2009 3:18 pm

    Weh Toyo, kat ofis aku ni dekat ngan ofis Mitutoyo. Dari aritu luper nk tanyer..mane tau ko keja situ gak ekeke..jiran la kite Razz

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: nak tnye ttg wang pos

    Post by mitutoyo on Wed May 13, 2009 7:18 pm

    TQ kwm2.,.,honestly ak mmg berlakon ja dr smlm,arinh dh bom

    Hiruka,kmu kat uep?la.,arinh bru nk igt tanya.,.,hihiihi,..,ok biasa ja.,xda pun keja situ,saya letak nick mitutoyo,sebab?tah la,mybe aku keja dulu kot,kat lib pricision,semua machine/tools caliration mitutoyo,mitutoyo.,.mitutoyo.,.last aku tpk,jd nick name pun ok jg,.,.,hahahhahaa.,.,itu lah sejarah mitutoyo,lahir dr lib priciion.

    haz-one
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 305
    Age : 24
    Location : kole ganu
    Registration date : 05/03/2009

    Re: nak tnye ttg wang pos

    Post by haz-one on Wed May 13, 2009 9:07 pm

    mitutoyo wrote:lepas siap tulis kamu bg ja pd penerima,samada nk pos biasa,pos laju,pos udara,pos dipang,dn macam2 pos kmu blh pilih,maaf saya ckp,apa masalah kmu sebenarnya?nk ckp newbie post kat putera dh 135,xlogik la,mybe kmu jenis 1: 100K agaknya ( terus terang,sy dh set -ve dlm mind set sy about u)

    jgnlaa mrah mitutoyo,
    ak just tnyer jer
    x kang x leh kot
    okla ak dah fhm ttg wang pos nih, so
    bleh laa tutup thread ni
    thanks sume especially mitutoyo
    sbb sedaye upaye supaye ak fham hehehe
    tpi jgnlaa ko set -ve dlm mind u
    okay lol!

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: nak tnye ttg wang pos

    Post by mitutoyo on Wed May 13, 2009 10:07 pm

    haz-one wrote:
    mitutoyo wrote:lepas siap tulis kamu bg ja pd penerima,samada nk pos biasa,pos laju,pos udara,pos dipang,dn macam2 pos kmu blh pilih,maaf saya ckp,apa masalah kmu sebenarnya?nk ckp newbie post kat putera dh 135,xlogik la,mybe kmu jenis 1: 100K agaknya ( terus terang,sy dh set -ve dlm mind set sy about u)

    jgnlaa mrah mitutoyo,
    ak just tnyer jer
    x kang x leh kot
    okla ak dah fhm ttg wang pos nih, so
    bleh laa tutup thread ni
    thanks sume especially mitutoyo
    sbb sedaye upaye supaye ak fham hehehe
    tpi jgnlaa ko set -ve dlm mind u
    okay lol!

    Xsalah kamu bertanya,saya cuba utk bg kmu fhm,maybe my weakness kn,kmu xfhm jg,its ok,malu bertanya sesat jln,tp,pepandai la k nk idup

    ~Treat Closed~

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: nak tnye ttg wang pos

    Post by teri-chan on Thu May 14, 2009 10:30 pm

    hahaha cannot closed la... ko kene pm mod mintak die close kan topik ni hehehe... aku pun hangin dengan soalan2 yg diberi hahaha!!! maaf ye aku pun hangin jugk hikhikhik...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Sponsored content

    Re: nak tnye ttg wang pos

    Post by Sponsored content Today at 4:50 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 4:50 pm