Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    [Solved] Remove "Recycler\.....\jwgkvsq.vmx"

    Share

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    [Solved] Remove "Recycler.....jwgkvsq.vmx"

    Post by yurckk on Mon Apr 20, 2009 12:56 pm

    Salam,

    Ade sesape pernah experienced ngn virus ni tak? by the way, sama ke ngn thread xleh nk update AV bukak AV nyer website tu?

    jwgkvsq.vmx ni yang aku perasan ade berkaitan ngn DLL/Svchost so nk kill mmg xleh.
    Mcm2 dah aku carik tp kebanyakan Website disabled. Maybe caused by this virus.

    "Oops! This link appears broken."

    Ni aku pny SvcHost-Netsvcs list:

    Code:
    6to4
    AppMgmt
    AudioSrv
    Browser
    CryptSvc
    DMServer
    DHCP
    ERSvc
    EventSystem
    FastUserSwitchingCompatibility
    HidServ
    Ias
    Iprip
    Irmon
    LanmanServer
    LanmanWorkstation
    Messenger
    Netman
    Nla
    Ntmssvc
    NWCWorkstation
    Nwsapagent
    Rasauto
    Rasman
    Remoteaccess
    Schedule
    Seclogon
    SENS
    Sharedaccess
    SRService
    Tapisrv
    Themes
    TrkWks
    W32Time
    WZCSVC
    Wmi
    WmdmPmSp
    winmgmt
    wscsvc
    xmlprov
    BITS
    wuauserv
    ShellHWDetection
    helpsvc
    WmdmPmSN
    fyrton

    Thanks in advance!


    Last edited by yurckk on Mon Apr 20, 2009 4:24 pm; edited 1 time in total

    princeofsadness
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 49
    Registration date : 15/04/2009

    Re: [Solved] Remove "Recycler\.....\jwgkvsq.vmx"

    Post by princeofsadness on Mon Apr 20, 2009 2:29 pm

    run search.. search file tu..
    run msconfig.. cari nama fail tu.. disablekan..
    nak senang guna geek remover..

    http://putera.forumotion.com/windows-f22/option-hilang-t1364.htm

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    Re: [Solved] Remove "Recycler\.....\jwgkvsq.vmx"

    Post by yurckk on Mon Apr 20, 2009 3:01 pm

    Thx for you effort. tp ni xkn jadi aku rs, even DLL file xsama ngn org lain yg aku tgk having mslh sm ngn aku. ape yg aku phm virus ni inject into system. DLL injection. mmg nyampah gak r ngn virus ni.

    Byk website makin kena block....lg fedap jadinyer...naseb pc ofis je ni kalo pc kt rumah...format la jawabnya..hahaha...

    geek remover? kk aku try that...thanks...

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    Re: [Solved] Remove "Recycler\.....\jwgkvsq.vmx"

    Post by yurckk on Mon Apr 20, 2009 4:48 pm

    Ok solved, for now sume site yg xleh msuk dah bleh. tp xtau kalo ade infection lain lg. skrg baru leh nk update AV and re-scan PC.

    Ok so here aku share ape yang leh removekn this d**m virus:

    jwgkvsq.vmx removal




    Mirror 1: http://www.filefactory.com/file/agcga43/n/KidoKiller_rar
    Mirror 2: http://www.filedropper.com/kidokiller
    Mirror 3: http://www.badongo.com/file/14547386
    Mirror 4: http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=3185125
    Mirror 5: http://www.zshare.net/download/589070553f58d8a9
    Mirror 6: http://www.turboupload.com/u4hj3p90bjuo/KidoKiller.rar.html
    Mirror 7: http://www.youshare.com/bradwilk/a42743/DisplaySimple

    princeofsadness
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 49
    Registration date : 15/04/2009

    Re: [Solved] Remove "Recycler\.....\jwgkvsq.vmx"

    Post by princeofsadness on Mon Apr 20, 2009 5:21 pm

    ni flash virus... duk dalam registry je..
    nak lagi berkesan, delete cara manual..
    guna geek, kill all process... kat option folder..
    show all hidden, include system file.. pastu run search..
    cari fail tu, delete.. tgk2 kat c.. ada fail nama dia autorun.*
    check isi kandungan dgn right klik --> edit.. kalau ada nama jwgkvsq
    delete autorun tu.. dah selesai semua, run AV yg dah update..
    Full scan.. mana2 virus yg terjumpa, delete je.. jgn quarantin..
    delete tanpa was-was.. haha Laughing

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    Re: [Solved] Remove "Recycler\.....\jwgkvsq.vmx"

    Post by yurckk on Mon Apr 20, 2009 5:30 pm

    Haha dok dlm registry je pun tp bnde ni ade kaitan ngn network, so kalo infected baik unplug la network. and ade review aku bc "key logging" pun ade. plus byk lg yg aku rase menyusahkan in future. tp tu r aku pake KidoKiller tu. run pakai cmd je. xslh kalo tulis kt c2 kaspersky nyer. so untuk memudahkan org nanti, aku dah share dlm file hosting atas tu. ade 7 mirrors aku buat.

    btw cara ang mngkin leh pake gak kot. so ade options pd sape yg mencari cara nk remove virus ni nanti. thanks papehal gak Very Happy

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: [Solved] Remove "Recycler\.....\jwgkvsq.vmx"

    Post by mitutoyo on Mon Apr 20, 2009 7:49 pm

    kido lagi,byk varians dia a,b,c,d,& e,

    http://www.geekzlife.net/v1/category/home/

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    Re: [Solved] Remove "Recycler\.....\jwgkvsq.vmx"

    Post by yurckk on Fri Apr 24, 2009 8:57 pm

    Ehhh...file ni die inject file lain x? Sbb aku try kaspersky, banyak gile virus detect...termasuk la my documents...pelik gak aku...tp aku try bitdefender xplak detect..

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: [Solved] Remove "Recycler\.....\jwgkvsq.vmx"

    Post by mitutoyo on Sat Apr 25, 2009 4:28 am

    Dh try GVR 4.2 Beta baru nya? [url]sini http://forum.geekzlife.net/download/file.php?id=24&sid=a6aaffcfaaedbd13217146f57bba14e6[/url]

    Kamu upload dulu pada shahrir minta dia wat new database http://www.geekzlife.net/v1/upload-sample-virus/

    Perkara biasa la tu,ada yg AV dpt detect ada yg x,semua AV xsempurna & 100% detection,based on dia dpt detect varians tersebut.Kalo kita x upload sample xde la signature dia nk berubah.
    Takutnya jadi dulpicate file.,huhuh.,seram,.delete restart ada blk..,So skrg cmne?Apa yg terjadi ?Buat dlm safe mode?

    Kaspersky detect?sebagai?apa kata kamu bg je results kaspersky tu.Minta otai2 sini tlg.Jgn kamu diam je,tetiba muncul balik.Dia dh delete?quarantine?postpone?

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    Re: [Solved] Remove "Recycler\.....\jwgkvsq.vmx"

    Post by yurckk on Sat Apr 25, 2009 1:59 pm

    File virus tu kt opis, next week xmasuk opis smggu outstation. so maybe aku reply lmbt sket nant, btw thx a lot!~

    Sponsored content

    Re: [Solved] Remove "Recycler\.....\jwgkvsq.vmx"

    Post by Sponsored content Today at 6:42 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:42 pm