Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya

    Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Share

    zoragon_krazz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 15
    Age: 32
    Registration date: 02/03/2009

    Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by zoragon_krazz on Mon Apr 13, 2009 10:06 am

    aku de terbaca 1forum dia amik combo pakej 1mbps sbln kmdn speed yang dia buat cecah 500kb/c..mcm aku amik 1mbps gak tp speed cuma 200kb/c aje..dia gunakan IDM (itu biasalah klu nak mendownload)+cfospeed+tukar setting kat rapidshare kepada globalcrossing..itu yang dia blh buat smpi 500kb/c..skrg aku nak tanya pendapat korg semua ttg ni klu de sape2 pernah mencuba??aku baru aje try tp xde smpi 500kb/c malah cuma dapat 30-60kb/c aje dengan menggunakan ip 60.48.xxxx. soklan kedua aku ip mana yg leh lajukan speed mendownload selain 60.48.xxx????

    zoragon_krazz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 15
    Age: 32
    Registration date: 02/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by zoragon_krazz on Tue Apr 14, 2009 10:26 am

    dah 21org view xde sape leh komen ke?

    zoragon_krazz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 15
    Age: 32
    Registration date: 02/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by zoragon_krazz on Tue Apr 14, 2009 3:08 pm

    bump!!

    zoragon_krazz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 15
    Age: 32
    Registration date: 02/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by zoragon_krazz on Tue Apr 14, 2009 3:10 pm

    yezza..kite kasi thread nie 1st place..ha3

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender: Male Number of posts: 1106
    Age: 33
    Location: Kaybee, Kelate
    Job/hobbies: Tenet jer....
    Registration date: 21/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by wanjihan on Fri Apr 17, 2009 4:43 pm

    susah nak komen pasal kelajuan internet ni. kt malaysia ni speed internet mmg menyedihkan rakyat2 jer....

    streamyx 1MB, prnah sape2 dpt betul2 1mb or 900mb? hhhehehhe....

    kwn aku pakai streamyx 1.6, dpt 1 mb jer.... sedih betul TM

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender: Male Number of posts: 1062
    Age: 23
    Location: on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies: Saboteur
    Registration date: 14/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by Razi_IBM on Fri Apr 17, 2009 5:40 pm

    1Mb bukan 1MB tau...mata tu...kena tajam..heheh..

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender: Male Number of posts: 1106
    Age: 33
    Location: Kaybee, Kelate
    Job/hobbies: Tenet jer....
    Registration date: 21/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by wanjihan on Fri Apr 17, 2009 7:52 pm

    oh silap.. bit dgn bytes... hehehhehe

    zoragon_krazz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 15
    Age: 32
    Registration date: 02/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by zoragon_krazz on Sun Apr 19, 2009 3:03 pm

    xdelah nak ckp smpi 900kb/c tp paling tidak 400-500kb/c pun dah ok..de sape try cara yg aku ckpkan kat atas?

    koboi_tua
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 146
    Age: 52
    Location: Seremban
    Registration date: 03/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by koboi_tua on Thu Apr 23, 2009 11:28 pm

    Menggunakan Streamyx 1Mbps, kelajuan biasanya antara 720kilobite/sec hingga 752kilobite/sec atau 90kilobyte/sec hingga 94kilobyte/sec.( 73% )
    Kalau kelajuan 1Mbps antara 400kilobite/sec ke 500kilobite/sec, atau 50KB/s ke 64KB/s itu sudah dianggap lemah dan keterlaluan amat perlahan dan termasuk dalam kategori Streamyx 512Kbps

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 479
    Registration date: 02/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by e_sentinel on Fri Apr 24, 2009 12:21 am

    Cerita asal nyer bab mendownload ke atau bab speed Streamyx ... Laughing

    zoragon_krazz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 15
    Age: 32
    Registration date: 02/03/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by zoragon_krazz on Wed Apr 29, 2009 8:53 am

    Mendownload...

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 729
    Location: Dungun Terengganu
    Job/hobbies: Pesara JKR
    Registration date: 18/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by OngBok on Sat May 02, 2009 1:45 am

    kena mengena dengan streamyx jugak

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender: Male Number of posts: 1106
    Age: 33
    Location: Kaybee, Kelate
    Job/hobbies: Tenet jer....
    Registration date: 21/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by wanjihan on Mon May 04, 2009 8:37 am

    ntah la TM........

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 88
    Age: 34
    Registration date: 16/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by dididudue on Wed May 06, 2009 8:12 pm

    bandingkan dgn P1Wimax

    mucha_wan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 29
    Age: 25
    Location: Malizia
    Job/hobbies: hob-nob
    Registration date: 18/02/2009

    Re: Boleh ke lajukan speed streamyx cara nie??

    Post by mucha_wan on Wed May 06, 2009 9:18 pm

    mintak ampun dulu ye TS sbb menyibuk kt sini jap hehe :p
    dh telanjur dididudue ade tny psl p1 wimax ni..
    td (ari rabu - 06/05/2009) aku g low yatt..
    adela bro p1 wimax ni dtg..die xplain la psl p1 ni..
    pastu die ckp
    "streamyx aa..kalau u dwld lbeh dr itu 20gb aa..itu TM trus kasi block u punya internet.."
    adakah ini benar wahai sahabat2???
    sbb aku tgk statistic kt bitcomet
    aku pny total dwlded = 50.03gb n total uplded = 27.12gb..
    tp still bleh mendwld n so on..
    aku cume nak betnye jela ni..utk kepastian..hehe
    mane taw bro tu nk kelentong..
    n lg skali..sori yeh mencelah Smile

      Current date/time is Thu Apr 17, 2014 12:32 pm