Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    wordpress percuma boleh ke letak java code ?

    Share

    wazy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 73
    Age : 32
    Location : Kluang,Johor
    Job/hobbies : surf Internet mencari info ttg pc/godeh2 pc / membaca majalah
    Registration date : 09/03/2009

    wordpress percuma boleh ke letak java code ?

    Post by wazy on Mon May 04, 2009 5:22 pm

    salam semua...

    saya ada soalan tentang wordpress ni..hmmm sejak aktif blog ni..teringin jgk letak kod2 java dlm wordpress percuma..tapi x leh jugak..betul ke kena beli domain sendiri,then baru leh masukkan kod2 java seperti radio online dan shoutbox..ada sapa-sapa boleh bantu saya

    pampersDry
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 118
    Registration date : 13/02/2009

    Re: wordpress percuma boleh ke letak java code ?

    Post by pampersDry on Sun May 10, 2009 10:25 pm

    wazy wrote:salam semua...

    saya ada soalan tentang wordpress ni..hmmm sejak aktif blog ni..teringin jgk letak kod2 java dlm wordpress percuma..tapi x leh jugak..betul ke kena beli domain sendiri,then baru leh masukkan kod2 java seperti radio online dan shoutbox..ada sapa-sapa boleh bantu saya

    betol ka saudara AKTIF dlm dunia blog nie?? hmmmm Question .....x tau la sy bleh ltak js nya script kat wordpress 2.... slalunya tarok plugin je.... mcm shoutbox 2 ada dia nya plugin kot.... Idea

    SHiDi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 30
    Age : 32
    Location : Ampang
    Job/hobbies : Geek
    Registration date : 03/03/2009

    Re: wordpress percuma boleh ke letak java code ?

    Post by SHiDi on Thu May 14, 2009 6:31 pm

    wazy wrote:salam semua...

    saya ada soalan tentang wordpress ni..hmmm sejak aktif blog ni..teringin jgk letak kod2 java dlm wordpress percuma..tapi x leh jugak..betul ke kena beli domain sendiri,then baru leh masukkan kod2 java seperti radio online dan shoutbox..ada sapa-sapa boleh bantu saya

    Pertama sekali, jangan tersilap antara Java dengan Javascript. Apa yang kau nak tu adalah Javascript. Java merupakan Object Oriented Programming. Beza sekali.

    Berbalik pada soalan, macam yang kau temui, tak boleh. Kurang pasti kenapa mungkin untuk tujuan sekuriti, WP.com disable function untuk letak widget dan edit template.

    Kalau nak, boleh rasanya beli daripada wordpress.com sendiri untuk customization Cool

    wazy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 73
    Age : 32
    Location : Kluang,Johor
    Job/hobbies : surf Internet mencari info ttg pc/godeh2 pc / membaca majalah
    Registration date : 09/03/2009

    Re: wordpress percuma boleh ke letak java code ?

    Post by wazy on Mon May 18, 2009 12:47 pm

    ermmm nampak gaya kene upgrade duna domain la eh

    SHiDi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 30
    Age : 32
    Location : Ampang
    Job/hobbies : Geek
    Registration date : 03/03/2009

    Re: wordpress percuma boleh ke letak java code ?

    Post by SHiDi on Mon May 18, 2009 3:59 pm

    Tepat sekali Cool

    Sponsored content

    Re: wordpress percuma boleh ke letak java code ?

    Post by Sponsored content Today at 8:10 pm


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 8:10 pm