Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Laptop Apa Paling Bagus??

    Share

    sollehudin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 26
    Location : kl
    Job/hobbies : student/gaming
    Registration date : 22/02/2009

    Re: Laptop Apa Paling Bagus??

    Post by sollehudin on Wed Jun 17, 2009 12:16 pm

    feunul wrote:
    sollehudin wrote:
    feunul wrote:tingkat 4 kot... wah! 25 gif.. byk 2. huhuh.. pastikan ko beli dpt 30 gif. hahhahaha
    yaya..ak cube..hehe..
    klu boleh mntak 1 kedai..haha..
    tpi sian gak kat 2 org kwan ak ney..
    yg 1 beli acer..ciplak pulok tu..tu la..beli x nak ajak aku..kan da kena tipu..

    yg seko gi x reti..ade ke patot de x mtak free gift..las2 x dpt pape..
    ram pon mcm kna tpu je..512 je..laptop toshiba rm2500..sian sian..



    kesian nyer kwn ko 2, huhuh..
    ape yg d maksudkn nagn ciplak ??
    laptop die knape ??
    made in china kot..warna casing de pon lin mcm je..
    ram ntah jename ap ntah..
    dpat gak free gift..skit la tapi..tu pon ciplak gak..
    pendrive "kingston" tapi mmg x penah nampak pattern yg mcm tu..

    abg burger
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 161
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Laptop Apa Paling Bagus??

    Post by abg burger on Wed Jun 17, 2009 3:06 pm

    feunul wrote:
    abg burger wrote:tengok dell studio 15 pulak.
    boleh upgrade display full hd, 512 ati radoen hd4570
    pergh... cecah rm3500, parah...





    lol.. aku bru beli studio 15,full hd,512 ati radoen hd 4570, harge 2999 . x sampai 3500

    aku tgk kat website dell malaysia. ceh lgi mahal rupanya.
    ko rasa puas hati dak laptop ni?

    tapi yg lecehnya design dia simple sgt.

    feunul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 41
    Age : 25
    Location : banting
    Registration date : 13/06/2009

    Re: Laptop Apa Paling Bagus??

    Post by feunul on Wed Jun 17, 2009 6:33 pm

    stakat ni , aku puas ati lg gne laptop ni.. mmg design simple sgt.. x de lampu pape pon,agak leceh, alhmdulillah, stakat ni , x wat karenah lg.. sume nyer ok je..maengame pon bes Very Happy

    sollehudin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 26
    Location : kl
    Job/hobbies : student/gaming
    Registration date : 22/02/2009

    Re: Laptop Apa Paling Bagus??

    Post by sollehudin on Wed Jun 17, 2009 7:35 pm

    apakan daya..aku dah janji x nk min game gi dah(skit2 bole la)..
    senang2 tgok la sini..
    http://putera.forumotion.com/perkakasan-berkaitan-pc-f12/wts-nj-nak-jual-desktop-berberapa-barang2-komputer-t2538.htm
    ak mmg dh putus asa dgn game ney..

    azali
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Age : 34
    Registration date : 05/07/2009

    Re: Laptop Apa Paling Bagus??

    Post by azali on Tue Jul 07, 2009 9:14 pm

    kalo aku nk cari laptop yg 12" punya apa yg paling best ek.. gc xpenting.. xmen game.. aku cuma pentingkan ram dan proc ja.. lg bagus kalo free dos.. hdisk kecik pun xpa..

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Laptop Apa Paling Bagus??

    Post by kae on Tue Jul 07, 2009 10:11 pm

    skarang nih aku ada BenQ S31v White.. pasni bercadang nk tukar ke BenQ S57 atau S42 plak..
    hmm.. aku mmg peminat BenQ


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    lamborian
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 12
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Laptop Apa Paling Bagus??

    Post by lamborian on Tue Jul 07, 2009 10:59 pm

    Saya pakai DELL 1420..So far ok la..puas ati...
    DELL 1420
    3GB RAm
    Core 2 duo..1.8GhZ.

    fazrin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 32
    Job/hobbies : camera
    Registration date : 08/03/2009

    Re: Laptop Apa Paling Bagus??

