Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    maaslah laptop

    Share

    joejambul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 41
    Age : 33
    Location : Pelabuhan Klang
    Job/hobbies : Working,Outting,Slepping,Eating
    Registration date : 02/05/2009

    maaslah laptop

    Post by joejambul on Sat May 02, 2009 8:24 pm

    aku ada laptop model hp compact..
    pastu dia punye display cip rosak la..
    aku pakai prosessor amd X2
    usia dia setahun 4bulan,pakai utk wat assignment je cuma display cip yg out..
    agak2 kalu repair brp ek??
    kalu jual brp plak??

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: maaslah laptop

    Post by Razi_IBM on Sat May 02, 2009 8:44 pm

    display cip out tu camane lak?
    gelap je ke?atau kelip?atau macam mana simptom dia?

    joejambul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 41
    Age : 33
    Location : Pelabuhan Klang
    Job/hobbies : Working,Outting,Slepping,Eating
    Registration date : 02/05/2009

    Re: maaslah laptop

    Post by joejambul on Tue May 05, 2009 1:45 pm

    gelap terus..out of servis..hehheee
    kire utk display dia memang tak jalan la...
    dah repair skali pastu buat hal lagi,mau tak main game berbelas jam sehari tapi dah pakai cooler..

    sharul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 121
    Location : shah alam/puchong/terengganu
    Job/hobbies : lempang lembu..hehe
    Registration date : 03/03/2009

    Re: maaslah laptop

    Post by sharul on Tue May 05, 2009 2:47 pm

    display cip? atau overheat? sebab member aku pun ada gak yang pakai laptop hp dan padam..kalau tak silap model t1000..aku bukak hp punya web ramai yang mengadu hp punya laptop ni terlalu mudah overheat..tu yang boleh jadi rosak tu...pelik gak..:d

    joejambul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 41
    Age : 33
    Location : Pelabuhan Klang
    Job/hobbies : Working,Outting,Slepping,Eating
    Registration date : 02/05/2009

    Re: maaslah laptop

    Post by joejambul on Wed May 06, 2009 9:53 am

    sharul wrote:display cip? atau overheat? sebab member aku pun ada gak yang pakai laptop hp dan padam..kalau tak silap model t1000..aku bukak hp punya web ramai yang mengadu hp punya laptop ni terlalu mudah overheat..tu yang boleh jadi rosak tu...pelik gak..:d

    aku pun tak pasti tp kata org kedai tu display chip rosak sbb overheat la..
    aku dah pakai cooler baik punyer...
    tp ada gak laptop hp yang lain ok jer..
    adakah penggunaan yang lama menyebabkan overheat..
    lagipun aku pakai AMD,mau tak panas

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: maaslah laptop

    Post by Razi_IBM on Wed May 06, 2009 10:12 am

    atau lampu yang rosak?cuba cek bebetul..jarang leptop display rosak gelap terus.
    biasanya kalau gelap terus mentol yang rosak.mungkin terbakar mungkin connector break.

    joejambul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 41
    Age : 33
    Location : Pelabuhan Klang
    Job/hobbies : Working,Outting,Slepping,Eating
    Registration date : 02/05/2009

    Re: maaslah laptop

    Post by joejambul on Wed May 06, 2009 1:26 pm

    budak kedai kat lowyat cakap display rosak,budak bangla plak tue..
    lampu ape razi? kat mane nak tgk?

    joejambul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 41
    Age : 33
    Location : Pelabuhan Klang
    Job/hobbies : Working,Outting,Slepping,Eating
    Registration date : 02/05/2009

    Re: maaslah laptop

    Post by joejambul on Wed May 06, 2009 2:22 pm

    kalu display laptop rosak,bleh tak kita sambung kat monitor?
    body n isi dalam laptop ok tapi display je out..
    nak jual syg,lgpun brp sangat bleh jual..

    Sponsored content

    Re: maaslah laptop

    Post by Sponsored content Today at 4:53 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 4:53 pm