Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Share

    ariff360
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 214
    Age : 25
    Location : ambo anok kelate..asal ore pasir mas..demo?
    Job/hobbies : kelih ore..cari ore..make ore..
    Registration date : 19/02/2009

    bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by ariff360 on Sat Apr 25, 2009 1:43 pm

    hello..neh aku nak bkak topik baru..daa lame aku ter'pk..hohoho..aku kongsi ngan korang,pastu korang kongsi balik k..

    -1st time aku masuk putera dkat2 last year taun lepas..b4 neh,mmg aku xknal putera ni ape..aku bleh knal putea ni dr bro yg byk bg tnjuk ajar psal komputer..bro fareast(kt pdc dulu,die mniaga e-book)..hah..gian korang plak teruskan!!

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by fiza_cute on Sat Apr 25, 2009 2:03 pm

    aku rase cm da ade je post ni...ermm...

    mase tu kan aku kan boring..dok umah nk tggu pektikal kan mase tu..

    aku tnyer kwn aku die ngah watpe..pastu die ckp die forum...forum negeri die..

    aku bajet nk carik forum anak johor..taip kat google..pastu kuar link pdc dulu2..sbb cm ade post utk ank johr kot..

    then aku terlekat la kat cni even bukanla forum yg aku carik...

    flower

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by Aku Tak Sengal on Sat Apr 25, 2009 2:07 pm

    aku terjumpe Putera mase nak cari beskot tawau....
    google punye google.. trmasuk lak PDC..
    teros melekat..

    ps: 2 kali dah aku ulang bende ni.. bounce

    mrmuvin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 34
    Location : Bumi Melaka
    Job/hobbies : Tukang Bako Sampah Sarap
    Registration date : 22/04/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by mrmuvin on Sat Apr 25, 2009 5:27 pm

    salam...aku plak bkn terjumpe...tp d syor kn utk masuk cni...mula2 skali aku masuk cni thn 2004...bdk batch aku yg syor kn...tp mase tu aku x de lg pc n x reg lg kt cni..duk pinjam member2 hostel nye semata2 nk bukak putera n blaja psl pc...hoho..last2...thn 2007 bru reg..n...trime kasih byk2 pada mereka yg syor kn utk masuk cni n trime kasih byk2 pada mereka yg sudi share2 ilmu psl pc ni...wassalam..

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by ogGy on Sat Apr 25, 2009 7:22 pm

    Aku kenal PDC ni masa aku perg kedai komputer,masa tu aku masuk dalam blk techician nak tgk pc dia..aleh2 aku terpandang kat pc dia bukak PDC.So aku search la...terus melekat sampai skang.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    cixent
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 44
    Age : 27
    Location : Tumpat, Kelantan
    Job/hobbies : Jobless
    Registration date : 08/04/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by cixent on Sat Apr 25, 2009 11:45 pm

    Aku lak dulu wat virus... dah sebar.. nak tahu lak perkembangan virus aku.. tup tup kuar PDC.. aku bukak tgk thread virus aku... ntah camner.. leh melekat kat sini n insaf dari wat virus...

    Eman Leto
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 576
    Location : Katil ikea
    Job/hobbies : Stalker
    Registration date : 14/02/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by Eman Leto on Sun Apr 26, 2009 12:07 am

    aku msk sini sbb nk cari solution pasal problem pda aku ni..
    aku igt lg forumer yg tolong aku masa tu e_sentinel..
    smpai skrg aku sgt hormat pd dia.. dia mmg terer bab2 it ni.. fon/pda/computer.. cheers

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by raidizh AR on Sun Apr 26, 2009 1:28 am

    alkisahnyee
    ak mase 2 search pasal akademi laut mesia (ALAM)
    ad beberape perkare yg ak nk tau
    then ak terjumpe PDC yg ad topic ni kat sudut pelajar
    trus melekat smpai la skrg...

