Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    PHP: Flood controler pakai cookies

    Share

    cixent
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 44
    Age : 27
    Location : Tumpat, Kelantan
    Job/hobbies : Jobless
    Registration date : 08/04/2009

    PHP: Flood controler pakai cookies

    Post by cixent on Sat Apr 11, 2009 10:49 pm

    Aku install EasyPHP kat PC aku.. Apache berapa aku x tahu.. tapi aku rasa version lama..

    aku buat cookies untuk flood controller.

    contohnya user beri satu comment and satu cookies dicipta dan expired untuk 60 saat.. maknanya user tersebut xbleh post comment selagi cookies tu x expired.. kat PC aku menjadik... tapi bila aku upload ke web host... x jadik.. user suka2 ati nak post comment seberapa banyak x kira masa... kenape eh?? mintak tulung... Sad

    SHiDi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 30
    Age : 32
    Location : Ampang
    Job/hobbies : Geek
    Registration date : 03/03/2009

    Re: PHP: Flood controler pakai cookies

    Post by SHiDi on Sun Apr 12, 2009 10:00 am

    Tunjuk macam mana kau set cookies tu.

    cixent
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 44
    Age : 27
    Location : Tumpat, Kelantan
    Job/hobbies : Jobless
    Registration date : 08/04/2009

    Re: PHP: Flood controler pakai cookies

    Post by cixent on Tue Apr 14, 2009 11:20 pm

    Camnih ha aku set Cookie... Very Happy

    setcookie("usercommentcook", "usercommentcook", time()+60)

    SHiDi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 30
    Age : 32
    Location : Ampang
    Job/hobbies : Geek
    Registration date : 03/03/2009

    Re: PHP: Flood controler pakai cookies

    Post by SHiDi on Wed Apr 15, 2009 1:41 pm

    Betul ke untuk 60 saat = time() + 60?

    jeliey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 26
    Registration date : 01/04/2009

    Re: PHP: Flood controler pakai cookies

    Post by jeliey on Wed Apr 15, 2009 10:10 pm

    salam...em,tau x camne nk relate weak entity ERD dgn entity yg lain dlm dtbase?aku wat system, tp data xmasuk pun dlm table weak entity tu.... Embarassed

    cixent
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 44
    Age : 27
    Location : Tumpat, Kelantan
    Job/hobbies : Jobless
    Registration date : 08/04/2009

    Re: PHP: Flood controler pakai cookies

    Post by cixent on Wed Apr 15, 2009 11:10 pm

    SHiDi wrote:Betul ke untuk 60 saat = time() + 60?

    Habis kalau bukan +60 pe ag?? Neutral

    Sponsored content

    Re: PHP: Flood controler pakai cookies

    Post by Sponsored content Today at 6:01 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:01 am