    Post by fazrin on Wed Jul 08, 2009 10:47 pm

    amik msi gaming punya laptop,wahahahhaa

    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Laptop Apa Paling Bagus??

    Post by sawi on Thu Jul 09, 2009 12:17 am

    dlm byk2 brand aku tlg beli, baiki, paling best dia punya kualiti ialah Dell, rasa beza smooth keyboard,touchpad. rasa sedap je bila click touchpad, takde bunyi bising "klik, ktak".

    dell bagi byk jgk software pre-installed dlm laptop, n meriah2 jgk software dlm tu.
    selain dpd tu, Dell punya price include OS, mcm Sabtu lepas (4/7), aku belikan seseorang laptop Dell Inspiron 14 yg model baru, RM2099. Harga ni dh include Vista Home Basic + McAffe 15month license, dan segala cd termasuk recovery utk vista/software/mc affe

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 40
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Laptop Apa Paling Bagus??

    Post by szainizam on Thu Jul 09, 2009 4:19 pm

    sawi wrote:dlm byk2 brand aku tlg beli, baiki, paling best dia punya kualiti ialah Dell, rasa beza smooth keyboard,touchpad. rasa sedap je bila click touchpad, takde bunyi bising "klik, ktak".

    dell bagi byk jgk software pre-installed dlm laptop, n meriah2 jgk software dlm tu.
    selain dpd tu, Dell punya price include OS, mcm Sabtu lepas (4/7), aku belikan seseorang laptop Dell Inspiron 14 yg model baru, RM2099. Harga ni dh include Vista Home Basic + McAffe 15month license, dan segala cd termasuk recovery utk vista/software/mc affe

    salam..
    wahh cantik la tu...ko beli Dell Inspiron 14 tu katner? leh survey untuk aku satu tak? Blue tooth n web cam ader ke? aku buta it..silap2 memang kene tipu..

    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Laptop Apa Paling Bagus??

    Post by sawi on Thu Jul 09, 2009 5:41 pm

    szainizam wrote:
    salam..
    wahh cantik la tu...ko beli Dell Inspiron 14 tu katner? leh survey untuk aku satu tak? Blue tooth n web cam ader ke? aku buta it..silap2 memang kene tipu..

    aku beli kat lowyat, depan pintu masuk ke ViewNet Hypermarket, ada sorang dak tomboi/pengkid? jadi salesperson
    lain2 kedai aku tanya semua letak rm2199, kedai ni pun rm2199, tp bila aku tanya brapa best price? dia bagi aku rm2099, kira ok la tu.

    bluetooth/webcam/wifi semua ada

    mujahid_madani
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 35
    Age : 26
    Location : Sabak Bernam
    Job/hobbies : Student
    Registration date : 17/07/2009

    Re: Laptop Apa Paling Bagus??

    Post by mujahid_madani on Fri Jul 17, 2009 3:48 pm

    kae wrote:skarang nih aku ada BenQ S31v White.. pasni bercadang nk tukar ke BenQ S57 atau S42 plak..
    hmm.. aku mmg peminat BenQ

    yup ak pn pkai benq s42..memg besh..ad hybrid grafik...pejam mate je kalahkan qosmio dn sesetengah laptop gaming asus dlm 3d mark 06..

    bgi ak,klau nk servis bagus amik dell, klau nk bergaye dn byk duet amek sony, klau nk design lwa, hp dn benq lawa gak ( bgi ak*lwa2 ni bnde subjektif, ikot org), klau nk men game tapi nk bajet, x lain x bukan amik benq.

    dn ak di sini ingn katekan yg dri ni x stuju andai kate ad org kte lptop benq truk sgt..price/performance wise benq still ok..dn untuk katekan die dn acer sme taraf adlah tidak profesional krna org xrmai lgi pkai benq so terlalu awl utk wat ksimpulan it's better or not..

    standard la ad mslah sket2..sume brand ad msalah..cume msalah diorg len2 dn ad besar ad kecik..tu je..

    Sponsored content

    Re: Laptop Apa Paling Bagus??

    Post by Sponsored content Today at 9:52 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:52 am