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by teri-chan on Sun Apr 26, 2009 10:56 am

    aku? hem... aku ingt ada 1 post psl loan kot... pastu hujah2 psl kawin guna loan hehehe.. mmg takde kene mengena langsung ngn IT ke perkara2 teknikal ni... cume aku rasa aku ptt reply post tu hehhe.. last2 di sinilah aku.. baik PDC lama ataupun yg sementara.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by wanjihan on Sun Apr 26, 2009 11:05 pm

    first aku masuk web putera ni masa tahun 1999 @ 2000. masa tu aku lupe dh ape web asal dia, bkn ada domain .com la.... domain sub yg free2 jer. tp masa tu bkn forum lg rasanya, mcm tutorial dan download2 gitu jer. lepas tu lama sgt aku tk masuk.... br tahun lepas aku masuk rupa2 nya putera.com dh jd modem... sayang aku tk turut forum putera mula dr awal. kalo tk dh jd mode aku ni.. kahkahakhakhakha... cheers Sleep

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by loy_azloy on Mon Apr 27, 2009 9:03 am

    topik ni aku pernah buka kat PDC lama,kay aku dulu masa keja kat Kementerian Pertanian,bosan nak mampos aku pun buka la internet,pastu teringat tentang kelab keta putera,aku taip2 last2 kuar result forum ni,aku klik la...ingat forum tentang keta,tapi lain daaa,aku pun join la sebab kat forum ni bukan mcm kebanyakan forum yang laki dgn pompuan masuk semata2 nak cari pakwe makwe huhuhu Suspect

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by fiza_cute on Mon Apr 27, 2009 11:53 am

    hahhaaa...

    eh ade eh forum semate2 nk carik pakwe makwe?

    maybe ko leh cadangkan kat hairulfadly... lol!

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by raidizh AR on Mon Apr 27, 2009 11:56 am

    fiza_cute wrote:hahhaaa...

    eh ade eh forum semate2 nk carik pakwe makwe?

    maybe ko leh cadangkan kat hairulfadly... lol!

    PDC = agen perncari jodoh... lol!

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by fiza_cute on Mon Apr 27, 2009 11:57 am

    lol!

    hahahahahahahahaha....

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by Razi_IBM on Mon Apr 27, 2009 12:02 pm

    aku masuk dulu pasal folder option hilang ngan komputer berat[lembab]...(yela..dulu sbelom kenal putera aku n00b lagi..soklan camtu pun nak tanye ke..)

    ...dan orang tu(ntah siape lupe lak.. tongue dia tau la kan..hehe..) kata elok curah air je kat komputer aku...

    ooo..takpe..ko mainkan aku waktu tu eih.. Very Happy

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by Hiruka on Mon Apr 27, 2009 1:56 pm

    Aku xtau cmner leh sesat sini..browsing² tup tup dh termasuk sini.. albino
    Akula Mohd Panda mencari buluh di serata benua..

    p/s: Anggapla Buluh tu Ilmu...huhu

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by fiza_cute on Mon Apr 27, 2009 1:58 pm

    Hiruka wrote:Aku xtau cmner leh sesat sini..browsing² tup tup dh termasuk sini.. albino
    Akula Mohd Panda mencari buluh di serata benua..

    p/s: Anggapla Buluh tu Ilmu...huhu

    nape xboh aje nick mohd panda..kan comey...hahaha

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by Hiruka on Mon Apr 27, 2009 2:05 pm

    kat sini takleh ubah Nick. Kena register..malas la.. Razz
    kat PDC dulu yerla..

