Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Intranet setting?

    Share

    castlex
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 13
    Registration date : 27/04/2009

    Intranet setting?

    Post by castlex on Mon Apr 27, 2009 10:25 pm

    Good night,
    Ada soklan cni.
    Aku ada contents dlm bentuk php. Dah siap dah. Tapi aku dah tukar server baru pakai win server 2003. Sblm ni kompeni blum ade intranet. So camne nak uploadkan ke server aku.Aku mao bila user PC on dia akan auto ke intranet tersebut. Later intranet tersebut akan jadi lebih praktikal seperti user boleh booking projektor & so on... Cool

    SHiDi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 30
    Age : 32
    Location : Ampang
    Job/hobbies : Geek
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Intranet setting?

    Post by SHiDi on Tue Apr 28, 2009 5:03 pm

    Soalan tak berapa jelas. Kiranya nak user akan masuk ke system tu ke? Yang di-install dalam satu server?

    castlex
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 13
    Registration date : 27/04/2009

    Re: Intranet setting?

    Post by castlex on Tue Apr 28, 2009 9:39 pm

    Nak buat intranet utk kompeni. Intranet ni utk sebagai user info di dlm kompeni saja. Dia mcm internet tp PC yg connect ke network saja yg boleh tengok website tu. Soalannya ada sesiapa yg pernah setup folder didlm server tu utk user dpt access ke website tersbut. Aku dapat tao kena pakai IIS tp nak taolah juga real experince dr otai yg pernah setup sendiri.

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Intranet

    Post by OngBok on Thu Apr 30, 2009 12:56 am

    PC yang nak dijadikan Web Server tu kena install IIS atau WampServer.
    PC tu guna OS apa?

    Sponsored content

    Re: Intranet setting?

    Post by Sponsored content Today at 9:07 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:07 am