Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Share

    atiqah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 26
    Location : perok best...
    Job/hobbies : Download n lyn lagu...
    Registration date : 28/04/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by atiqah on Tue May 05, 2009 6:04 pm

    What a Face HEHEHEH...tau ttng PUTERa..dr kwn2..
    ari tu aku rase busan kan..penat keje jerk...ngadap pc..
    then tnyer laa kwn ku..ne tmpt lepak siber yg best...kikiki
    die kater try laa join PUTERA..
    then aku join...kiikiki..bile free masuk sini..ok laa gak
    bnyk info yg leh tahu.... Basketball

    joejambul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 41
    Age : 33
    Location : Pelabuhan Klang
    Job/hobbies : Working,Outting,Slepping,Eating
    Registration date : 02/05/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by joejambul on Tue May 12, 2009 6:11 pm

    dulu wa penah join putera ni pastu tak aktif sbb study lagi kan..
    bila dah keje ni wa ada byk masa la nak layan forum,setahun lalu wa ada join satu forum tu,user dah cecah 700++ wa siap jadi president MOD lagi then ada masalah ckit so wa cabut...memandangkan wa minat IT wlpn wa tak reti tapi minat ti penting jadi wa "joejambul" Arrow

    wa datang nak kawan2 dgn semua org..nak blaja mcm2 dari korang!

    rojak
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 36
    Registration date : 08/03/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by rojak on Mon May 25, 2009 10:36 am

    aku jumpe putera nie tak sengaje pun.aku tg membe aku dok reply forum,tgk putera.com.aku ckp der rupenyer forum it dlm bahase melayu,kalo tak aku dok layan forum BInyer,tup2 terus aku register.lagi best kalo berforum gune bahase sendiri,takyah nak susun ayat kalo dlm forum BI.

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by Hiruka on Mon May 25, 2009 1:44 pm

    haha bahasa jiwa bangsa..marilah bersama martabatkan ilmu kat cni.. cheers

    miss_roxy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 158
    Age : 28
    Location : KL
    Registration date : 07/07/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by miss_roxy on Tue Aug 04, 2009 12:01 pm

    ehh.. senyap sunyi plak thread ni..dr 25 may x org jawab..

    x pe la.. aku kongsi je la k.. hehe..

    aku jumpe putera ni mase.. aku google pasal masalah kesihatan..
    bukan ape.. aku pelik je kenapa aku cepat sgt sejuk dok dlm air-cond, smpai menggigil2 2..
    then, tibe2 plak kuar PDC ni.. then, terus melekat coz..
    warga2 kat sini sume nice2.. masalah aku pun dah terjawab oleh oggy n 11's x silap aku..
    so, dsbbkan dah biasa.. aku pun melekat la kat pdc ni.. flower

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by kindaichi_hajime on Tue Aug 04, 2009 12:51 pm

    aku sme cam rai..
    search pasal akademi laut malaysia (ALAM)..
    sbb time tu ader mmber aku blaja kt sne..
    tu yg aku search tu..
    alih2 jmpa putera...
    huhu

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by raidizh AR on Tue Aug 04, 2009 12:55 pm

    uiks.. wat a koinsiden

    mmber ak tamat da, skrg sedang blayar kemane ntah..

    ak dlu reg Putera sbb nk reply n tnye skit2 pasal ALAM.. xsengaje lak terjmpe perbincgn terbuka.. heheheh

    jodoh ak ngn putera kuat ni..


    --------------------------------------------

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by Miss U.A on Tue Aug 04, 2009 12:59 pm

    aku lak cari pasaran serai..
    terus jumpa putera..
    masuk dalam fizzswiss2u nye thread..
    mmg tak kebetulan jugakla...

    miss_roxy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 158
    Age : 28
    Location : KL
    Registration date : 07/07/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by miss_roxy on Tue Aug 04, 2009 6:01 pm

    raidizh AR wrote:uiks.. wat a koinsiden

    mmber ak tamat da, skrg sedang blayar kemane ntah..

    ak dlu reg Putera sbb nk reply n tnye skit2 pasal ALAM.. xsengaje lak terjmpe perbincgn terbuka.. heheheh

    jodoh ak ngn putera kuat ni..


    ini bukan insiden rai..
    ini jodoh namenyer.. lalalala...

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by crazy_labelle on Tue Aug 04, 2009 6:10 pm

    putera sementara ni ke or PDC Very Happy

    kalo PDC... da lame da...
    mase zaman jahiliah mse nak carik pnduan utk beli lappy ku sayam...

    kalo putera sementara ni dr slaughters kot...

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by raidizh AR on Tue Aug 04, 2009 6:17 pm

    eh roxy.. kang elok2 bf ko oustation 2mggu, ak suh die g 3mggu kang.. hahah.. spam sedas

    kalo sementare ni mmg ak cr la.. bkn dh tahap xsengaje terjmpe.. mule2 ak ingat ak lupe password ak sbb tym nk log in xley lak

    so, ak biarkn, next weeknye ak nk log in lg, xbule gk, ak trus mencube dan mencube.. namun masih gagal

    last2 ak gv up, ak buat acc br, rupe2nye mmg acc lame da xvalid kat cni.. mase 2 ak xpasan lg ianya da jd forum sementare

    pas masuk, br ak paham ap jd.. lampi tol ak tym 2..