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by mitutoyo on Mon Apr 27, 2009 2:08 pm

    aku dulu terjumpa PDC nh time tanya pakcik googledotcom secah task manager disable in malaysia,..,terjumpa la PDC nh,aku try buat cam sth mangsa yang minta pertolongan dlm PDC nh,namun len aku buat len yg jadi.,.,haha ( time tu jahil laptop,bru 4ari bli) hahhhaah.,.,then aku trus je layan kat sini.

    adamdaniel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 30
    Location : klang
    Job/hobbies : traveling
    Registration date : 25/04/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by adamdaniel on Mon Apr 27, 2009 7:55 pm

    aah aku pon mcm hiruka gak.
    secara tk sengaja masok sini.
    tp sbb masok sini la psp aku ok dirawat oleh org2 putera.
    mmbe2 kita jugak. huu. thanx a lot.
    :PP

    putrilinz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 105
    Registration date : 17/02/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by putrilinz on Fri May 01, 2009 2:37 pm

    ~member suggest~

    die kata,lin ni dunia kepada internet je..so, die suh lin join putera ni..ok la..dpt info, blh tnye soklan,lepaskan geram..share problem n dpt kwn..hopefully xdpt musuh kt putera ni..huhu

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by teri-chan on Sat May 02, 2009 10:13 pm

    Haha mcm2 kisah ada. Razi, aku ada bc thread ko kt PDC lama. Aku gelak besar ntah sapa suh curah air 2. Pas2 leh jd isu la pulak bab2 spamming ni hehehe. Yg nyata, korg sokongla PDC ni.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by ztecon on Sat May 02, 2009 10:20 pm

    Hiruka wrote:Aku xtau cmner leh sesat sini..browsing² tup tup dh termasuk sini.. albino
    Akula Mohd Panda mencari buluh di serata benua..

    p/s: Anggapla Buluh tu Ilmu...huhu


    assalammualaikum...

    hehe..mohd panda...rindu aa avatar ko..bila panda nak start berguling semula?hiks...

    btw...aku pun mcm kiruka gak...sebenarnya google2 pasal pc...then terjumpa putera..haaah....jeng3..mula2 register thn 2003 kot tahla x ingatlah...pastu lame x login..xingat id la....then register baru...baca punya.dan ada terbaca thread pasal satelit internet..hehe..ganti dish astro la..mcm2... btw..mari kita teruskan kegemilangan putera.com! mcm admin penah ckp, putera.com penah dpt top ten dlm pusat rujukan kan..kalau x silap...ada ilmu kita kongsi bersama...semoga Allah memberkati ilmu kita di dunia mahupun akhirat...assalammualaikum.. Smile


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    ^KamilskaZ^
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 03/04/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by ^KamilskaZ^ on Sat May 02, 2009 10:44 pm

    aku masuk putera sejak 2000/2001.time tu putera pakai geocities lagi.

    byk gak aku belajar.sebelum petengahan 2003,putera alih lagi server yang lagi besar oleh encik shanai.terus dari situ aku lar plak belajar godeh mod voltage mobo/vga/softmod.yang byk membantu seperti bro gmos,dark_deception,amd_scooterist,sarjan hasan,azuanbest(kaki huru-hara majlis),zeronehza,hoodlumz dan lelain lagi hero masa tuh.....wokeh cun!!!

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 31
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by MalaYneuMaya on Sat May 02, 2009 11:42 pm

    assalamualaikum...

    aku carik site putera racing time tu..yg jumpa pdc..

    kendian aku check la apa isik forum nih..psl seblom tu aku mmg tak penah berforum langsung..aku tgk byk hal2 pc je kat sini..(time tuh aku bukan reti hapa2 sgt pon)

    kendian aku lekat kat pdc sebab thread game need for speed underground..time tu tgh famous game tuh..taun 2004...kendian aku senyap je..

    awal taun 2007 aku start aktif kat pdc sampai la skang..aktif kat sub pembangunan permainan...ngan otai zsuperextreme...kendian bertambah meriah ngan kemasukkan nick2 yg hebat mcm lanox, dark crow, etc..

    skang dah senyap sub tu..huhu..so aku byk menebeng kat sub sembang, hobi dan kehidupan..pi mai pi mai tang tu..


    --------------------------------------------

    Sponsored content

    Re: bagaimana anda mengenali "PUTERA"

    Post by Sponsored content Today at 4:08 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:08 pm