Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Yahoo spider

    Share

    cixent
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 44
    Age : 27
    Location : Tumpat, Kelantan
    Job/hobbies : Jobless
    Registration date : 08/04/2009

    Yahoo spider

    Post by cixent on Wed Apr 22, 2009 12:58 am

    Aku nak tanya pasal web spider.. contohnya cam yahoo.. die spider sesebuah website n dimasukkan data website tersebut ke dalam search engine database untuk fungsi search kan... macam mana dia spider sebenarnya? adakah file .htm kat website tuh jer yang dier spider? kalau php nyer??
    contohnya kalau website aku 100% php.. boleh ke dier spider? untuk optimize search engine..

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Yahoo spider

    Post by yurckk on Wed Apr 22, 2009 5:01 pm

    Mungkin leh try SE spider simulator:

    http://www.webconfs.com/search-engine-spider-simulator.php

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Yahoo spider

    Post by dans kam on Sun Apr 26, 2009 1:39 am

    Salam...

    Just nak kongsi skit..

    Setakat yang aku tau, secara asasnye mane2 SE spider akan follow setiap page yang berpaut antara satu sama lain.

    Sebab tu, kat mane2 laman web tu, untuk SEO, kene ada sitemap yang linkkan semua page yang ada dlm laman web tu. Selain tu, ade lg la mende lain kene buat untuk SEO..

    k..

    Sponsored content

    Re: Yahoo spider

    Post by Sponsored content Today at 6:44 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:44 pm