    Last edited by raidizh AR on Tue Aug 04, 2009 6:30 pm; edited 1 time in total


    --------------------------------------------

    miss_roxy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 158
    Age : 28
    Location : KL
    Registration date : 07/07/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by miss_roxy on Tue Aug 04, 2009 6:27 pm

    haha.. rai..
    ciot kamu..
    jgn dow.. tgh hangit bcinta ni..
    alar.. ok wat kenen2kan je..
    mane tau mjadi.. kebtulan dah byk 2..
    spam lagik..

    aku pon same r acc x valid mase pest time register..
    then.. aku biaq p.. tibe2 pada tarikh 07/07 aku bukak blk pdc ni..
    bru la aku post msg.. kalo x aku jd pemerhati je.. huhu

    LanoG
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 537
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Basuh Pinggan
    Registration date : 04/05/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by LanoG on Tue Aug 04, 2009 6:32 pm

    saya mengenali putera.com pada suatu petang yang dingin kira2 4 tahun yang lepas.... pada waktu itu, keje semua dah siap dan terasa amat lah boring di ofis lama saya. Tiba2, dengan pantas saya membuka browser Firefox, dan terus memasuki search engine Google. Tanpa membuang masa, saya pun menaip perkataan "pengaturcaraan" tanpa memikirkan apa2 akibat dari tindakan itu sebab selama ini saya cuma menaipkan perkataan "programming" sahaja...

    Dengan tidak semena2, dalam masa 0.07 saat, Google terus memaparkan senarai laman web yang memiliki kata kunci berkenaan. Detik2 bersejarah terjadi apabila pada kira2 pukul 4.55 petang itu, saya menekan left-mouse click ke link yang diberikan. Hasilnya tersembollah satu laman web yang menyatakan ianya menjadi pusat rujukan maklumat teknologi maklumat....

    bersambung...

    miss_roxy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 158
    Age : 28
    Location : KL
    Registration date : 07/07/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by miss_roxy on Tue Aug 04, 2009 6:35 pm

    aduff.. boleh bersambung plak..

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by Aku Tak Sengal on Tue Aug 04, 2009 8:04 pm

    LanoG wrote:saya mengenali putera.com pada suatu petang yang dingin kira2 4 tahun yang lepas.... pada waktu itu, keje semua dah siap dan terasa amat lah boring di ofis lama saya. Tiba2, dengan pantas saya membuka browser Firefox, dan terus memasuki search engine Google. Tanpa membuang masa, saya pun menaip perkataan "pengaturcaraan" tanpa memikirkan apa2 akibat dari tindakan itu sebab selama ini saya cuma menaipkan perkataan "programming" sahaja...

    Dengan tidak semena2, dalam masa 0.07 saat, Google terus memaparkan senarai laman web yang memiliki kata kunci berkenaan. Detik2 bersejarah terjadi apabila pada kira2 pukul 4.55 petang itu, saya menekan left-mouse click ke link yang diberikan. Hasilnya tersembollah satu laman web yang menyatakan ianya menjadi pusat rujukan maklumat teknologi maklumat....

    bersambung...
    haha.. boleh bersambung pulak..
    kalau aku (ni aku dah ulang cite ni dekat 30-60 kali rasenye) dengan muka yg bercampur-baur meng-google biskut tawar game (tak ingat game ape) lalu dengan konfiden aku klik link yg membawa aku ke Tanya@Putera (walaupun bende tu haram kat putera)
    terus melekat.. terima kasih biskut tawar.. hehe


    p/s: trspam kah aku? rabbit

    LanoG
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 537
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Basuh Pinggan
    Registration date : 04/05/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by LanoG on Thu Aug 06, 2009 9:34 am

    miss_roxy wrote:aduff.. boleh bersambung plak..
    sambungan akan dipublishkan pada minggu depan.. busy tak sempat nak story panjang2... hahaha Very Happy

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by nelza on Thu Aug 06, 2009 10:12 am

    saya kenal putera.com dulu ni, sebab selalu tengok member (techno_fanatics) kerap masuk putera.com dan lowyat.net tengok info pasal overclocking. time tu saya memang zero knowledge pasal komputer. tapi sebab minat dengan overclocking ni. register la kat putera.com ni. time tu zaman overclocking memang meriah.

    itulah sedikit sebanyak macam mana saya kenal putera.com

    darkpink
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 89
    Location : Atas Tanah Bawah Langit
    Job/hobbies : Merapu
    Registration date : 14/03/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by darkpink on Wed Aug 26, 2009 1:38 am

    aku kenal PDC masa 2005 time mula-mula ayah aku pasang internet kat rumah.Sedang asyik melayari tenet terserempak la PDC ni ngan Uncle Google.Paling best kat PDC ni aku dapat simulasi ujian komputer JPJ.

    Sponsored content

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by Sponsored content Today at 4:51 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 4:51 pm