Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    laptop asyik log off, safe mode pun sama

    Share

    zmskpk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 12
    Age : 36
    Location : temerloh, pahang
    Job/hobbies : fishing, web surfing, ict gadget
    Registration date : 20/03/2009

    laptop asyik log off, safe mode pun sama

    Post by zmskpk on Mon May 11, 2009 9:46 pm

    salam wat smua... aku ada prob ngan laptop member aku nie, xleh nag login windows, asyik log off je... Kalu msk safe mode pun sama gak... stakat dgr sound windows login tu je laaa tp x leh nak login langsung... cam ne ekkk??? aku mls nak format lg, tu last choice dah tue...

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: laptop asyik log off, safe mode pun sama

    Post by Razi_IBM on Mon May 11, 2009 10:21 pm

    sebelum ni penah kena virus kan?tapi virus tu dah delete kan?(kemungkinan:90% hehe..)


    copy fail userinit.exe (%systemroot%\userinit.exe) dari komputer lain yang tak rosak,masukkan dalam pendrive/disket/ext hdd.

    pastu paste(atau replace) kat komputer yang rosak.direktori yang sama gak.
    guna linux livecd(support ntfs r/w) atau win bartPE untuk akses hdd.

    selain dari guna livecd atau bartpe,boleh jugak kalau hdd komputer rosak tu di slavekan kat komputer lain.tapi jaga2,jangan sampai ter'infect sekali dah la.

    HyBriDz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 54
    Age : 26
    Location : Clunk Valley
    Registration date : 13/02/2009

    Re: laptop asyik log off, safe mode pun sama

    Post by HyBriDz on Tue May 12, 2009 12:31 am

    hurm..better format je trus...buka hdd masuk pc len scan lpas tu backup..format

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: laptop asyik log off, safe mode pun sama

    Post by ayoi on Tue May 12, 2009 12:55 am

    paling senang cara razi_ibm
    cuma nak tambah sket je
    masuk command prompt je
    tekan f8 macam nak masuk safe mode
    then pilih command prompt je
    tapi masa tu usb kena cucuk dulu la.
    kalau cd kemudian

    paling senang boot pakai disket or cd terus ke command prompt.

    then copy file tu replace di tempat asal seperti di nyatakan oleh razi_ibm tu..

    sekian


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    zmskpk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 12
    Age : 36
    Location : temerloh, pahang
    Job/hobbies : fishing, web surfing, ict gadget
    Registration date : 20/03/2009

    INTERNET DOWN

    Post by zmskpk on Wed May 13, 2009 10:31 am

    sori x sempat lg nak try cara yg korg bg 2 sbbnya server aku down 2-3 ari ni... ari ni br blh msk internet... Sblum 2 mmg kna virus, tp aku dah scan guna cd kaspersky dan avira (rescue disc), n smua virus dah delete, tp prob nya xleh nak login windows... nnt ptg nie kalu free, aku try cr yg korg bg 2, anyway, thanks 4 d opinion n help...

    cguanie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 62
    Registration date : 19/05/2009

    Re: laptop asyik log off, safe mode pun sama

    Post by cguanie on Tue May 19, 2009 6:54 pm

    copy fail userinit.exe (%systemroot%\userinit.exe) dari komputer lain yang tak rosak,masukkan dalam pendrive/disket/ext hdd.


    fail ni nak copy camne ekk..

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: laptop asyik log off, safe mode pun sama

    Post by Razi_IBM on Tue May 19, 2009 7:41 pm

    hadoila..copy la.right click, copy.

    fail tu kat C:\windows\system32\userinit.exe

    addy135
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 30
    Registration date : 01/04/2009

    Re: laptop asyik log off, safe mode pun sama

    Post by addy135 on Sun Jun 21, 2009 10:16 pm

    aku pn kena virus ni..bila ikut cara yang bro Razi_IBM bg tu..windows da ble login tapi da pkataan yang keluar sblm masuk windows..ni pktaannye "xmnt.2002 program not found skipping AUTOCHECK"..pe maksudnye ni???

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: laptop asyik log off, safe mode pun sama

    Post by Razi_IBM on Wed Jun 24, 2009 6:07 am

    serpihan2 virus tu kot..cuba cek balik kat startup ngan services.

    Sponsored content

    Re: laptop asyik log off, safe mode pun sama

    Post by Sponsored content Today at 6:11 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:11 pm