Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    tolong aku selesai kan masalah di sekolah aku

    Share

    zahimi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 22/03/2009

    tolong aku selesai kan masalah di sekolah aku

    Post by zahimi on Tue Apr 28, 2009 11:18 am

    askmu semua warga putera.di tempat kerja aku ramai org suka main game jenis portable dimana mereka cucuk usb n terus play.. aku dah try search dekat google tapi xjumpa jgak.aku pun xtahu nak buat mcam mana.tapi kalau ekot hati aku nak disable je usb dalam device manager tapi kesian plak yang betol2 nak buat.ada tak kawan2 tahu macam mana nak selesaikan masalah aku ni..

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: tolong aku selesai kan masalah di sekolah aku

    Post by Razi_IBM on Tue Apr 28, 2009 12:43 pm

    pakai faronics anti executable.
    hanya exe yang dibenarkan je boleh run.pakai yang ori tau.

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: tolong aku selesai kan masalah di sekolah aku

    Post by wanjihan on Tue Apr 28, 2009 1:32 pm

    try disable directdraw dgn direct3d dlm start---> run ---> dxdiag

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: tolong aku selesai kan masalah di sekolah aku

    Post by dans kam on Wed Apr 29, 2009 1:36 am

    Salam..
    Menarik jugak masalah ni.. hehe... aku pun x pernah terfikir pulak..

    Tapi aku ade buka satu topik pasal Windows SteadyState. Mungkin ko boleh install software tu kat sekolah ko.
    Ape yg ko perlu buat ialah, install dulu software tu,(baca manualnye),setkan group/user. pastu setkan software ape yg diorang boleh run. Contohnye, software mcm M$ Office, winamp, WMP, Firefox dan software2 yang memang biasa cikgu2 guna je..

    Try la tgk, kot2 bleh solve masalah ko. Jgn lupa share ape2 yg patut kalo ko dah implement mende tu..
    k
    Windows SteadyState

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: tolong aku selesai kan masalah di sekolah aku

    Post by wanjihan on Wed Apr 29, 2009 12:03 pm

    kene validate windows dulu original ke tidak... bahaya ni. hehehehheh kalu sape2 yg pakai vista tu, hati2.. nt tkleh masuk trus vista biskut korang tu.

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: tolong aku selesai kan masalah di sekolah aku

    Post by dans kam on Wed Apr 29, 2009 12:58 pm

    Aku assume sekolah guna Windows Ori. hehe... Very Happy

    zahimi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 22/03/2009

    Re: tolong aku selesai kan masalah di sekolah aku

    Post by zahimi on Thu May 07, 2009 1:06 pm

    try disable directdraw dgn direct3d dlm start---> run ---> dxdia

    sy dah try cara awk bagitahu 2.memang berhasil leee.. tapi sekarang budak2 ni depa main game pakai emulator pulak..(cth : gameboy advance emulator). ada cara x macm mana nak blok depa

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: tolong aku selesai kan masalah di sekolah aku

    Post by Hiruka on Fri May 08, 2009 12:18 pm

    Pkai AV ape? Guna simple firewall pon buleh. Block ape² execute file yg tamo..
    Ataupon leh cuba disable 16bit application through Group Policy:

    Start > Run > gpedit.msc > User config > Admin template > Windows component > App Compatibility > Double klik prevent 16bit app > Enable

    aiman7999
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 08/07/2009

    Re: tolong aku selesai kan masalah di sekolah aku

    Post by aiman7999 on Wed Jul 08, 2009 2:56 am

    ADA STENGAH CIKGU RAJIN CARI JALAN PENYELESAIAN UTK BUATKAN DIRI DEPA SEMAKIN MALAS MENGAJAR......SMUA NAK CARI KEMUDAHAN ALAT BANTU MENGAJAR SEHINGGA BUKAN SETAKAT CIKGU JER NAIK LEMAK, ANAK MURID PUN SAMA BERLEMAK....TP YANG PALING PENTING SEMUA DAPAT KENAIKAN GAJI/ELAUN DSB.....JGN NAIK DARAH TINGGI DAH LER...HEHEHE Basketball

    Sponsored content

    Re: tolong aku selesai kan masalah di sekolah aku

    Post by Sponsored content Today at 9:09 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:09 am