Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    php - form

    Share

    damia
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 12
    Registration date : 25/03/2009

    php - form

    Post by damia on Mon Mar 30, 2009 1:37 pm

    saya ada senarai court

    contoh :

    Futsal A
    Futsal B
    Futsal C

    sy nak click salah satu court tu, pastu terus ke booking form.dlm booking form tu dh ada siap2 id dan jenis court yg dipilih tu.tp bila sy submit form tu.nilai id dan type tak masuk dlm booking.cmana ek??

    dr list of court sy wat recordset, filter based on court_id. (table court)
    dr booking form (selepas submit), saya wat terus ke senarai booking.filter based on matrix_no.(table booking)

    Kuzie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 125
    Age : 32
    Location : eVeRyWhErE
    Registration date : 13/02/2009

    Re: php - form

    Post by Kuzie on Wed Apr 01, 2009 9:51 am

    Saya cuba buat ikut pemahaman saya mengikut apa yg awak hendak...Kat bawah ni contoh system:




    1)User akan search sama ada court tu telah di book atau confirm book mengikut tarikh dan waktu user masukkan.

    2) Box warna orange tu untuk user input data kalau xada user lain book.

    3) Box yg bawah tu court yg confirm dah booking dan yg atas tu user boleh cancel atau accept (belum confirm untuk booking)

    damia
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 12
    Registration date : 25/03/2009

    Re: php - form

    Post by damia on Wed Apr 01, 2009 7:45 pm

    bole tak bg saya coding yg awk buat tu?

    ada soalan sket :

    [1] yg awk buatkan tu, kiranya accept and cancel tu user yg wat booking yg control or admin?

    [2] kalau accept, nama masuk dlm senarai accept n kalau cancel nama masuk dlm senarai yg reject.cmtu?

    Kuzie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 125
    Age : 32
    Location : eVeRyWhErE
    Registration date : 13/02/2009

    Re: php - form

    Post by Kuzie on Thu Apr 02, 2009 9:37 am

    Nanti saya bagi coding tu..ada sikit bugs...

    Jawapan cket

    1)User yg control untuk booking..Biasanye admin akan take care bahagian Finance dan security(Password) sahaja....

    2)Accept maksudnye user dah confirm mmg akan pakai court yg di booking dan cancel maksudnye user nak cancel booking(xjadi nak pakai court).

    damia
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 12
    Registration date : 25/03/2009

    court booking

    Post by damia on Mon May 04, 2009 3:15 pm

    en. kuzie, mane codingnye..huhu..sy dh nk kene present system next week.rtu ckp ade bug.dh ok belum ek?plz..plz..plzz..

    Kuzie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 125
    Age : 32
    Location : eVeRyWhErE
    Registration date : 13/02/2009

    Re: php - form

    Post by Kuzie on Tue May 05, 2009 9:37 am

    Encik damia..sabar yek...tgh prepare audit ni...xkan mengharap kat coding saya je kot..?? bagitau apa problem mana tau le hsettle lagi cepat...

    damia
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 12
    Registration date : 25/03/2009

    Re: php - form

    Post by damia on Tue May 05, 2009 3:28 pm

    time kasih daun keladi ye..huhu.

    Sponsored content

    Re: php - form

    Post by Sponsored content Today at 8:32 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:32 pm