Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Share

    zoragon_krazz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 34
    Registration date : 02/03/2009

    Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by zoragon_krazz on Mon Apr 13, 2009 11:06 am

    aku de terbaca 1forum dia amik combo pakej 1mbps sbln kmdn speed yang dia buat cecah 500kb/c..mcm aku amik 1mbps gak tp speed cuma 200kb/c aje..dia gunakan IDM (itu biasalah klu nak mendownload)+cfospeed+tukar setting kat rapidshare kepada globalcrossing..itu yang dia blh buat smpi 500kb/c..skrg aku nak tanya pendapat korg semua ttg ni klu de sape2 pernah mencuba??aku baru aje try tp xde smpi 500kb/c malah cuma dapat 30-60kb/c aje dengan menggunakan ip 60.48.xxxx. soklan kedua aku ip mana yg leh lajukan speed mendownload selain 60.48.xxx????

    zoragon_krazz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 34
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by zoragon_krazz on Tue Apr 14, 2009 11:26 am

    dah 21org view xde sape leh komen ke?

    zoragon_krazz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 34
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by zoragon_krazz on Tue Apr 14, 2009 4:08 pm

    bump!!

    zoragon_krazz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 34
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by zoragon_krazz on Tue Apr 14, 2009 4:10 pm

    yezza..kite kasi thread nie 1st place..ha3

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by wanjihan on Fri Apr 17, 2009 5:43 pm

    susah nak komen pasal kelajuan internet ni. kt malaysia ni speed internet mmg menyedihkan rakyat2 jer....

    streamyx 1MB, prnah sape2 dpt betul2 1mb or 900mb? hhhehehhe....

    kwn aku pakai streamyx 1.6, dpt 1 mb jer.... sedih betul TM

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by Razi_IBM on Fri Apr 17, 2009 6:40 pm

    1Mb bukan 1MB tau...mata tu...kena tajam..heheh..

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by wanjihan on Fri Apr 17, 2009 8:52 pm

    oh silap.. bit dgn bytes... hehehhehe

    zoragon_krazz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 34
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by zoragon_krazz on Sun Apr 19, 2009 4:03 pm

    xdelah nak ckp smpi 900kb/c tp paling tidak 400-500kb/c pun dah ok..de sape try cara yg aku ckpkan kat atas?

    koboi_tua
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 146
    Age : 54
    Location : Seremban
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by koboi_tua on Fri Apr 24, 2009 12:28 am

    Menggunakan Streamyx 1Mbps, kelajuan biasanya antara 720kilobite/sec hingga 752kilobite/sec atau 90kilobyte/sec hingga 94kilobyte/sec.( 73% )
    Kalau kelajuan 1Mbps antara 400kilobite/sec ke 500kilobite/sec, atau 50KB/s ke 64KB/s itu sudah dianggap lemah dan keterlaluan amat perlahan dan termasuk dalam kategori Streamyx 512Kbps

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by e_sentinel on Fri Apr 24, 2009 1:21 am

    Cerita asal nyer bab mendownload ke atau bab speed Streamyx ... Laughing

    zoragon_krazz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 34
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by zoragon_krazz on Wed Apr 29, 2009 9:53 am

    Mendownload...

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by OngBok on Sat May 02, 2009 2:45 am

    kena mengena dengan streamyx jugak

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by wanjihan on Mon May 04, 2009 9:37 am

    ntah la TM........

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 88
    Age : 36
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by dididudue on Wed May 06, 2009 9:12 pm

    bandingkan dgn P1Wimax

    mucha_wan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 29
    Age : 27
    Location : Malizia
    Job/hobbies : hob-nob
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by mucha_wan on Wed May 06, 2009 10:18 pm

    mintak ampun dulu ye TS sbb menyibuk kt sini jap hehe :p
    dh telanjur dididudue ade tny psl p1 wimax ni..
    td (ari rabu - 06/05/2009) aku g low yatt..
    adela bro p1 wimax ni dtg..die xplain la psl p1 ni..
    pastu die ckp
    "streamyx aa..kalau u dwld lbeh dr itu 20gb aa..itu TM trus kasi block u punya internet.."
    adakah ini benar wahai sahabat2???
    sbb aku tgk statistic kt bitcomet
    aku pny total dwlded = 50.03gb n total uplded = 27.12gb..
    tp still bleh mendwld n so on..
    aku cume nak betnye jela ni..utk kepastian..hehe
    mane taw bro tu nk kelentong..
    n lg skali..sori yeh mencelah Smile

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by wanjihan on Thu May 07, 2009 1:31 am

    kelentong jer tu...... mana ada mcm tu. hehehehe teruk betul

    zoragon_krazz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 34
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by zoragon_krazz on Fri May 08, 2009 9:42 am

    Biasalah nak lakukan produk masing2 akan burukkan produk org ni plak..mcm aku g lowyat nak amik stimix diorg burukkan maxis broadband sbb sblm tu aku pki MB kmdn return balik..alhamdulillah dpt full payment RM100..ingatkan xdpt full sbb de dgr diorg kata maxis xakan bg penuh..ha3.

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 30
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by Hiruka on Fri May 08, 2009 4:58 pm

    Aku ader member. Die kate die buleh upgrade package cnthnyer 1mbps kepada 4mbps dgn hanya skali bayar je..Aku x pernah try la tapi die kate testing on the spot, klu puas ati bru bayar..Die amik RM200 je kot. Klu korang nk contact die nnti aku bagi.. more info korang tanyer la die nnti ek.. Wallahualam huhu

    Just sharing and nk tgk feedback korang dlu.. Laughing

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by sheikomatic on Fri May 08, 2009 7:08 pm

    Aku check kat google, 1 Megabit/s tu sama dengan 125 Kilobyte/s.

    Tapi aku selalu dapat dalam 160 Kilobyte/s, macam speed streamyx ni lebih dari yang di advertised tu je, aku pun tak paham kenape.

    mucha_wan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 29
    Age : 27
    Location : Malizia
    Job/hobbies : hob-nob
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by mucha_wan on Fri May 08, 2009 8:14 pm

    wanjihan wrote:kelentong jer tu...... mana ada mcm tu. hehehehe teruk betul
    zoragon_krazz wrote:Biasalah nak lakukan produk masing2 akan burukkan produk org ni plak..mcm aku g lowyat nak amik stimix diorg burukkan maxis broadband sbb sblm tu aku pki MB kmdn return balik..alhamdulillah dpt full payment RM100..ingatkan xdpt full sbb de dgr diorg kata maxis xakan bg penuh..ha3.
    ceh siot..mati2 aku nak caye cite bro tuh..hahah!

    biosfree
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 90
    Registration date : 22/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by biosfree on Sat May 09, 2009 11:29 pm

    warning je tu.....mengelah org selalu mendwld...atau...mendwld serentak....padahnyer.....banyak le LAG.

    koboi_tua
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 146
    Age : 54
    Location : Seremban
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by koboi_tua on Wed Jun 17, 2009 12:26 am

    sheikomatic wrote:Aku check kat google, 1 Megabit/s tu sama dengan 125 Kilobyte/s.

    Tapi aku selalu dapat dalam 160 Kilobyte/s, macam speed streamyx ni lebih dari yang di advertised tu je, aku pun tak paham kenape.
    Kira dah bernasib baiklah sebab apply 1Mbps(RM88)dan dapat 1.5Mbps(RM88)

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by Razi_IBM on Wed Jun 17, 2009 1:00 am

    koboi_tua wrote:Menggunakan Streamyx 1Mbps, kelajuan biasanya antara 720kilobite/sec hingga 752kilobite/sec atau 90kilobyte/sec hingga 94kilobyte/sec.( 73% )
    Kalau kelajuan 1Mbps antara 400kilobite/sec ke 500kilobite/sec, atau 50KB/s ke 64KB/s itu sudah dianggap lemah dan keterlaluan amat perlahan dan termasuk dalam kategori Streamyx 512Kbps
    aku betulkan sikit.bukan camtu kiraannya sebenarnya...[tarik nafas...]
    meh..kita 'back to basic'

    1 byte=8 bit [kenapa 8 bit?jangan tanya aku.tanya orang yang cipta komputer]
    so,1 bit = 1 byte bahagi 8.(1/8 )

    so,jika kita ada bandwith 1Mbit/s(1Mb/s)
    theorical download speed kita ialah 125 kB/s.[1000/8=125]

    sama juga kalau pakai line(bandwith) tersebut:
    348kb/s=43.5 kB/s
    512kb/s=64 kB/s
    1.5Mb/s=180 kB/s
    2Mb/s=250 kB/s

    ...dan ni theorical speed je,purata maximum speed yang kita dapat.belum tolak lain2 cam pppoE overhead,packet loss,latency...lagipun kalau speed kita laju tapi server download tu yang slow,atau seeder/peer slow sama je jadinya...slow gak speed kita.

    kenkadang dapat lebih sikit(biasanya kalau bandwidh dibahagi kepada banyak connection cam toren)...kenkadang dapat kurang.[tapi..selalunya kurang kan?] Suspect


    Last edited by Razi_IBM on Thu Jun 18, 2009 5:12 pm; edited 1 time in total

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by memito on Wed Jun 17, 2009 1:24 am

    thanks...maklumat berguna Basketball

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by kae on Thu Jun 18, 2009 4:59 pm

    tapi aku pakai pakej 512kbps... aku slalu dpt download ngan speed = 70kbps dan ke atas.. klo t0rrent...[guna bitcomet modded.. download citer axxo..]

    klo direct download gune idm plak..contoh kat rapidshare.. speed download 70-75kbps..[jarang turun sampai 50kbps..biasanya lebih 60kbps]

    so kiranya aku bernasib baik la.. jarang aku dpt speed rendah.. aku tak paham kenapa org kutuk streamyx..


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    Sponsored content

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by Sponsored content Today at 4:12 am


      Current date/time is Fri Aug 26, 2016 4:12 am